Μέτρηση βρόχου γραμμής (Ζ)

Μέτρηση βρόχου γραμμής (Ζ)

Ίσως η σημαντικότερη μέτρηση σε ηλεκτρολογική εγκατάσταση. Από αυτή τη μέτρηση κρίνονται πολλά πράγματα για το μέλλον της ηλεκτρολογικής μας εγκατάστασης.

 

Η μέτρηση αυτή λέγεται: Μέτρηση Βρόχου Γραμμής (Ζ) ή Μέτρηση Ζ γραμμής.

 

Κάθε λανθασμένη επιλογή σε υλικό ή σε διατομή καλωδίου, μπορεί να προκαλέσει φθορά στα καλώδια μας και γενικότερα στην ηλεκτρική μας εγκατάσταση, ακόμη και πυρκαγιά.

 

Στο σημερινό βίντεο, θα δούμε μία μέτρηση βρόχου γραμμής (Ζ) και θα συμπεράνουμε αρκετά πράγματα.

 

Πόσο παίζει ρόλο η διατομή του αγωγού, το μήκος του αγωγού και πως αλλάζουν τα αποτελέσματα με την αλλαγή μήκους και διατομής. Μία αυτόματη ασφάλεια, πρέπει να αντιδρά όταν έχουμε κάποιο βραχυκύκλωμα.

 

Με την μέτρηση αυτή, βλέπουμε σε τι χρόνο αντιδρά μία αυτόματη ασφάλεια και φυσικά ΑΝ θα αντιδράσει. Υπάρχουν περιπτώσεις που λέμε ότι είμαστε εντάξει σε όλα. όμως, αν σκεφτούμε διάφορους παράγοντες, θα δούμε ότι τελικά θέλουν όλα προσοχή.

 

Το καλώδιο από τα 50 μέτρα και μετά είναι 1,5 διατομής. Διπλασιάζουμε τη διατομή στη συνέχεια για τη μέτρηση. Πολύ μεγάλες διαφορές θα βλέπαμε αν το καλώδιο ήταν 1,5 σε όλη τη διαδρομή.

 

Διότι από το μηχανοστάσιο έως το πρώτο φωτιστικό έχουμε 50 μέτρα καλώδιο 2,5. Άρα, αν είχαμε καλώδιο 100 μέτρα 1,5 ίσως τα αποτελέσματα ήταν τραγικότατα. Θα κάνουμε όμως κι άλλη μέτρηση με καλώδιο στα 100 μέτρα 3Χ1,5, ΠΟΥ ΦΥΣΙΚΆ θα έπεφτε τραγικά το αναμενόμενο ρεύμα βραχυκυκλώματος…

 

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας και πατήστε ”Μου αρέσει” στο κάθε βίντεο που παρακολουθείτε

 

Shares