Ομοσπονδίες – σωματεία – τεράστια ορθογραφικά λάθη – λίγο προσοχή σε δημόσια έγγραφα!!

Ομοσπονδίες – σωματεία – τεράστια ορθογραφικά λάθη – λίγο προσοχή σε δημόσια έγγραφα!!

Αγαπητοί αναγνώστες, πριν λίγες ημέρες θα θυμάστε το άρθρο με το βρόχο σφάλματος.

Μέσα από αυτό το άρθρο και μετά από συζητήσεις που έγιναν στην ομάδα ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΙ του Facebook, ανακαλύφθηκαν μερικά ορθογραφικά λάθη τα οποία αδικαιολόγητα υπάρχουν σε επίσημα έγγραφα – έντυπα, τα λεγόμενα ΥΔΕ!

Όπως ανέπτυξα το άρθρο, αν θυμάστε ξεκίνησα με χιούμορ, εξηγώντας ότι άλλο πράγμα ο ΒΡΟΓΧΟΣ και άλλο ο ΒΡΟΧΟΣ. Μάλιστα αν δείτε στο άρθρο είπα ότι ο ΒΡΟΓΧΟΣ ανήκει στην ιατρική – βιολογία και όχι στην ηλεκτρολογία!

Θυμηθείτε στον παρακάτω σύνδεσμο τι είναι ο ΒΡΟΧΟΣ σφάλματος και δείτε τι σημαίνει ΒΡΟΧΟΣ και ΒΡΟΓΧΟΣ… https://electricalnews.gr/texnika-arthra

Στις ηλεκτρολογικές έννοιες ανήκει ο ΒΡΟΧΟΣ. Σε όλες τις επίσημες ιστοσελίδες του χώρου μας, αν δείτε πχ άρθρα της ΕΛΕΜΚΟ, του κου Γιώργου Σαρρή, του καθηγητή Τουλογλου, του καθηγητή Τάσου Αντωνάκη και άλλες ιστοσελίδες του χώρου, πολύ ορθά αναφέρεται ως ΒΡΟΧΟΣ σφάλματος.

Παρ όλα αυτά, εδώ και πολλά χρόνια κυκλοφορούν όλα τα επίσημα έγγραφα και κατά ΕΛΟΤ αλλά και κατά ΚΕΗΕ ονομάζοντας τον ΒΡΟΧΟ…..ΒΡΟΓΧΟ!!

Αν παρατηρήσετε παντού ακόμη και σε επίσημες σελίδες σωματείων ονομάζεται ως ΒΡΟΓΧΟΣ! Πχ στην κεντρική σελίδα του ΣΕΗΕΑ στα παρεχόμενα προς download έγγραφα, δείτε τον…. ΒΡΟΓΧΟ…

ΒΡΟ..Γ..ΧΟΣ σφάλματος κατά ΕΛΟΤ

elot

ΒΡΟ..Γ..ΧΟΣ σφάλματος κατά ΚΕΗΕ

kehe

 

Ήθελα να ξέρω, κανένας από τους χιλιάδες ειδήμονες όλα αυτά τα χρόνια και κανένας ηλεκτρολόγος – μηχανικός κλπ, συμπεριλαμβανομένου και εμένα, ΔΕΝ αντιλήφτηκε αυτό το λάθος;

Δε γνωρίζω από νομικά και κατά πόσο μπορεί να στηριχτεί κάποιος σε ένα τεράστιο ορθογραφικό λάθος όπως αυτό, αλλά απλά και μόνο σαν έννοιες είναι εντελώς διαφορετικά πράγματα, δεν έχουν καμία σχέση μεταξύ τους. Θα έπρεπε ειδικά σε κρατικά και επίσημα έγγραφα να υπάρχει μεγαλύτερη προσοχή αλλά και παρατηρητικότητα.

Επίσης λάθος έχει μεταφραστεί και σε όργανα, όπως πχ, το metrel το αναφέρει ως ΒΡΟΓΧΟ, αλλά το όργανο είναι κάτι ιδιωτικό και δικαιολογείς μερικώς το λάθος.

ΠΟΣΕΗ, σωματεία, καθηγητές, εταιρείες, μηχανικοί, ηλεκτρολόγοι, υπηρεσίες….. κανένας τόσα χρόνια δεν κατάλαβε τίποτα; Όλοι με ένα βρόγχο είναι;

Λιγάκι παραπάνω προσοχή λοιπόν σε δημόσια έγγραφα και όχι να βγάζουμε ‘’λαυράκια’’ σε συζητήσεις στο ιντερνετ.  Είναι ντροπή για έναν ολόκληρο κλάδο να υπάρχουν λάθη ορθογραφικά τέτοιου μεγέθους.

Θα παρακαλούσαμε όλους τους αρμόδιους να επιληφθούν του θέματος και άμεσα το λάθος σε όλα τα δημόσια έγγραφα να διορθωθεί.

Το να κάνω εγώ μερικά ορθογραφικά λάθη ως ένας απλός blogger πες…πάει στην ευχή, άνθρωπος είναι, δε το βαλε στη διόρθωση….. ας πάει το παλιάμπελο, αλλά απαράδεκτο και πάλι να παρουσιάζονται τέτοια έγγραφα ακόμη και σε διακαστήρια και κανένας να μην το έχει επισημάνει.

Shares