29χρονος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός νεκρός στην Άρτα από Ηλεκτροπληξία!!

29χρονος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός νεκρός στην Άρτα από Ηλεκτροπληξία!!

Ένα παλικάρι 29 ετών, Ηλεκτρολόγος Μηχανικός, άφησε την τελευταία του πνοή προχτές, στο εργοστάσιο που εργάζονταν βάρδια νυχτερινή, από ηλεκτροπληξία!!!

Το εργοστάσιο είναι το ‘’ΗΠΕΙΡΟΣ’’ στην Άρτα.

Δεν ξέρω από πού να αρχίσω. Θα μιλήσω λίγο έξω από τα δόντια. Αν κάποιος στεναχωρηθεί για τον τρόπο μου, να με συμπαθάτε αλλά καλύτερος τρόπος δεν υπάρχει όταν παιδιά ΚΑΙ νέοι ή και μεγάλοι επαγγελματίες πεθαίνουν από ρεύμα σήμερα. Όμως, όσο κι αν τα πω μπερδεμένα, θα βγάλετε ένα συμπέρασμα….

Μετά από αρκετές συζητήσεις με μέλη της ομάδα μας ”ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΙ”, πρέπει να γράψω δυό λόγια να διαβαστούν υποχρεωτικά και εκτός ομάδας. Να διαβάσει και ο… Μη ηλεκτρολόγος. Ένα θέμα που αφορά ΌΛΟΥΣ…

Ότι ο πόνος ενός γονιού, όσο και να θέλουμε ΔΕΝ απαλύνεται με τίποτα. Όταν ένας γονιός χάνει το παιδί του, όταν ένας γονιός ‘’φεύγει’’ μετά από τα παιδιά του, καλύτερα να μην ζει. Τι μπορείς να πεις σε έναν γονιό που χάνει το παιδί του; ΤΙΠΟΤΑ…. Δεν υπάρχει τίποτα να του πεις. Και τα συλλυπητήρια και τα λυπάμαι και όλα αυτά που λέμε από συνήθεια, καλύτερα να μην τα λέμε. Δεν γίνεται τίποτα με το να λέμε ότι λυπόμαστε. Εξάλλου, ποιος λυπάται πραγματικά; Ποιος εκτός από τον γονιό, θα λυπηθεί πάνω από μία δύο μέρες; Άντε και καμιά κοπέλα, σύζυγος, φίλη, φίλος, να κλάψουν παραπάνω…. Ο γονιός θα κλαίει μέχρι να κλείσει τα μάτια του.

Δεν μπορεί κανείς τίποτα να κάνει… είναι απλά τραγικό. Καταστροφικό.

Τις τελευταίες 7 ημέρες έχουν πεθάνει από ηλεκτροπληξία 4 άνθρωποι στην χώρα μας!!!

Την μεγαλύτερη ευθύνη την έχει το κράτος, μετά ακολουθούν τα κανάλια και μετά ακολουθεί η ενημέρωση από τα σχολεία μας. Και τέλος, όλα είναι λίγο και θέμα τύχης. Θα σας εξηγήσω παρακάτω που βρίσκονται οι ευθύνες όλων αυτών… και μάλιστα με την σειρά που τις αναφέρω…

Ο πρώτος, μία κυρία 52 ετών που γύριζε από τα χωράφια στο σπίτι με τον σύζυγό της. Λίγα μέτρα πριν μπει στο σπίτι, ένας κεραυνός την έκαψε ακαριαία και ολοσχερώς!!

Θα σταθώ από λίγο λίγο, σε όλα τα περιστατικά….

Κάθε χρόνο κατά μέσον όρο, χάνουμε δύο συνανθρώπους μας από κεραυνούς, εδώ και 20 χρόνια. Άρα οι νεκροί από ακραία καιρικά φαινόμενα ΜΟΝΟ από κεραυνούς, είναι 40!!!

Ποιο κανάλι την ώρα που λέει τις ρημαδιασμένες ειδήσεις, έχει ενημερώσει για το πώς θα προφυλαχθούμε από έναν κεραυνό; Από ένα καταποντισμό; ΤΙΠΟΤΑ. ΠΟΤΕ. Το μόνο που ακούμε, πέθανε ακαριαία αυτός ή αυτή και ο σύζυγος δεν είχε ούτε ένα ευρώ. ΤΕΛΟΣ!!!

