Προβληματικά υλικά Ηλεκτρικών Εγκαταστάσεων στα σπίτια μας!!

Προβληματικά υλικά Ηλεκτρικών Εγκαταστάσεων στα σπίτια μας!!

Πόσα καλώδια καινούρια, σε καινούριες Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις βρίσκονται σε άθλια κατάσταση;

Οι εταιρείες, έχουν ένα ποσοστό αστοχίας. Όμως για να μην μπω σε λεπτομέρειες, ένα καλώδιο δεν σηκώνει αστοχία!!!

Και επειδή αστοχίες όπως θα θυμάστε, έτυχαν δύο σε εμάς μόλις τους περασμένους δύο μήνες και μια πολύ πρόσφατη σε άλλο συνάδελφο, το θέμα έχει λίγο ξεφύγει.

Το καλώδιο που θα δείτε, είναι ματισμένο με απαράδεκτο τρόπο!! Με τρόπο που δηλώνει ότι είναι ενέργεια εσκεμμένη. Ενέργεια που ενώ το πρόβλημα φάνηκε στην παραγωγή, αντί να γίνει κάτι άλλο (δεν ξέρω τι, αυτό όμως είναι εγκληματικό), δεν έγινε απολύτως τίποτα! Το μόνο που έγινε, να μονωθεί με μονωτική ταινία!!! ένα υλικό κατασκευασμένο από διεθνούς φήμης εταιρεία κατασκευής καλωδίων!! Κομμένο προφανώς και ματισμένο με πολύ όμορφο τρόπο (ώστε να μη φανεί) και σου λέει…..έλα μωρέ, σιγά που θα το πάρει κανείς χαμπάρι!!! Και όμως, ο δι@ολος έχει αρχίσει να μας φοβάται μου φαίνεται…

Πάρτε μια γεύση πως ήταν το καλώδιο!!!

cab5

Υποψιαζόμαστε ότι σε όλα τα έργα της χώρας, υπάρχουν καλώδια τοποθετημένα, καλώδια προβληματικά, τα οποία δεν πληρούν καμία προδιαγραφή!!! Ίσως ο ανταγωνισμός; ίσως το εμπάτε σκύλοι αλέστε; Η κάθε εταιρεία θα έπρεπε να τηρεί προδιαγραφές και πρότυπα. Όμως τηρούνται όλα αυτά;

Το ότι υπάρχει ανταγωνισμός, σαφώς και έχει ρίξει την ποιότητα στο μεγαλύτερο ποσοστό όλων των επαγγελμάτων. Όμως σε εταιρείες που πλασάρονται ως σοβαρές και μάλιστα παίρνουν μέρος σε διεθνή έργα, σε εταιρείες με ένα κάρο πιστοποιητικά, το πράγμα ΔΕΝ σηκώνει μείωση της ποιότητας!! Αν δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν, ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ!!!

Αφού διαβάσετε λίγα λόγια, δείτε τις άθλιες φώτο, προχτεσινές, από συνάδελφο σοβαρό επαγγελματία από την Ιεράπετρα της Κρήτης.

Σας μεταφέρω το περιστατικό του συνάδελφου από την Ιεράπετρα, όπως ακριβώς το έθεσε στην ομάδα ”ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΙ”…

”Αγαπητοί φίλοι και φίλες.Θέλω να μοιραστώ μαζί σας, ένα περιστατικό που μου έτυχε με ηλ.υλικό και συγκεκριμένα, καλώδιο γνωστής Ελληνικής εταιρίας.

Το καλώδιο αποτελεί τμήμα ΕΗΕ και θα ηλεκτροδοτούσε υποπίνακα. Τερματισμένο στον πίνακα διανομής 1-2 μέτρα να περιμένει τη σύνδεση του.

Κατά τη διάρκεια απογύμνωσης του, παρουσία του ιδιοκτήτη και προσωπικού, ένιωσα κάτι περίεργο στο γδάρτη. Τα υπόλοιπα, φαίνονται στις εικόνες.

