Η ABB παρουσιάζει τους τυποποιημένους πίνακες χαμηλής τάσης MNS-UP

Η ABB παρουσιάζει τους τυποποιημένους πίνακες χαμηλής τάσης MNS-UP

Αδιάλειπτη παροχή ηλεκτρικής ενέργειας σε ένα ενιαίο σύστημα, με στόχο την αύξηση της αξιοπιστίας και της ασφάλειας σε data centers και νοσοκομεία…

…Η ABB παρουσιάζει μία προσαρμοζόμενη στις ανάγκες του χρήστη λύση διανομής ισχύος και προστασίας, κατάλληλη για κρίσιμης σπουδαιότητας εφαρμογές όπως τα data centers και τα νοσοκομεία. Ο νέος πίνακας MNS-Up της ΑΒΒ, ενσωματώνει την αδιάλειπτη τροφοδοσία (UPS) και την τεχνολογία της κατασκευής πινάκων χαμηλής τάσης της εταιρείας σε ένα ενιαίο, τυποποιημένο σύστημα, το οποίο μπορεί να μειώσει τη κατανάλωση ενέργειας έως και 30 τοις εκατό, να αυξήσει τον χρόνο λειτουργίας και να μειώσει δραστικά το κόστος συντήρησης.

Ως μία ολοκληρωμένη και πλήρως επεκτάσιμη λύση, ο πίνακας MNS-Up επιτρέπει την ταχύτατη και ασφαλή αντικατάσταση των μονάδων διανομής ισχύος και των UPS χωρίς να απαιτείται διακοπή της τροφοδοσίας. Παράλληλα έχοντας την δυνατότητα να αναπτύσσεται τμηματικά, μέσω προγραμματισμένης προσθήκης τυποποιημένων στοιχείων, διασφαλίζει την επαρκή επέκταση των εγκαταστάσεων σε συνθήκες μίας υπεύθυνης οικολογικά κατανάλωσης ενέργειας. Για τους διαχειριστές ενός data center η περίσσεια ισχύος είναι ένα θέμα τόσο σοβαρό όσο και οι διακοπές λειτουργίας. Για να είναι οικονομικά αποτελεσματικό ένα data center θα πρέπει να έχει την ευχέρεια να διευρύνει τις εγκαταστάσεις του ταυτόχρονα και σε συνάρτηση με τις απαιτήσεις ισχύος που ορίζει το μέγεθος της αγοράς. Το MNS – Up σχεδιασμένο για να επεκτείνεται τμηματικά σε πολύ μικρούς χρόνους είναι το κατάλληλο εργαλείο για να υποστηρίξει μία τέτοια ανάγκη.

Σύμφωνα με την Cisco Systems το 2016 η παγκόσμια χρήση του Internet θα απαιτήσει «κυκλοφορία» δεδομένων που θα ξεπεράσει το 1 zettabyte – 1 δισεκατομμύριο terabytes – μέγεθος που ισοδυναμεί με 300 δισεκατομμύρια ώρες αναπαραγωγής video ή την κάλυψη όγκου κατά 5.000 φορές μεγαλύτερου όλων των λέξεων που αρθρώθηκαν από το ανθρώπινό είδος από καταβολής του.

Με αυτή την έκρηξη δεδομένων και την υφιστάμενη σήμερα οικονομία της πληροφορίας, οι εγκαταστάσεις των data centers έχουν καταστεί υποδομές ζωτικής σημασίας που απαιτούν αξιόπιστη, επαρκή και προσαρμόσιμη στις ανάγκες παροχή ισχύος.

«Με γνώμονα την πρωτοπορία και την καινοτομία, στην ABB προσφέρουμε λύσεις που απαντούν στις πιο σύνθετες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι πελάτες μας. Οι πίνακες MNS Up αποτελούν ένα τυποποιημένο επεκτάσιμο σύστημα που δίνει την δυνατότητα στους διαχειριστές των data centers να διευρύνουν τις δραστηριότητές τους, όταν το απαιτεί η αγορά» ανέφερε ο Tarak Mehta, Πρόεδρος του Τομέα Ηλεκτρολογικού Εξοπλισμού Διανομής και Εγκαταστάσεων της ΑΒΒ. «Ως μέρος της στρατηγικής της ABB με την ονομασία “Next Level”, επικεντρωνόμαστε στην υποστήριξη των πελατών μας -data centers- στην προσπάθειά τους για ταχεία ανάπτυξη, παρέχοντας μία σειρά από καινοτόμες λύσεις».

Ήδη, αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε λειτουργία στην Ελβετία πιλοτικές εφαρμογές του συστήματος στο Green Datacenter AG, που χρησιμοποιεί ένα σύστημα MNS-Up 5,2 megawatt στις επιφανείας 7.265 m2 εγκαταστάσεις του στην Ζυρίχη, καθώς και στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Βασιλείας.

Πηγή: abb.gr

Shares