Ηλεκτρομαγνητική Ακτινοβολία – τρόποι αντιμετώπισης

Ηλεκτρομαγνητική Ακτινοβολία – τρόποι αντιμετώπισης

Υπάρχουν άραγε τρόποι να προστατευτούμε από

την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία; Ένα ερώτημα που σίγουρα αν το καλοσκεφτούμε, θα πρέπει να μας απασχολεί όλους!

Στις μέρες μας, η ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία και άλλες μορφές ακτινοβολίας, κάνουν …”χαρές” και ”πανηγύρια” που βρίσκονται γύρω μας και ανάμεσά μας καθ όλη τη διάρκεια του 24ώρου!! Χαρές, που βρίσκουν ανθρώπινες μάζες ώστε να τις ”κακοποιήσουν” σωματικά. Σε προηγούμενα άρθρα μας, είχαμε αναφερθεί για πηγές ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας και τρόπους ώστε να μπορέσουμε να τη μετρήσουμε.

Στους παρακάτω σύνδεσμους μπορείτε να διαβάσετε προηγούμενα άρθρα μας, σχετικά με την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία:

Τι είναι η Ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία και τρόποι μέτρησης

Ακτινοβολία παντού γύρω μας

Wi – Fi ή Ethernet και ποιοί οι λόγοι;

Δείκτες SAR

Δείκτες SAR 2o μέρος

Και εφόσον την μετρήσαμε και τη βρήκαμε εκτός ορίων, τι έγινε; Τι κερδίσαμε; τι τρόποι υπάρχουν να ζούμε σε ένα περιβάλλον πιο ανθρώπινο; Παντού γύρω μας καθημερινά, βομβαρδιζόμαστε από διάφορες πηγές ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας και άλλες μορφές. Δίκτυα 3G, 4G, Wi- Fi, καλώδια υψηλής τάσης, καλώδια μέσης τάσης, καλώδια από εδώ, καλώδια από εκεί, ασύρματα τηλέφωνα, κινητά τηλέφωνα, tablet, laptop wi-fi,  φούρνοι μικροκυμάτων, ασύρματα δίκτυα στον χώρο που εργαζόμαστε και πολλά άλλα. Φανταστείτε, αν υπήρχε μια συσκευή σαν γυαλιά με δυνατότητα να βλέπαμε τα κύμματα αυτά γύρω μας όλη την ημέρα, δεν θα μπορούσαμε να αντικρίσουμε τίποτε άλλο!! Η εικόνα που θα αντικρίζαμε θα ήταν όπως η παρακάτω φώτο…

hmakt1

hmakt2

hmakt3

Οι φωτογραφίες που βλέπετε είναι μία γραφική απεικόνιση που έκανε ο Nickolay Lamm σε συνεργασία με την αστροβιολόγο M. Browning Vogel και χρησιμοποίησαν την γνώση του για την λειτουργία των Wi-Fi ώστε να την συνδυάσουν με τις φωτογραφίες που πήραν από την περιοχή του  Capitol, στη Washington των ΗΠΑ.

Φούρνος μικροκυμάτων – πείραμα

Ένα πολύ ωραίο ”πείραμα” που μπορούμε να κάνουμε όλοι μας ή τουλάχιστον οι περισσότεροι από εμάς, είναι να τσεκάρουμε τι γίνεται με το φούρνο μικροκυμάτων στο σπίτι μας !! Πως θα δούμε αν η μόνωση του φούρνου μας είναι καλή; Πως θα τσεκάρουμε ότι ο φούρνος μικροκυμάτων είναι ασφαλής από διαρροές ακτινοβολίας; Έχουμε παρατηρήσει, ότι τα μικρά παιδιά στο σπίτι, την ώρα που ο μικροκυμάτων λειτουργεί, πάνε και στέκονται δίπλα και κοιτούνε αν το φαγητό ετοιμάστηκε, ή το πότε θα ακουστεί ότι το περίφημο ….ντλίιιινννν ….και η μαμά θα ανοίξει το φούρνο! Είναι ασφαλές αυτό για τα παιδιά μας; Είναι εντός προδιαγραφών ο φούρνος;  Ένας ωραίος, απλός και εύκολος τρόπος να το δοκιμάσουμε, είναι να βάλουμε το κινητό μας μέσα στο φούρνο μικροκυμάτων ενεργοποιημένο!!!

hmakt5

Εννοείται ότι ΔΕΝ πατάμε το κουμπί START του φούρνου, Αφού τοποθετήσουμε το κινητό μας μέσα, το καλούμε από ένα σταθερό ή άλλο τηλέφωνο. Αν το κινητό χτυπήσει, τότε…..μιλήστε με την εταιρεία του μικρόκυμάτων να σας διαβεβαιώσει κατά πόσο είναι ασφαλής, η πετάχτε το φούρνο στην ανακύκλωση ηλεκτρικών συσκευών!! Συνήθως στις  επώνυμες συσκευές κόβεται κάθε εξωτερικό σήμα ή από μέσα προς τα έξω του φούρνου!! Δηλαδή, όσες φορές και αν καλέσουμε το κινητό μας θα μας δείχνει ότι είναι απενεργοποιημένο !!! Δοκιμάστε το είναι υπόθεση μερικών δευτερολέπτων.

Τρόποι απομόνωσης ή εξάλειψης ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας

Δυστυχώς, εξάλειψη δεν υπάρχει. Τα πάντα γύρω μας είναι αόρατα, αλλά υπαρκτά!! Ο μόνος τρόπος για μεγαλύτερη απομόνωση από ΗΜ ακτινοβολία είναι να παρατήσουμε τα εγκόσμια και να μείνουμε σε ένα απομακρυνσμένο βουνό…

hmakt6

στο οποίο σπίτι, εννοείτε ότι θα λειτουργούμε με λυχνάρια και ξυλόσομπες. Ψωμάκι στον φούρνο με ξύλα και άλλες τέτοιες ιδέες….

hmakt8

Αν αυτό σας φαίνεται αδύνατο για το 2017 και με βάση τις υποχρεώσεις που έχει ο καθένας μας και πρέπει να μείνουμε στην πόλη, τότε ένα δωμάτιο επενδεδυμένο με φύλλο μολύβδου, είναι η καλύτερη λύση !! Όμως και αυτό είναι μια φυλακή στην ουσία.

Υπάρχουν άλλοι τρόποι προστασίας από την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία;

Η τεχνολογία προχωρά, έτσι, κάποιες εταιρείες έχουν ευφεύρει τρόπους μείωσης Ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας στο χώρο μας με ειδικές μπογιές !! Ναι, καλά ακούσατε, ειδικά χρώματα από μίξεις ειδικών υλικών, προστατεύουν σε μεγάλο βαθμό από ακτινοβολίες. Βέβαια το κόστος είναι ελαφρώς τσιμπημένο, αλλά δε μπορούμε δυστυχώς να τα έχουμε όλα !

Στο παρακάτω λινκ θα βρείτε όλους τους τρόπους προστασίας και μείωσης ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας. Διαβάστε το παρακάτω κατατοπιστικό άρθρο από την ιστοσελίδα: www.home-biology.gr

 

Shares