Τα χριστουγεννιάτικα φώτα εμποδίζουν το Wi-Fi

Τα χριστουγεννιάτικα φώτα εμποδίζουν το Wi-Fi

Μπορεί λίγες ημέρες πριν να…

… μιλούσαμε για την μετάδοση δεδομένων μέσω φωτός, αλλά τα χριστουγεννιάτικα φωτάκια δεν βοηθούν την ασύρματη μετάδοση δεδομένων Wi-Fi.

Στοιχεία από ένα report της Ofcom δείχνουν ότι τα φωτάκια που χρησιμοποιούμε όλοι μας για την χριστουγεννιάτικη διακόσμηση στο σπίτι εκτιμάται ότι έχουν αρνητικές επιπτώσεις στις ταχύτητες μετάδοσης δεδομένων μέσω Wi-Fi.

Τα λαμπάκια στο χριστουγεννιάτικο δέντρο δεν είναι η μόνη πηγή παρεμβολών για το Wi-Fi, καθώς καθυστερήσεις στην μετάδοση δεδομένων εκτιμάται ότι προκαλούν τόσο οι φούρνοι μικροκυμάτων όσο και τα baby monitors.

H Ofcom είναι η ρυθμιστική αρχή της Μεγάλης Βρετανίας για τις επικοινωνίες και έδωσε στη δημοσιότητα μια σειρά από συμβουλές για το Wi-Fi, μέσα στο οποίο περιλαμβάνεται και η προτροπή για τα χριστουγεννιάτικα λαμπάκια.

Η Ofcom υπολογίζει στην αναφορά της ότι έξι εκατομμύρια νοικοκυριά στην Αγγλία θα μπορέσουν να επωφεληθούν εάν ακολουθήσουν τις συμβουλές της για αύξηση της ταχύτητας στο Internet, μέσα από την προσοχή σε μικρά, καθημερινά ζητήματα.

Στην ίδια έρευνα, η Ofcom αναφέρει ότι περίπου 7,5 εκατομμύρια νοικοκυριά στην Αγγλία έχουν σύνδεση 30 Μbps, ενώ 2,4 εκατομμύρια νοικοκυριά εκεί δεν μπορούν να πετύχουν ταχύτητες σύνδεσης στο Internet που να ξεπερνούν τα 10 Mbps. Υπάρχουν και 500.000 νοικοκυριά στο Ηνωμένο Βασίλειο που απολαμβάνουν ταχύτητες 300 Μbps.

 

Πηγή: pestaola.gr

Shares