UPS – Προστατέψτε τις συσκευές σας!

UPS – Προστατέψτε τις συσκευές σας!

Ακολουθεί άρθρο της γνωστής σε όλους μας  Legrand 

με πολύτιμες πληροφορίες για το τι είναι και τι κάνει ένα UPS. Μια συσκευή που δεν πρέπει να λείπει από κανένα σπίτι αλλά και επαγγελματικό χώρο. Διαβάστε όμως μερικά πολύ χρήσιμα από την Legrand…

UPS – Προστατέψτε τις συσκευές σας

Ζούμε σε μια εποχή που η σύγχρονη τεχνολογία πλέον έχει εισχωρήσει στη ζωή όλων μας. Η εξέλιξη αυτή έχει αλλάξει τα δεδομένα και πλέον οι απαιτήσεις  για συνεχή και αδιάλλειπτη τροφοδοσία σε ηλεκτρικές συσκευές ,διαδραματίζουν όλο και πιο σημαντικό ρόλο στις επιχειρήσεις, στην ασφάλεια των εργαζομένων αλλά και την αποθήκευση κι επεξεργασία δεδομένων.

Όλες οι παραπάνω  λειτουργίες εκτελούνται από εξελιγμένες και ευαίσθητες συσκευές που μπορεί να επηρεαστεούν από μια διατάραξη στην τροφοδοσία και στην παροχή ρεύματος. Σε αυτό το σημείο ακριβώς προκύπτει η ανάγκη για την χρήση  ενός UPS, είτε μιλάμε για μια απλή κατοικία ή για ένα μεγάλο data center.

Το UPS (Uninterruptible Power Supply-Αδιάλειπτη παροχή ενέργειας), είναι μια συσκευή που παρέχει προστασία και ηλεκτρική ενέργεια σε περίπτωση διακοπής ρεύματος .Οι συσκευές UPS χρησιμοποιούν μπαταρίες για να διατηρήσουν τα φορτία  σε λειτουργία για μια χρονική περίοδο μετά από διακοπή ρεύματος και δεν θα πρέπει να συγχέεται η λειτουργία τους με τις γεννήτριες αναμονής που δεν παρέχουν προστασία από μια στιγμιαία διακοπή ρεύματος ή που μπορεί να οδηγήσουν σε στιγμιαία διακοπή ρεύματος όταν τεθεί σε λειτουργία, είτε χειροκίνητα είτε αυτόματα.

Το UPS αποτελείται κυρίως από τρία βασικά στοιχεία:

  1. Ανορθωτής: Αποθηκεύει την ισχύ της γραμμής στη μπαταρία αφού μετατρέψει την ισχύ εναλλασσόμενου ρεύματος σε ισχύ συνεχούς ρεύματος. Οι διακοπές ισχύος επηρεάζουν μόνο τη διαδικασία φόρτισης της μπαταρίας επειδή η μπαταρία φορτίζεται από τον ανορθωτή.
  2. Μπαταρία: Αποθηκεύει την ισχύ για χρήση όταν διακόπτεται η πηγή τροφοδοσίας και καθορίζει το χρονικό διάστημα που το UPS θα υποστηρίξει τον εξοπλισμό σας.
  3. Μετατροπέας: Μετατρέπει την ισχύ DC της μπαταρίας σε ισχύ εναλλασσόμενου ρεύματος για τον εξοπλισμό. Ο μετατροπέας παρέχει συνεχή ισχύ στον υπολογιστή ακριβώς όπως η μπαταρία παρέχει αδιάλειπτη παροχή ενέργειας στον μετατροπέα.

Η απόδοση ενός UPS καθορίζεται με όρους VA.

Τα συστήματα αδιάλειπτης παροχής ισχύος μπορούν να ταξινομηθούν σε τρεις κατηγορίες – Offline, Line Interactive και Online και διατίθεται σε διάφορα μεγέθη και μοντέλα που στοχεύουν σε διαφορετικούς τύπους εξοπλισμού.Για αυτό το λόγο είναι επιτακτική η ανάγκη για τη σωστή ενημέρωση και επιλογή  ενός UPS  για την προστασία του εξοπλισμού σας.