Κλήθηκε αμέσως ο διανομέας του υλικού, ο οποίος δεν πίστευε στα μάτια του.Το περιστατικό, έγινε στις 5/11.Η εταιρία, ενημερώθηκε άμεσα από τον διανομέα και παράλληλα από εμένα. Η απάντηση ήταν, μέσω του διανομέα, ότι αυτό γίνεται όταν τελειώνει κάποιος αγωγός σε καλώδιο. Και ρωτώ εγώ.Επιτρέπεται αυτή η διαδικασία? Πιστοποιείται? Μετριέται? Αν προκύψει κάποια πυρκαγιά είτε ευθύνεται είτε όχι αυτό το καλώδιο, πως μπορώ να αποδείξω ότι δεν φταίω εγώ, ο εγκαταστάτης?

Κι επειδή, κάποιος μπορεί να πει ότι το έκανα εγώ. Το καλώδιο περιμένει στον πινάκα διανομής και θέλει κόψημο και όχι μάτιση. Ταινία τέτοιας μάρκας, δεν υπάρχει στα μέρη μου.Λογικά θα έχει τιμολόγιο η εταιρία και στις ταινίες και στο μακαρόνι. Έχω μάρτυρες.Και η μόνωση εσωτερικά, έχει τα σημάδια από την κόλα και τη μορφή της ταινίας.

Νόμιζα, πως μια αξιόπιστη εταιρία, έχει τον τρόπο να μην χρειάζεται να μπει σ αυτή τη διαδικασία.Τώρα ,αναρωτιέμαι, πόσα δεν έχω δει ακόμη.

Επίσημη απάντηση,δεν έχω ακόμη!”

Στο βίντεο παρακάτω μπορείτε να θυμηθείτε ένα από τα δικά μας περιστατικά τον Ιούλιο που μας πέρασε:

Μετά από αυτά τα περιστατικά, θα θέλαμε να έχει επέμβει άμεσα η Ομοσπονδία Ηλεκτρολόγων, πράγμα το οποίο φυσικά δεν έγινε. Να υποψιαστώ κάτι; Προτιμώ να μην αναφέρω κάτι, πρν δούμε λίγες ημέρες ακόμη αντιδράσεις.

Σε κάποιο άλλο περιστατικό, η ομοσπονδία, έλαβε θέση αμέσως. Περιστατικό το οποίο θα θυμάστε πολλοί, το έφερε στην επιφάνεια και πάλι η ομάδα ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΙ και η ομοσπονδία έδρασε άμεσα. Αποτέλεσμα; Η εταιρεία λερόυ μερλίν να κατεβάσει από το Youtube μέσα σε μερικές ώρες, ΌΛΑ τα βίντεο που παρότευναν τους καταναλωτές να κάνουν ηλεκτρολογικές εργασίες μόνοι τους. Και μάλιστα με επικίνδυνο τρόπο που δεν συμβάδιζε με τους κανόνες Ηλεκτρολογικών Εγκαταστάσεων.

Τι είναι αυτό λοιπόν τώρα, που κάνει την ομοσπονδία ενός κλάδου, να μην αντιδρά άμεσα σε ένα τόσο σοβαρό θέμα;

Εκτός από την ομοσπονδία, ίσως υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που μας βλέπουν και ανήκουν σε κάποιον φορέα – επιτροπή, αρμόδιο για τέτοια θέματα ποιότητας υλικών που εισάγονται ή κατασκευάζονται στην χώρα μας. Αν υπάρχει κάποιος, καλό θα ήταν να επέμβει. Μπορεί να μας ζητήσει περισσότερα στοιχεία. Είναι κρίμα να πληρώνουμε πιστοιημένα πράγματα και να παίρνουμε…. τσόντες με το χέρι!!! Ειδικά σε καλώδια τέτοιες καταστάσεςι μπορεί να αποβούν μοιραίες για μια εγκατάσταση ή και άνθρωπο!!

Ας αφήσουμε όμως την ομοσπονδία και ας δούμε μερικές φώτο, καταστροφικές!!! Δείτε Ηλεκτρολόγοι, αλλά και καταναλωτές, τι μας πουλάνε οι εταιρείες και το τοποθετούμε ανιποψίαστοι στα σπίτια, τα καταστήματα, τα κτίρια και τα εργοστάσια όλων μας!!!

cab1

cab2

cab3

cab4

cab5

Αυτά καλοί μου άνθρωποι!!!

Ελπίζω να βρεθεί άκρη και να μην έχουμε ακόμη και σήμερα μπαχαλάκηδες στο Ηλεκτρολογικό υλικό!!

Shares