Ηλεκτρολογική ανακαίνιση κουζίνας στο… Λονδίνο

Ηλεκτρολογική ανακαίνιση κουζίνας στο… Λονδίνο

Στο παρακάτω βιντεάκι θα δούμε έναν ηλεκτρολόγο στην Αγγλία

ο οποίος ανακαινίζει τα ηλεκτρολογικά σε μια κατεστραμμένη κουζίνα από πυρκαγιά, που προκάλεσε ψυγείο! Ο λόγος που αναρτώ το βίντεο είναι να δούμε λιγάκι ποιές είναι οι διαφορές σε εργασίες τέτοιου είδους.

Θα παρατηρήσετε ακόμη και τα καλώδια τα οποία είνια αυτά τα τύπου πλακέ. Αυτό το καλώδιο περιέχει δύο μονωμένους αγωγούς εσωτερικά (φάση-ουδέτερος) και ένα γυμνό αγωγό ο οποίος είναι της γείωσης. Άλλη διαφορά είναι ο τρόπος σκαψίματος στους τοίχους. Ένα ακόμη άξιο παρατήρησης είναι το κάλυμα που τοποθετούν επάνω από τα καλώδια εντός των σκαφτών σημείων, ενώ έχουμε συνηθίσει τους Γερμανούς συνάδελφους ή και τους Γάλλους, οι οποίοι τα θάβουν σκέτα εντελώς τα καλώδια.

Οριζόντια σκαψίματα…. μάλλον προβλέπονται εκεί, ενώ εδω τα συναντάς μόνο από κακοτέχνες. Ένα άλλο που παρατήρησα είναι τα καλώδια στο πάτωμα, τα οποία ναι μεν είναι εντός χαλύβδυνου σωλήνα, αλλά υπάρχουν κουτιά διακολάδωσης στο πάτωμα!!!  Βέβαια δε θα είναι εντός πατώματος απ ότι θα δείτε, υπάρχει η πόρτα δίπλα που σημαίνει ότι το πάτωμα παραμάνει όπως είναι και οι σωλήνες αυτές θα βρίσκονται κάτω από τα ντουλάπια της κουζίνας.

Ο τροχός στον τοίχο δημιουργεί τεράστια ποσότητα σκόνης αλλά όλα είναι τελικά θέμα συνήθειας μάλλον! Δε χρησιμοποιείται λάσπη, όλα στηρίζονται είτε με ούπα είτε με καρφωτικά!

Μου θυμίζει κάμποσο τις ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις στην Κύπρο. Μπορείτε στον παρακάτω σύνδεσμο να δείτε ποιες οι διαφορές των ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων Ελλάδας – Κύπρου… diafores-ilektrikon-egkatastaseon-metaksy-elladas-kyprou-sarris-giorgos

 

ΠΟΛΥΜΕΣΑ

 
Shares