Ένα λεπτό ενημέρωσης για το πώς θα αποφύγουμε τον κεραυνό ή τι πρέπει να κάνουμε όταν ετοιμάζεται ο καιρός, δεν έχουμε ακούσει. Δεν έχει διδαχθεί κανείς, πουθενά και ποτέ. Ούτε εμείς σαν ηλεκτρολόγοι, πέραν από τις βασικές πληροφορίες, δεν μαθαίνουμε τι και πως.

Ακόμη ένα τραγικό συμβάν, ένας οδηγός φορτηγού, έχασε τη ζωή του ακαριαία, όταν σήκωσε την καρότσα και ακούμπησε καλώδια υψηλής τάσης!!!

Ποιο ρημαδοκράτος, έχει υποχρεώσει στις εξετάσεις επαγγελματικών διπλωμάτων, να εξετάζεται ο εξεταζόμενος και για τέτοια περιστατικά; Τα οποία είναι πάρα πολύ συχνά!! Καθημερινά σε όλη τη χώρα, εκατοντάδες φορτηγά, γερανοί, καλαθοφόρα, ‘’χορεύουν’’ με το διάολο γύρω γύρω από καλώδια Υψηλής, μέσης ή και χαμηλής τάσης.

Αν ο οδηγός δεν είχε άγνοια σ αυτό το θέμα, θα ζούσε μια χαρά αυτή τη στιγμή. Αλλά για ποιους λόγους στις εξετάσεις ΔΕΝ διδάσκονται τέτοια θέματα σαν SOS; Άρα, εδώ μιλάμε για καθαρότατες ευθύνες του κράτους και αμέσως ακολουθούν τα καναλάκια. Ποιο καναλάκι, έχει σταθεί σε τέτοιους θανάτους; Να μιλήσει με δύο ειδικούς από τον κλάδο έχει καλούς δασκάλους ο χώρος της ηλεκτρολογίας. Μπορούνε, με δυό τηλέφωνα να βρούνε τον κατάλληλο και να κάνουν μία ρημαδοενημέρωση 1 λεπτού, σε θέματα τέτοια.

Αλλά βλέπετε, δεν ‘’πουλάει’’ ο νεκρός από ηλεκτροπληξία. Ενώ, αν πάθαινε σπάσιμο τακουνιού η άλλη ή ο βλάξ στο κομμωτήριο ή στα Χόντος; θα έσκιζαν όλη μέρα τα τσοντοκάναλα και τα πρωινάδικα με τέτοια είδηση. Χαμός. Πανωλεθρία.

Τραγικά, λυπηρά και θλιβερά τσοντοκάναλα μας έχουν κατακλύσει και κυβερνήσεις συμφερόντων όλα τα χρόνια.

Προχτές, ένας συνάδελφος 55 ετών, έχασε τη ζωή του, κάνοντας ηλεκτρικές εργασίες σε σπίτι. Μπορεί από λάθος χειρισμό, μπορεί από αυτοπεποίθηση, μπορεί από έναν ιδιοκτήτη που σήκωσε την ασφάλεια κατά λάθος, μπορεί…. Μπορεί…. Σημασία έχει ότι συνέβη και θρηνούμε ακόμη έναν νεκρό από ρεύμα στο 2020. Περίπου 100+ νεκροί το χρόνο στην χώρα μας από ρεύμα. 100+!!!!! Ένας συνάδελφος ακόμη. Βέβαια, αύριο μπορεί να είμαι εγώ ή ένας άλλος συνάδελφος.

Η δουλειά μας απαιτεί εργασία υπό τάση πολλές φορές. Βέβαια είμαστε το μόνο επάγγελμα που βάση νόμου, προβλέπεται εργασία υπό τάση, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι πιάνουμε τα…. Ηλεκτρόνια!!

Χρειάζεται γνώση, προσοχή και προσήλωση τεράστια και ΜΑΠ. Μέτρα ατομικής προστασίας. Ποιος αναφέρεται σ αυτά; Ποιο κανάλι αναφέρει δυό λόγια όταν κάτι συμβαίνει; Όταν υπάρχει νεκρός από ηλεκτροπληξία, θα έπρεπε να φέρνουν έναν… δύο ειδικούς να λένε μία κουβέντα για αυτά τα θέματα.

Αν παρατηρήσετε, όλα τα site και τα μεγάλα ακόμη, δεν θα πούνε καμία λεπτομέρεια για περιστατικά ηλεκτροπληξίας. Μία ξερή είδηση του τύπου…. ‘’Νεκρός από ηλεκτροπληξία εργάτης στο τάδε μέρος, το πτώμα μεταφέρθηκε για νεκροψία, η αστυνομία κάνει έραυνα για το περιστατικό….’’

