Συμβολισμοί περιγραφής καλωδίων – ονομασίες – πλήρης οδηγός

Συμβολισμοί περιγραφής καλωδίων – ονομασίες – πλήρης οδηγός

Έχουμε αναφερθεί σε προηγούμενα άρθρα μας  για τύπους καλωδίων, για χρωματισμούς και για ονομασίες – συμβολισμούς. Όμως στις τελευταίες δύο σελίδες του καταλόγου της CABLEL περιγράφονται αναλυτικά τα πάντα!!

 

Όλοι οι τύποι καλωδίων που υπάρχουν. Βραδύκαυστα, πυράντοχα, καλώδια πλοίων, ασθενή κλπ.

 

Αφορμή για το παρόν, όπου και να έψαχνα στο διαδίκτυο δεν υπήρχε κάτι γρήγορο και εύκολο, ώστε ο Εγκαταστάτης να το βρίσκει με μια λέξη κλειδί. Θα έπρεπε να ανατρέξει στον κατάλογο καλωδίων και να περάσει στις τελευταίες σελίδες, για ένα τόσο σημαντικό θέμα.

 

Καθημερινά ακούμε επάνω στη δουλειά μας, καλώδιο τάδε …..καλώδιο τέτοιο…..καλώδιο από τ άλλο !! Τι είναι όμως όλα αυτά τα σύμβολα; Τα αγοράζουμε απλώς με τη μέθοδο της παπαγαλίας.

 

Όμως είναι σημαντικό να γνωρίζουμε και αν όχι να τα γνωρίζουμε όλα, τουλάχιστον ένα εύκολο σημείο που να μπορούμε να ανατρέξουμε ώστε να έχουμε μαζεμένη όλους τους συμβολισμούς και το τι σημαίνει ο καθένας.

 

Πραγματικά, ψάχνοντας στο internet, δεν έβρισκα τίποτα συγκεντρωμένο. Ακόμη και μεμονωμένα που έψαχνα, δεν έβρισκα τι σημαίνει πχ: H05VV-U δεν υπάρχει τίποτα !! Δοκιμάστε το !

 

Μάζεψα λοιπόν κανα δυό φορές ότι έβρισκα ρωτώντας τους προμηθευτές ή ακόμη και στη σελίδα του επιμελητηρίου και έβγαλα ψιλοάκρη, αλλά συγκεντρωμένα όλα…..θα τα βρείτε μόνο εδώ !!

 

Ας θυμηθούμε λοιπόν προηγούμενα άρθρα με ονομασίες – κωδικοποίηση καλωδίων και ας περάσουμε και στον συγκεντρωτικό πίνακα που είναι από τον επίσημο κατάλογο της CABLEL

Καλώδια, όλες οι ονομασίες – λεπτομέρειες

Χρώματα καλωδίων ισχύος, βάση ΕΛΟΤ HD 308 S2

Χρώματα καλωδίων επιστροφών, γνωρίζουμε τι πρέπει να βάζουμε;

Ονομασία καλωδίων – κωδικοποίηση

 

Οπότε ας περάσουμε στον συγκεντρωτικό οδηγό:

 

Ο κατάλογος αυτός, άκρως απαραίτητος σε κάθε γραφείο Ηλεκτρολόγου ή μηχανικού Ηλεκτρολόγου. Εκτυπώστε και έχετέ τον εύκαιρο. Θα χρειαστεί πολλές φορές!!

Άντε, τώρα που τα έχετε όλα μαζεμένα, καλές δοκιμές….

 

Shares