Όργανα Εύρεσης Γραμμών Ισχυρών Ρευμάτων υπό τάση

Όργανα Εύρεσης Γραμμών Ισχυρών Ρευμάτων υπό τάση

Όλοι ξέρουμε και διαθέτουμε κάποιο όργανο εύρεσης τηλεφωνικών γραμμών ή δικτύου. Ηλεκτρολόγος και να μεταβεί…

… για βλάβη τηλεφώνου σε πολυκατοικία, ή να πάει να επισημάνει κάποιο τηλεφωνικό καλώδιο, συνήθως άγραφτο και να μην έχει την περιβόητη Γεννήτρια ακουστικού σήματος; Απαράδεκτος αν πάει με οτιδήποτε άλλο.

Βλ. Γεννήτρια ακουστικού σήματος για ασθενή ρεύματα

gen1

Πόσες φορές μας έχει ‘’σώσει’’ από ανέβα κατέβα τους ορόφους ή έχοντας απαραίτητα ένα συνάδελφο ακόμη μαζί σου για να βρεις μία απλή γραμμή, ο ένας στον κατανεμητή του ισογείου και ο άλλος στον 6ο και μην έχοντας ούτε τα περίφημα ‘’Γουόκι τόκι’’ αρχίζουνε τις φωνές…. βάλε άλλοοοοο, όχι αυτόοοοο , κόπηκε του γείτονααααααα. Η γεννήτρια ακουστικού σήματος λοιπόν μας έχει γλιτώσει από πολλούς μπελάδες!!

gen4

Πόσες φορές έχουμε πει λοιπόν, βρισκόμενοι σε ένα χώρο με πολλά γραφεία, πχ: τράπεζα, εταιρείες με πολλές θέσεις εργασίας και πολλές άλλες περιπτώσεις, που πάμε για κάποια βλάβη και σου λέει ο υπεύθηνος: Το μόνο, μη μας κόψετε ρεύμα ! Και πως θα βρείς μία γραμμή που δημιουργεί προβλήματα χωρίς να κάνεις τις ‘’δοκιμές’’ σου; Και όλα αυτά φυσικά γιατί στις περισσότερες εγκαταστάσεις ΔΕΝ υπάρχει κατατοπιστικό σχέδιο του χώρου με την κάτοψη ισχυρών και αριθμημένα ένα προς ένα πάνω στο σχέδιο και αντίστοιχα γραμμένα στον ηλεκτρικό μας πίνακα.

gen6

Οπότε απαντάς στον πελάτη: Μην ανησυχείτε, τι ώρα κλείνετε να έρθουμε να κατεβάζουμε μία μία όλες τις ασφάλειες ως ότου να βρούμε αυτή που θέλουμε! Και αν η εταιρεία είναι 24αώρου; Τότε αναγκαστικά κλείνουμε συστήματα, συναγερμούς CCTV, servers και ότι άλλο μπορεί να υπάρχει στο χώρο μέχρι να βρούμε τη σωστή ασφάλεια!!

gen7

Και όμως, η τεχνολογία έχει μεριμνήσει πια και για αυτές τις περιπτώσεις. Το παρακάτω όργανο είναι μία γεννήτρια ακουστικού σήματος ισχυρού ρεύματος υπό τάση!!! Από έγκυρες πηγές, πολύ αξιόπιστα όργανα, απλά χρειάζεται λίγη εξοικείωση διότι σε πολλές των περιπτώσεων μπορεί να χτυπάει σε όσες ασφάλειες τροφοδοτούνται από την ίδια φάση. Όμως έχει ρυθμιστή ο οποίος μας ”τακτοποιεί” τις παρεμβολές και ”απομονώνει” την ασφάλεια που θέλουμε. Ανάλογα με τον όγκο του ηλεκτρικού πίνακα και τα φορτία, ίσως χρειάζεται μικρορύθμιση κάθε φορά. Όμως το αποτέλεσμα είναι το επιθυμητό. Υπάρχουν κάμποσες εταιρείες που κατασκευάζουν τέτοια όργανα. Το παρακάτω (κάνει δουλειά) κοστίζει περίπου στα 130 ευρώ…

gen2

υπάρχει και της Fluke που φτάνει το χιλιάρικο! Όμως αν δε θέλουμε να ”πουλήσουμε” απλά … ύφος και ”κύρος”, αγοράζουμε των 130 το οποίο δουλεύει άψογα

gen5

Shares