Έξυπνοι αισθητήρες για ηλεκτρικούς κινητήρες, από την ABB

Έξυπνοι αισθητήρες για ηλεκτρικούς κινητήρες, από την ABB

Η ανάγκη για έγκαιρη ειδοποίηση σε περιπτώσεις προβλημάτων

σε ηλεκτρικούς κινητήρες σε εργοστάσια – βιοτεχνίες – βιομηχανία, πριν το πρόβλημα γίνει μόνιμο οπότε η παραγωγή θα υποστεί καθυστέρηση και ζημιές γενικότερα, δημιούργησε τους έξυπνους αισθητήρες.

Παρακάτω δείτε ένα πρόσφατο βίντεο από έκθεση της ΑΒΒ στο Ανόβερο πριν 3 μήνες. Θα δείτε τους αισθητήρες μετά το 2:50”…

 

Ο έξυπνος αισθητήρας είναι μια συσκευή η οποία τοποθετείται πανεύκολα επάνω στον ηλεκτρικό κινητήρα και τον…. ακούει! Ακούει όμως τα πάντα κυριολεκτικά. Από το βρεφικό στάδιο ενός προβλήματος και με 24/24ωρες καταγραφής και φυσικά με alarm σε όποιο στάδιο του ορίσουμε, ειδοποιεί και προλαμβάνει με αυτό τον τρόπο για τα χειρότερα!

Ένας έξυπνος αισθητήρας τοποθετημένος στον κορμό ενός κινητήρα, στο εξωτερικό μάλιστα περίβλημα, θα ”ακούσει”: Θερμοκρασία υψηλή, έλεγχο ψύξης, στροφές κινητήρα, υγεία ρότορα, κραδασμό, ρουλεμάν, πηνία …..όλα!!

Τοποθέτηση πολύ απλή, bluetooth, wi – fi ….φυσικά περιμένουμε τους τεχνικούς της εταιρείας να μας πούνε αν οι αισθητήρες είναι δυνατόν να τοποθετηθούν και σε παλιούς κινητήρες!!

Δείτε όμως δύο μικρά βίντεο και θα καταλάβετε τι ακριβώς είναι, τι κάνει και πόσο χρήσιμο μπορεί να φανεί ακόμη και στην πιο μικρή επιχείρηση…

Shares