Κουβίδης – Αλλαγές στο υλικό…

Κουβίδης – Αλλαγές στο υλικό…

Μετά από την αλλαγή στις προδιαγραφές κατασκευής

καλωδίων πρόσφατα, έρχεται και ο Κουβίδης με τεράστιες αλλαγές (πιστεύουμε προς το καλύτερο) στο υλικό του, όσο αφορά σωλήνες, κουτιά, στηρίγματα κλπ. Όλοι σχεδόν, γνωρίζουμε τη συγκεκριμένη εταιρεία και το πόσο σημαντική είναι όσο αφορά το υλικό της που προσφέρει για τις κατασκευές ηλεκτρολογικών έργων στη χώρα μας, αλλά και σε πολλές χώρες του κόσμου. Λογικό όταν γίνεσαι αξιόπιστος και προσφέρεις πολύ καλό υλικό, ακόμη και πάνω από τις απαιτήσεις, να σε προτιμούν και εκτός έδρας !!

Ας περάσουμε όμως στις αλλαγές οι οποίες θα είναι οι παρακάτω:

1) Αλλαγή χρώματος στα MEDISOL – MEDIFLEX από λευκό RAL 9010 σε ανοιχτό γκρι RAL 7035. Έχουν αλλάξει κωδικοί και barcode.

Medisol conduits

2) Τα εξαρτήματα CONDUR (μούφα, κολάρο, ρακόρ) καθώς και όλα τα κουτιά διακλάδωσης για επιφανειακές εγκαταστάσεις (βλ. παρακάτω) είναι πλέον κοινά για όλες τις ομάδες προϊόντων (βαρέος , μεσαίου, ελαφρού τύπου & βαρέος τύπου ελεύθερα αλογόνων , μεσαίου τύπου ελεύθερα αλογόνων).

3) Κατάργηση μουφών SILCOR.

pipes silcor

4) Αλλαγή χρώματος σωλήνα GEONFLEX. Πανομοιότυπο με εκείνο του GEOSUB.

5) Χρωματική σήμανση στους σωλήνες GEOSUB – GEONFLEX. Διαμήκεις γραμμές σε κόκκινο χρώμα ίδιο με εκείνο του εσωτερικού τοιχώματος. Η κόκκινη χρωματική σήμανση υποδηλώνει την προστασία ισχυρών ρευμάτων. Έχουν αλλάξει οι κωδικοί και τα barcode…

geonflex

6) Η κόκκινη χρωματική σήμανση είναι σταθεροποιημένη έναντι της υπεριώδης ηλιακής ακτινοβολίας. Οι νέοι σωλήνες GEONFLEX GEOSUB.

7) Οι σωλήνες GEONFLEX & GEOSUB μπορούν να παραχθούν, κατόπιν παραγγελίας, και με πράσινη χρωματική σήμανση. Η πράσινη σήμανση υποδηλώνει την προστασία ασθενών ρευμάτων.

8) Οι νέοι σωλήνες GEONFLEX GEOSUB θα διαφέρουν στη συσκευασία. Δηλαδή οι σωλήνες GEONFLEX θα έχουν λευκό τσέρκι ενώ αντίθετα οι GEOSUB θα έχουν μαύρο τσέρκι. Οι ετικέτες θα παραμείνουν οι ίδιες.

9) Κατάργηση της σειράς DUROFLEX λευκού χρώματος

leykoDuroflex

Και μετά από όλα τα παραπάνω, έρχεται και μείωση (παρακαλώ….) των τιμών !!

1) Μείωση 15% στις τιμές των MEDISOL

2) Μείωση 10% στις τιμές των MEDIFLEX

3) Μείωση 5% στις τιμές των SUPERSOL

4) Μείωση 3% στις τιμές των GEONFLEX.

Εμείς, σαν electricalnews.gr ευελπιστούμε να κρατηθεί η ποιότητα και αντοχές του υλικού.

Πρόσφατο παράδειγμα, άδεια σωλήνα Φ63 σπιραλ βαρέως τύπου, η οποία πατήθηκε 4 φορές από πούλμαν ….. ίσα που λύγισε ελαφρώς στα σημεία των τροχών, το οποίο δεν επηρέασε καν, ούτε το πέρασμα του καλωδίου, αλλά ούτε έπαθε ζημιά ώστε να εισχωρήσει υγρασία από τα σημεία αργότερα !!

Νέα κατηγοριοποίηση Συστημάτων Σωληνών

Από εδώ, μπορείτε να κατεβάσετε τη Νέα Κατηγοριοποίηση συτημάτων σωληνών σε μορφή PDF.

Τιμοκατάλογος – προϊόντα

Τέλος, σας επισυνάπτω τον τιμοκατάλογο προϊόντων Κουβίδης 2017 σε μορφή PDF. Κατεβάστε τον και μελετήστε τον

 

Shares