Επικίνδυνο ηλεκτρολογικό υλικό στην αγορά. Αποσύρεται!

Επικίνδυνο ηλεκτρολογικό υλικό στην αγορά. Αποσύρεται!

Το Τμήμα Ηλεκτρομηχανολογικών Υπηρεσιών πληροφορεί

το καταναλωτικό κοινό ότι έχει εντοπίσει στην αγορά (κυρίως της Κύπρου) προϊόν, το οποίο δεν συμμορφώνεται με τις βασικές απαιτήσεις ασφάλειας της οδηγίας για τον Ηλεκτρολογικό Εξοπλισμό Χαμηλής Τάσης (LVD).

Το 3-pole + N εμπερικλείει ουσιαστικούς και σοβαρούς κινδύνους ασφάλειας ενώ το 1-pole + N εμπερικλείει ουσιαστικούς κινδύνους ασφάλειας.

Ως εκ τούτου, έχει διατάξει την απόσυρσή του από την αγορά. Το υλικό είναι το παρακάτω…

epikindyno yliko

Προτρέπονται οι καταναλωτές που έχουν στην κατοχή τους το πιο πάνω προϊόν να μην το χρησιμοποιούν.

Όποιος χρειάζεται πληροφορίες ή διευκρινίσεις για τα δικαιώματα του καταναλωτή, που αφορούν στο συγκεκριμένο προϊόν, μπορεί να επικοινωνεί με την Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή στο τηλέφωνο 1429 (γραμμή καταναλωτή).

Παρακαλείται επίσης οποιοσδήποτε γνωρίζει σημείο πώλησης τέτοιου προϊόντος ή χρειάζεται επιπρόσθετες πληροφορίες ή διευκρινίσεις να επικοινωνεί με το Τμήμα Ηλεκτρομηχανολογικών Υπηρεσιών στο τηλέφωνο 22800522 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση: director@ems.mcw.gov.cy ή στο τηλεομοιότυπο 22348202.

Πηγή: http://www.aftodioikisi.gr

 

Τώρα, για να λέμε και του στραβού το δίκαιο, προσωπικά τέτοια μάρκα υλικού δεν έχω συναντήσει μπροστά μου 30 χρόνια. Τώρα αν κάποιος το χρησιμοποιεί, ας προσέχει τα σχετικά. Στην Κύπρο μπορεί να εισάγεται αρκετά. Εδώ μόνο σε φωτογραφίες το έχω δει, καθώς επίσης ρελέ διαρροής τύπου S μόνο στους τιμοκαταλόγους βλέπουμε. Εδώ καλά καλά δεν βάζουνε απλό, ”S” θα βάλουνε και μάλιστα 300mA; Τεσπα, ας προσέχουν στην Αγαπημένη μας Κύπρο…

Shares