Γεννήτρια ρεύματος με τη ”βοήθεια” της Βαρύτητας και απόδοση 93%!!!

Γεννήτρια ρεύματος με τη ”βοήθεια” της Βαρύτητας και απόδοση 93%!!!

Είναι αλήθεια πως τα τελευταία χρόνια εμφανίζονται όλο και περισσότερες

τελείως διαφορετικές τεχνολογίες από αυτές που μας είναι ήδη γνωστές, διαγράφοντας το μελλοντικό τοπίο.

Στην Ολλανδία πριν λίγο καιρό ένας εφευρέτης ολοκλήρωσε με επιτυχία μια πρότυπη γεννήτρια που παράγει ενέργεια από τη βαρύτητα και μπορεί να φέρει επανάσταση στο μέλλον των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Ο ερευνητής Janjaap Ruijssenaars της εταιρείας «Gravity Energy» κατασκεύασε μια γεννήτρια που λειτουργεί μ’ έναν διαφορετικό τρόπο απ’ όσους ξέραμε μέχρι σήμερα και μέσα από την «ανισορροπία» η βαρυτική ενέργεια γίνεται είσοδος σε μια πιεζοηλεκτρική γεννήτρια. Αυτό με άλλα λόγια σημαίνει ότι ένα απαλό αεράκι θα είναι αρκετό να παράξει ηλεκτρική ενέργεια.

Ο Ruijssenaars ανέφερε πως η γεννήτρια του θα μπορούσε να φτάσει μέχρι και το 93% σε ενεργειακή απόδοση, ένα εξαιρετικά μεγάλο ποσοστό που την κάνει πλήρως εκμεταλλεύσιμη.

«Η υψηλή απόδοση συγκριτικά με τις υπάρχουσες εναλλακτικές μεθόδους, όπως οι ανεμογεννήτριες και τα ηλιακά πάνελ, μας τραβά σίγουρα την προσοχή. Αυτό θα μπορούσε ν’ αλλάξει τους κανόνες του παιχνιδιού» δήλωσε ο ιδιοκτήτης της Gravity Energy, Jeroen van den Hamer, που φαίνεται να είναι αισιόδοξος για την πορεία της νέας εφεύρεσής τους.

Πηγή: e-motions.gr

 

ΠΟΛΥΜΕΣΑ

 
Shares