Κλέμα για καλώδιο 1Χ185mm2!!!

Κλέμα για καλώδιο 1Χ185mm2!!!

Όλοι γνωρίζουμε τις κλέμες. Αυτά τα άσπρα (και όχι μόνο) πραγματάκια με τις

μικρές βιδούλες, που τα βρίσκουμε σε διάφορα μεγέθη και τα γνωρίζουμε κυρίως από χρήση σε συνδέσεις φωτιστικών, ή ηλεκτρικών συσκευών γενικότερα όπως πχ μια ηλεκτρική κουζίνα! Γνωρίζουμε επίσης ότι τα μεγέθη τα ”κλασικά” και τα ευρέως γνωστά είναι μέχρι 25mm2.

klemes

Επίσης, άλλα είδη κλέμας, είναι οι κλέμες ράγας. Οι κλέμες ράγας χρησιμοποιούνται κυρίως σε ηλεκτρικούς πίνακες και για κυκλώματα ισχύος και για αυτοματισμού. Εκεί, μπορούμε να συνσντήσουμε κλέμες (συνήθως) ακόμη και μέχρι 50mm2!!

klemes1

Έχετε σκεφτεί ποτέ μια κλέμα να αντέχει τα φορτία ενός καλωδίου 1Χ185; !!! Μάλιστα όπως το ακούτε, 1Χ185 κλέμα ράγας και μάλιστα ταχείας σύνδεσης ή αποσύνδεσης. Περνώντας όλες τις δοκιμασίες αντοχής σε θερμοκρασίες και υψηλά ρεύματα που μπορούν να περάσουν από ένα τέτοιο καλώδιο και παίρνοντας όλες τις σχετικές πιστοποιήσεις, η εταιρεία έχει το παρακάτω υλικό στη διάθεση του Ηλεκτρολόγου! Πολλοί ίσως να είναι… ”άπιστοι” με την αξιοπιστία ενός τέτοιου υλικού. Και εύλογα θα σκεφτεί κανείς… παραπάνω από 250A σε μία κλέμα; Γιατί όχι; Αν σκεφτούμε ότι το wago με 2,5mm2 καλώδιο και αντέχει 130Α στα διοκιμαστικά τέστ, τι είναι 120Α ακόμη για ένα Wago με καλώδιο 185mm2

Δείτε το βίντεο με το υλικό…

 

 

ΠΟΛΥΜΕΣΑ

 
Shares