Κεραυνός – Νορβηγία 2016 – ίσως, ο πιο θανατηφόρος καταγεγραμμένος στην ιστορία!!

Κεραυνός – Νορβηγία 2016 – ίσως, ο πιο θανατηφόρος καταγεγραμμένος στην ιστορία!!

Το άρθρο μπορεί να είναι του 2016, αλλά πρέπει να γνωρίζουμε τι μπορεί

 να προκαλέσει ένας κεραυνός. Όλοι πρέπει να λαμβάνουμε τα μέτρα μας, ειδικά άνθρωποι που ζουν σε περιοχές με συχνές κρούσεις κεραυνών.

Λέει λοιπόν το lifo.gr στις 28/8/2016…

Ένας κεραυνός στη Νορβηγία φαίνεται πως είναι ο δράστης για τον μαζικό θάνατο 323 ταράνδων που βρέθηκαν νεκροί την περασμένη εβδομάδα.   Το εύρημα όλων αυτών των νεκρών ζώων σε μια άγρια τοποθεσία ίσως αποτελεί την καταγραφή του πιο θανατηφόρου χτυπήματος από κεραυνό στην ιστορία, συμπεραίνουν οι επιστήμονες και οι αξιωματούχοι από την Νορβηγική Επιθεώρηση Φύσης.

keraynos2

Σύμφωνα με την αναφορά που δημοσιοποιήθηκε χθες, 70 από τα ζώα που βρέθηκαν νεκρά είναι μωρά και τα υπόλοιπα είναι ενήλικα. Όλα τους βρέθηκαν στοιβαγμένα στο ίδιο σημείο, σε απόσταση λίγων μέτρων. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών, τα ζώα που ούτως ή άλλως κινούνται σε μαζικές αγέλες, θα πρέπει να τρομοκρατήθηκαν από την καταιγίδα και να είχαν συσπειρωθεί για να προφυλαχθούν με αποτέλεσμα το χτύπημα του κεραυνού να πλήξει ακόμη περισσότερα.

keraynos3

Όπως σημειώνει το BNO News, η πιο θανατηφόρα καταγραφή κεραυνού σε ζωικό βασίλειο συνέβη το 2005, όταν 68 αγελάδες σκοτώθηκαν στην Αυστραλία, σύμφωνα με το Guinness Book of World Records. Στο σημείο όπου βρέθηκαν οι τάρανδοι έσπευσαν ειδικοί για λήψη δειγμάτων από τα κουφάρια των ζώων και για να διαπιστωθεί αν οι θάνατοι προκλήθηκαν από έναν κεραυνό ή αν συνέβη το ακόμη πιο σπάνιο φαινόμενο, να πέσουν δύο ή και περισσότεροι μαζί σε τόσο μικρή έκταση…

keraynos4

 

Shares