Τραγικά εκπαιδευτικά λάθη στο διαδίκτυο!

Τραγικά εκπαιδευτικά λάθη στο διαδίκτυο!

Σας έχω αναφέρει κατά καιρούς για λάθη εκπαιδευτικών οι οποίοι

αναρτούν δουλειές τους στο διαδίκτυο. Σας είχα μιλήσει για λάθη εκπαιδευτικών, μάλιστα είχα αναρτήσει και φωτογραφίες που είχαν αναρτημένες στο διαδίκτυο από ύλη που διδάσκεται! Μπορείτε να δείτε το παλιό άρθρο εδώ: Λάθη από καθηγητές

Όλοι μας μπορούμε να κάνουμε λάθη και δεν είμαστε τέλειοι. Ένας εκπαιδευτικός υποτίθεται ότι τουλάχιστον έχει σπουδάσει το αντικείμενο και ειδικά σε απλά πράγματα ΔΕΝ πρέπει να του ξεφεύγουν λάθη. Ειδικά όταν διαθέτει ένα κανάλι στο Youtube και αναρτεί εκπαιδευτικού χαρακτήρα βίντεο. Ένα κανάλι όπου θα ανατρέξουν σίγουρα χιλιάδες μαθητών ή και φοιτητών οι οποίοι αύριο θα βγούνε ”στην πιάτσα” που λέμε και θα εφαρμόσουν θεωρία και πράξη!

Επίσης έχω αναφερθεί πολλές φορές ότι, οποιαδήποτε εργασία σας ανεβάζω στη σελίδα, την ψάχνω αρκετά ώστε να μην έχει λανθασμένο χαρακτήρα. Είτε εργασία καθηγητού είτε από διάφορους που κάνουν διάφορα πειράματα με σκοπό την επισκεψιμότητα. Πολλές φορές και εγώ έχω έλλειψη θεωρίας οπότε εκεί ζητώ και τη δική σας βοήθεια και αυτό νομίζω είναι εμφανές. Δε το χουμε παίξει ότι είμαστε οι αλάθητοι. Δεν υπάρχει αλάθhτος, αλλά πρέπει τουλάχιστον να έχουμε το θάρρος (όλοι εμείς που γράφουμε για να διαβάζει πολύς κόσμος) να ζητάμε και τη βοήθεια του κοινού σε πράγματα που έχουμε έλλειψη! Και μάλιστα του κοινού που μας διαβάζει και οι θεωρητικές αλλά και πρακτικές γνώσεις του είναι πολύ υψηλές. Υπάρχουν αρκετοί αναγνώστες που το ”ψάχνουν” το πράγμα και δε μπορείς να τους πλασάρεις ότι θες απλά και μόνο για επισκεψιμότητα.

Θα ήταν πιο σοβαρό το διαδίκτυο όταν κυνηγούσαμε την πραγματικότητα και όχι το ….πάρε κόσμε. Τελοσπάντων μη σας κουράζω άλλο με τις σκέψεις μου…..

Αφορμή για το παρόν, εντελώς τυχαία, ψάχνοντας για κάποιο καλό εκπαιδευτικό βίντεο βρήκα ένα κανάλι στο Youtube το οποίο μου φάνηκε αρχικά ότι έκανε δουλειά! Όμως διαβάζοντας τα σχόλια του καθηγητή που έχει το κανάλι, διαπίστωσα ότι βίντεο από το συγκεκριμένο κανάλι ΔΕΝ μπορώ να σας ανεβάσω, διότι όπως απαντά στα σχόλια θα σκέφτεται και στην πράξη και στη διδασκαλία. Απλά ….κακό. Η ανάρτηση αυτή έγινε και στην κλειστή ομάδα του FB:  ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΙ

Δείτε όμως τα σχόλια του καθηγητή και θα καταλάβετε (για ευνόητους λόγους έχω σβήσει το όνομα του καναλιού) ….

mathimata amathias1

 

Τώρα, για να δικαιολογήσω τον καθηγητή λίγο, θα πω ότι τον παρέσυρε ο αναγνώστης από την αρχή. Μα δεν είναι υποχρεωτικό σε μια ηλεκτρολογική εγκατάσταση όλοι οι ρευματοδότες να είναι ενισχυμένοι, έτσι δεν είναι; Μπορούμε δηλαδή να έχουμε μια γραμμή με καλώδιο 3Χ1,5 που θα περιλαμβάνει το φωτισμό και τις πρίζες ενός δωματίου, αρκεί αυτό να είναι με ασφάλεια των 10Α. Όχι όμως 16Α ασφάλεια και καλώδια στη γραμμή 1,5. Άρα από εκεί και μετά κάπου το έχασε θεωρώ και ότι βαθιά μέσα του δε το πιστεύει και αν το διαβάσει πάλι θα το αλλάξει πιστεύω. Τώρα αυτό όλο φυσικά και θα το ανέβαζα εφόσον αφορά τον ηλεκτρισμό και δε θα πρέπει να βλέπουμε τέτοιου είδους λάθη αναρτημένα.

Εννοείται φυσικά ότι η πλοιοψηφία των καθηγητών κάνουν όπως πρέπει τη δουλειά τους και είμαστα περήφανοι που τα παιδιά μας μθαίνουν αυτό που πρέπει και όπως πρέπει.

Κάποια στιγμή από γνωστό Youtuber Έλληνα, ο οποίος κάνει πειράματα με το κάθε τι ηλεκτροηλεκτρονικό που υπάρχει, σας είχα ανεβάσει μερικά από τα βίντεό του, που πραγματικά ήταν καλά για χόμπυ. Όμως μετά από ένα βίντεο που είδα με ρελέ διαρροής που τα έκανε μαντάρα πραγματικά, διότι μπήκε σε πολύ τεχνικά θέματα και κει τα έκανε….. ”ο αμπάλωτος”, θεώρησα ότι βίντεο από το συγκεκριμένο κανάλι θα το σκεφτούμε τρείς φορές παραπάνω να σας το αναρτήσουμε.

Τέλοσπάντων, ελπίζω να μη σας κούρασα και πιστεύω να συμβάλουμε όλοι για ένα πιο σωστό Ηλεκτρολογικό διαδίκτυο. Και υπενθυμίζω ότι θέλω και τα δικά μας λάθη, να μας τα επισημαίνετε. Μη μας συγχωρείτε …. έχουμε και τις κριτικές στη σελίδα μας ανοιχτές γι αυτό το λόγο. Δε σβήνουμε ποτέ σχόλια ή κριτικές, εκτός αν περιέχουν ύβρεις, ειρωνeία, πολιτική.

Προσοχή λοιπόν στο διαδίκτυο…

Shares