Η Cortana θα μαθαίνει και θα αναγνωρίζει αντικείμενα

Η Cortana θα μαθαίνει και θα αναγνωρίζει αντικείμενα

Στα πλαίσια της περαιτέρω ανάπτυξής της, η ψηφιακή…

… βοηθός Cortana της Microsoft πρόκειται να λάβει αναβαθμίσεις που θα περιλαμβάνουν ικανότητα «βαθιάς μάθησης» και τεχνολογίες αναγνώρισης αντικειμένων.

Η πρώτη βελτίωση σχετίζεται με την ενσωμάτωση ακαδημαϊκού περιεχομένου στη μηχανή αναζήτησης Bing, στα πλαίσια του προγράμματος «Microsoft Academic Search». Μέσω αυτής της εξέλιξης επηρεάζεται και η Cortana αφού τροφοδοτείται με περιεχόμενο από το Bing, οπότε θα αποκτήσει και η ίδια πρόσβαση στο σχετικό περιεχόμενο.

Στόχος του ευρύτερου προγράμματος είναι η ανάπτυξη ενός portal που θα προορίζεται για τους εργαζόμενους στον ακαδημαϊκό και εκπαιδευτικό τομέα, όπου οποιοσδήποτε ερευνητής θα μπορεί να έχει πρόσβαση σε άπειρα δεδομένα.

Η δεύτερη βελτίωση που έρχεται για την Cortana σχετίζεται με μία νέα τεχνολογία, το Project Adam, η οποία στοχεύει στη βελτίωση της αναγνώρισης αντικειμένων αλλά και στη «βαθιά μάθηση» μηχανών τεχνητής νοημοσύνης. Το Project Adam χρησιμοποιεί έως και 30 φορές λιγότερους πόρους, σε σύγκριση με αντίστοιχες τεχνολογίες που χρησιμοποιούνται σήμερα.

Προς το παρόν, η Cortana έχει την ικανότητα να δει ένα σκυλί και να αναγνωρίσει τη ράτσα του, ωστόσο η Microsoft στοχεύει σε πιο σύνθετες λειτουργίες όπως για παράδειγμα να μπορεί να δίνει διατροφικές πληροφορίες για ένα φαγητό ή να μπορεί να διαγιγνώσκει ένα δερματικό εξάνθημα.

Πηγή: pestaola.gr

Shares