Η Volkswagen θέλει ένα ηλεκτρικό σπορ σεντάν, και σύντομα

Η Volkswagen θέλει ένα ηλεκτρικό σπορ σεντάν, και σύντομα

Όλοι οι κατασκευαστές έχουν εστιάσει την προσοχή τους

στα ηλεκτρικά μοντέλα. Πολύ περισσότερο η Volkswagen καθώς προσπαθεί να γιατρέψει τις πληγές που της προκάλεσε το dieselgate.

Η VW θέλει λοιπόν ένα ηλεκτρικό σπορ σεντάν στο μέγεθος, τον χαρακτήρα και την απόδοση του Tesla Model S. Και το θέλει σύντομα. Σύμφωνα με το Automotive News, περιλαμβάνεται στα σχέδια του νέου brand υπό το logo I.D. που λανσάρει η VW για τα ηλεκτρικά της μοντέλα και θα είναι έτοιμο ως το 2023. Στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης την ερχόμενη εβδομάδα η εταιρεία θα δείξει το I.D. Crozz, το ηλεκτρικό crossover της φωτογραφίας, σε μορφή αρκετά κοντά σε αυτήν του αυτοκινήτου παραγωγής, ξεκινώντας την αντεπίθεσή της με δυναμική παρουσία στην αγορά των ηλεκτρικών.

Ως το 2023 η  VW θέλει το I.D. brand να περιλαμβάνει στην γκάμα του ένα ευρωπαϊκό hatchback, ανταγωνιστικό του Mercedes EQ A, το crossover Crozz , ένα μεγαλύτερο SUV με μακρύτερο μεταξόνιο και τρεις σειρές καθισμάτων, το ηλεκτρικό Microbus με εμφάνιση ρετρό δανεισμένη από το πρώτο Transporter και το ανταγωνιστικό του Tesla Model S, Aero-e. Πληροφορίες για τεχνικά χαρακτηριστικά δεν υπάρχουν, αλλά προφανώς θα βασίζεται στη νέα ειδική για ηλεκτρικά μοντέλα πλατφόρμα MEB, η οποία ενσωματώνει τις μπαταρίες στο πάτωμα και είναι προσαρμόσιμοι ως προς το μεταξόνιο και το συνολικό μέγεθος.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, σχεδιαστικά το Aero-e θα είναι ένα 4θυρο κουπέ με ρευστές γραμμές και όχι ένα κλασικό σεντάν με αυστηρά μοτίβα και τρεις σαφώς διαχωρισμένους όγκους. Αν και ως το 2023 πολλά πράγματα μπορεί να έχουν αλλάξει. Το Tesla Model S, το αυτοκίνητο που η VW έχει ως σημείο αναφοράς και θέλει να ανταγωνιστεί, είναι ένα από αυτά.

Πηγή: drive.gr

Shares