Ποιοί πρέπει να εγκαθιστούν συστήματα ασφάλειας;

Ποιοί πρέπει να εγκαθιστούν συστήματα ασφάλειας;

Μια αρκετά κατατοπιστική απάντηση, δίνουν οι ειδικοί

σε ένα βίντεο διάρκειας 4 λεπτών. Συγκεκριμένα ο Κος Βασίλης Νικολάου, ιδιοκτήτης εταιρείας Security, μας λέει ακριβώς το νόμο του υπουργείου δημοσίας τάξης, ο οποίος νόμος, ορίζει το ποιοί έχουν τη δυνατότητα να τοποθετούν ή να κάνουν μελέτη συστημάτων ασφαλείας. Ένας Ηλεκτρολόγος με άδεια εγκαταστάτη ΔΕΝ πρέπει, ούτε έχει την άδεια, ώστε να τοποθετεί συστήματα ασφαλείας. Συστήματα ασφαλείας μπορεί να είναι, ένα κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης (CCTV), ένα σύστημα πυρανίχνευσης ή πυρασφάλειας, ένα σύστημα συναγερμού κλπ. Οπότε για την εκτέλεση τέτοιων εργασιών απαιτείται ειδική άδεια από το υπουργείο δημοσίας τάξης.

3 Best Security

Ακριβώς όπως θα κάναμε με τον Ηλεκτρολόγο. Μόνο ένας αδειούχος Ηλεκτρολόγος εγκαταστάτης έχει το δικαίωμα να τοποθετεί καλώδια – πίνακες – κλπ ηλεκτρολογικές εργασίες ή εγκαταστάσεις γενικότερα. Επίσης, όπως ενοχλείται ο Ηλεκτρολογικός κλάδος, όταν ένας μη αδειούχος κάνει ηλεκτρολογική εγκατάσταση και τα σωματεία προβαίνουν σε καταγγελίες κατά μη αδειούχων, έτσι και ο ηλεκτρονικός και συγκεκριμένα αδειούχος για εκτέλεση τέτοιων εργασιών ΜΟΝΟ, έχει το δικαίωμα να κάνει τέτοιες εγκαταστάσεις.

Έχει…… μαλλιάσει το πληκτρολόγιο μας να λέμε ότι, ο Ηλεκτρολόγος κάνει συγκεκριμένη εργασία, όπως καλωδιώσεις και τοποθετήσεις ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΟΥ εξοπλισμού και μόνο και ΔΕΝ μπορεί ταυτόχρονα να τοποθετεί πυρανιχνεύσεις, συναγερμούς, να τοποθετεί κεραίες ή δορυφορικά συστήματα. Έχουμε εξηγήσει πάρα πολλές φορές ότι ο καθένας στο είδος του και σε αυτό που διάλεξε να κάνει. Αν βέβαια, έχει τις απαραίτητες άδειες και έχει και το αντίστοιχο πτυχίο, θα μπορεί να κάνει και τέτοιου είδους εργασίες.

Δείτε όμως και το παρακάτω ολιγόλεπτο βίντεο από το κανάλι ΚΟΖΑΝΙ TV και θα καταλάβετε, αναφέρεται και ο νόμος…

Shares