Οι διαφορετικοί τύποι προβλημάτων ενέργειας που μπορούν να επιλυθούν με την εγκατάσταση ενός κατάλληλου UPS:

  • Διακοπή ρεύματος εξαιτίας μιας βλάβης σε κάποιο μετασχηματιστή ή στην ηλεκτρική γραμμή,
  • Βurnout ή υπερφόρτωση ηλεκτρικών κυκλωμάτων, συνήθως συμβαίνει όταν έχετε πολλά ηλεκτρικά εξαρτήματα συνδεδεμένα ταυτόχρονα και  μπορεί να προκαλέσει απώλεια ισχύος η οποία είναι δυνατόν να προκαλέσει βλάβη στις συσκευές σας.
  • Περιπτώσεις «θορύβου» λόγω κεραυνών ή ακόμα και σε περιπτώσεις ξαφνικής αύξησης της ισχύος μετά από διακοπή ρεύματος, σώζοντας έτσι τις ηλεκτρικές σας συσκευές από το πρόβλημα της υπέρτασης.

Η  Legrand, ως παγκόσμιος  ειδικός  ηλεκτρικών και ψηφιακών υποδομών, επενδύει και στηρίζει με έμπρακτους τρόπους την προστασία του περιβάλλοντος σε κάθε τομέα που αυτό είναι δυνατόν.Υιοθετώντας µια περιβαλλοντικά φιλική προσέγγιση απέναντι στην τεχνολογική ανάπτυξη και απευθυνόµενη σε µια συνεχώς µεταβαλλόµενη αγορά, η Legrand προσφέρει µια ολοκληρωµένη σειρά UPS για να εξασφαλίσει τη µέγιστη αδιάλειπτη λειτουργία σε κάθε είδους εγκατάσταση: από μικρές οικιακές και κτιριακές έως υψηλών απαιτήσεων data centers.

 

Modular UPS (από 1,25 έως 120 kW)

Eπιτρέπουν την παροχή ηλεκτρικού ρεύµατος προσαρµοσµένη ακριβώς στις απαιτήσεις της εγκατάστασης, µε δυνατότητα µελλοντικής επέκτασης.

Είναι κατασκευασµένα από τυποποιηµένα modules που µπορούν να προστεθούν σε υπάρχουσες συνθέσεις ώστε να αυξήσουν την ισχύ ή την εφεδρεία της µπαταρίας

στην εγκατάσταση. Το καινοτόµο τριφασικό σύστηµά τους που αποτελείται από επιµέρους µονοφασικά modules, παρέχει το υψηλότερο δυνατό επίπεδο επάρκειας µε συντελεστή αποδοτικότητας έως 100%. KVA = KW

 

Conventional UPS (από 0,8 έως 800 kVA)

On-line double conversion UPS µε µικροεπεξεργαστές DSP για ακριβή, συνεχή έλεγχο όλων των µετρήσεων και διόρθωση του συντελεστή ισχύος. Επαγγελµατικές λύσεις µε ισχύ έως 800 kVA. Τεχνολογία χωρίς µετασχηµατιστή, για παραγωγή ενέργειας υψηλής ποιότητας µε έως και 96% αποδοτικότητα.

 

Consumer UPS (έως 3 kVA)

Με ηλεκτρονικό ρυθµιστή τάσης, ενδεικτική λυχνία LED και προστασία τηλεφωνικής γραµµής, παρέχουν συνολική, αξιόπιστη προστασία της εγκατάστασης. Παρέχουν µια εξαιρετική σχέση ποιότητας/τιµής και την εγγύηση µιας µακροπρόθεσµης επένδυσης.

 

Όροι κλήρωσης UPS

Η γνωστή σε όλους μας Legrand, η εταιρεία που την έχουμε συνηθίσει 40 και πλέον χρόνια στη χώρα μας, ειδικά για το σούπερ διακοπτικό της υλικό, υλικό πινάκων, αλλά και υλικό κτιρίου, κυρίως κανάλι (DLP) και το εκπληκτικό εξάρτημα Mosaic, υλικό δικτύου, θυροτηλεόραση και πολλά άλλα, μας δίνει τη δυνατότητα να κληρώσουμε ένα UPS 600VA, ώστε ένας τυχερός να προστατεύσει τις ευαίσθητες συσκευές του! Το UPS που κληρώνεται είναι το παρακάτω…

Μέρος στην κλήρωση μπορούν να λάβουν όλοι οι αναγνώστες μας.

Αρκεί ένα like, κοινοποίηση ΚΑΙ σχόλιο: UPS στη δημοσίευση της σελίδας μας του Facebook: Electricalnews GR

Το Σάββατο στις 09 Δεκεμβρίου 2017 θα ανακοινωθεί ο τυχερός. Καλή επιτυχία

Έρχονται σύντομα κι άλλες κληρώσεις με δώρα. Μείνετε συντονισμένοι…

Electricalnews.gr

Legrand.gr

Shares