Όχι, αν έχετε κάποιο τσοντοκάναλο να έχει ψάξει λίγο παραπάνω το θέμα, πείτε μου να κλείσω τη σελίδα. Να παραιτηθώ από ότι κάνω. Να γυρίσει σε μία εβδομάδα και να μας πει τι έγινε τελικά; Πως πέθανε ο άνθρωπος; Ποιος ευθύνονταν; Τι έδειξαν οι αστυνομικές έρευνες; Είχε ΥΔΕ η εγκατάσταση; Ελέγθηκε ο Ηλεκτρολόγος που έχει υπογράψει;

Που είναι τα ρημαδοσωματεία μας; Όλα τα σωματεία, όλοι οι πρόεδροι και τα ΔΣ, που βρίσκονται; Για΄τι δεν παίρνουν θέση σε κάθε περιστατικό; Είναι τόσο απασχολημένοι που δεν μπορούν να μεταβούν στον τόπο, να πάρουν μία κατάθεση από γονείς, γνωστούς; Φίλους; Αστυνομία;

Αλλά υποψιάζομαι ότι ειδικά σε κλειστές κοινωνίες, όλα θάβονται. Ο πρόεδρος είναι ξάδερφος με τον υπεύθυνο του περιστατικού. Ο αντιπρόεδρος είναι δεύτερος ξάδερφος της γυναίκας του θανόντα. Ο φίλος του προέδρου, αδερφός του αυτού που έχει υπογράψει. Αυτός που υπέγραψε; Υπογραφάκιας μηχανικός που δεν ξέρει να πιάσει κατσαβίδι και μόνο υπογραφές σε άχρηστα χαρτιά βάζει.

Που είναι οι ελεγκτικές υπηρεσίες; Που είναι η καθαρότητα σε όλα αυτά;

Που στο διάολο να είναι, όταν ένα εργοστάσιο με εκατομμύρια τζίρο, σκοτώνει ένα από τα παιδιά μας;

Που στο διάολοοοοοοοοοο;;;;;; Εκατομμύρια ε;

Τάξαμε θέση σε ανθρώπους. Τάξαμε μισθούς σε δυό τρείς του σωματείου; Τάξαμε τίποτα άλλο; Και ποιοι είναι αυτά τα καθάρματα που δέχονται ύλη για να το βουλώσουν; Να μην πούνε την αλήθεια;

Που είναι όλοι αυτοί οι καθικαράδες; Γιατί το βουλώνουν; Γιατί στις διαδικτυακές μας ομάδες μας το στόμα τους πάει νεράκι και όταν έρχονται οι εκλογές τους είναι όλοι στο γλείψιμο για ψήφο και όταν πεθαίνει ένας συνάδελφος…. Κοιτάνε ατομικά συμφέροντα; Γιατί θάβονται έτσι ξερά όλα τα περιστατικά;

Ένα παλικάρι προχτές, ήταν το αποκορύφωμα. Ένας 29χρονος μηχανικός Ηλεκτρολόγος, άφησε την τελευταία του πνοή από ηλεκτροπληξία στο εργοστάσιο ΗΠΕΙΡΟΣ. Δεν γνωρίζουμε τις συνθήκες διότι δεν μιλάει κανείς.

Τι λέτε ρε; Τόσο δύσκολο είναι να μπει ακαριαία μία επιτροπή ουδέτερη από την πρωτεύουσα και να βάλει κορδέλα μέχρι να λυθεί το περιστατικό; Μέχρι να έρθει και ο πρόεδρος του τοπικού σωματείου και του σωματείου Μηχανικών να ελέγξουν σε μία ώρα τι συνέβη; Δεν θέλει μέρες. Μία ώρα από αυτούς που ανέφερα και όλα είναι έτοιμα για τα κανάλια. Αλλά έχε χάρη το χρήμα ωρέ ζώα. Και τα ζώα είναι πολύ ανώτερα. Κατακάθια ήθελα να πω.

29 Χρονών νέος και κανένα νέο από πουθενά ακόμη. Μέρες…. 4η μέρα σήμερα και κανένα νέο.

Ξέρετε τι; Εκεί στην Άρτα, όπως και σε όλες τις επαρχιακές μικρές πόλεις, όπως σας είπα και πριν, είναι όλοι ένα σόι. Οπότε σε σύγκριση με μία εταιρεία τρζίρου εκατομμυρίων…. Άντε βγάλε σοβαρή άκρη. Να το θυμηθείτε ότι το πόρισμα θα είναι για κανένα κεραυνό ή κανένα άλλο τρελό συμβάν.

