Διακόπτης υπερυψηλής τάσης 1200KV!!! Βήμα βήμα η κατασκευή του – Βίντεο

Διακόπτης υπερυψηλής τάσης 1200KV!!! Βήμα βήμα η κατασκευή του – Βίντεο

Η υψηλότερη μεταφερόμενη τάση που υπάρχει στον πλανήτη

είναι 1,2 εκατομμύρια Volt !! 1200kv ταξιδεύουν για χιλιάδες χιλιόμετρα σε μερικές χώρες του κόσμου όπως Ινδίες, Κίνα, ΗΠΑ κα.

Σας έχω δείξει κατά καιρούς κάποια βιντεο που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο από τέτοιου είδους γραμμές υπερυψηλής τάσης και πραγματικά σε πιάνει ένα δέος βλέποντας τέτοιους πυλώνες! Τέτοιου μεγέθους ρεύματα χρειάζονται και το αντίστοιχο υλικό. Όπως και ένας διακόπτης 1200KV!!

Μάλιστα, διακόπτης 1200KV. Φανταστείτε ότι 400KV γυμνού αγωγού (όπως αυτούς που βλέπουμε στην εθνική οδό που ταξιδεύουμε) μπορούν να σκοτώσουν αν θυμάμαι καλά, από 2μ απόσταση!!! Οπότε στα 1,2 εκατομμύρια volt, είναι εύκολο να καταλάβουμε τι θα συμβεί και από τι απόσταση περίπου.

Αν ταξιδέψετε ποτέ στο Θιβέτ, μην πλησιάσετε τέτοιο πυλώνα ούτε στα 500 μέτρα LoL.

Στην παρακάτω φωτό δείτε ένα διακόπτη 150KV σε υποσταθμό στη χώρα μας, είχα παραβρεθεί σε αντικατάσταση πριν ένα χρόνο περίπου, μοιάζει πραγματικά με παιχνιδάκι μπροστά στην επόμενη φωτό που θα δείτε και στο βίντεο!!

Δείτε και ένα διακόπτη υπερυψηλής τάσης 1200KV παρακάτω…

Στο βίντεο λοιπόν που ακολουθεί, δείτε την κατασκευή ενός τέτοιου διακόπτη σε εργοστάσιο στις Ινδίες. Πραγματικά εντυπωσιακή παρουσίαση των Ινδών…

 

ΠΟΛΥΜΕΣΑ

Βίντεο για smartphone…

Βίντεο για υπολογιστή…

Shares