…. ενώσεις και  ομοσπονδίες Μηχανικών και Ηλεκτρολόγων….

Καμία ανακοίνωση ακόμη. 4 θάνατοι και ούτε καν τα τυπικά. Λες και προσπαθούν να μιλήσουν πρώτα με όλους τους εμπλεκόμενους και να δούνε από πού θα πάρουν περισσότερα…. Δεν λέω τι, μην παρεξηγηθώ.

Μπήκα στα sites τους…. ΤΙΠΟΤΑ. Νέκρα, λες και δεν συνέβη τίποτα.

Η ομοσπονδία των ηλεκτρολόγων θα μπορούσε χρεώνοντας εμάς τους ηλεκτρολόγους από 20 ευρουλάκια τον καθένα μας, να μαζέψει ένα ποσό της τάξης των 100 χιλιάδων ευρώ και να δώσει στα τσοντοκάναλα το ποσό αυτό, ώστε να μιλήσουν σε μεγάλα τσοντοκάναλα μερικοί επιφανείς καθηγητές ηλεκτρολογίας. Να μας πούνε μερικά πράγματα για το πώς να προστατευτούμε από διάφορες καταστάσεις. Να γίνει ένα σοβαρό βιντεο και να αναδειχθεί από τα ΜΜΕ. Να παιχτεί και να ξαναπαιχτεί μέχρι να αρχίσει να γίνεται συνήθεια στον κόσμο ο Ηλεκτρολογικός κίνδυνος. Μία ενημέρωση για ΜΑΠ (Μέτρα Ατομικής Προστασίας) που πρέπει να χρησιμοποιεί ο κάθε ηλεκτρολόγος κάνοντας εργασίες υπό τάση. Πχ, τα γαντάκια του, τα διηλεκτρικά παπουτσάκια του, το πλαστικό πατάκι και πολλά άλλα μικρά πραγματάκια ακόμη.

Που να βρεθεί όμως η σοβαρότης για τέτοιες ενέργειες; Πεθαίνουν άνθρωποι κάθε ηλικίας στην χώρα μας από ηλεκτροπληξία και αυτοί το χαβά τους.

Θα μου άρεσε αν διαβάζοντας αυτή την ανάρτηση, η λύση τους θα ήταν να μηνύσουν την σελίδα μας…. Για να δούμε τι θα δούμε από τα παλικάρια μας του κλάδου…

Αν κάποτε γίνει μία ενέργεια όμορφη, ένα πλήρες σποτάκι ενημέρωσης και παιχτεί στα τσοντοκάναλα, θα θέλαμε σαν ηλεκτρολόγοι, να μην είναι κανένας από τους ομιλούντες, πρόεδρος σωματείου ή μέλος ομοσπονδίας. Θέλουμε να ακούσουμε συμβουλές πανελλαδικά ΜΌΝΟ από καθηγητές Ηλεκτρολογίας και ειδικούς σε θέματα ασφαλείας. Οι υπόλοιποι που ανέφερα, θα είχαν λόγο μόνο εάν είχαν στόμα και στυλό, να γράψουν δυό λόγια τώρα…. Αυτές τις ημέρες.

Δεν θα μπορούσαμε φυσικά σε αυτό το ποστ να ξεχάσουμε το παιδί που έχασε τη ζωή του μερικούς μήνες πριν, στο Ηράκλειο της Κρήτης. Όταν ένα πορτατίφ, ήταν η αιτία να χάσει τη ζωή του από ηλεκτροπληξία. Τραγικό. Τρομερό. Μόνον εκεί θα παρατηρήσετε εκτενέστερη ανάλυση και συνέντευξη από τον πατέρα του παιδιού, επειδή το περιστατικό ήταν οικιακό και σου λέει…. Δώσε ανάλυση στο λαό, δεν διακυβεύεται κανένα συμφέρον καμίας εταιρείας εκεί… δεν υπάρχει καμία εταιρεία παραγωγής ηλεκτρισμού εκεί που προσλαμβάνει το σόι των νεκρών, ώστε να μην μιλήσουν.

Δεν μπορώ προς το παρόν να πω άλλα, έχω συγχυστεί υπερβολικά και μόνο δηλητήριο θα στάξω…

Ας αναπαυθούν οι ψυχές των νεκρών των τελευταίων ημερών από ηλεκτροπληξίες…

Shares