Πώς η Τεχνητή Νοημοσύνη αλλάζει τον τρόπο που ταξιδεύουμε

Πώς η Τεχνητή Νοημοσύνη αλλάζει τον τρόπο που ταξιδεύουμε

Με την τεχνολογία να εξελίσσεται με ραγδαίους ρυθμούς τα τελευταία χρόνια

και τις μεγαλύτερες εταιρείες στον κόσμο να επενδύουν συνεχώς σε χρόνο, ενέργεια και κεφάλαια στην Τεχνητή Νοημοσύνη, δεν υπάρχει αμφιβολία πως τα αμέσως επόμενα χρόνια θα βιώσουμε σημαντικές αλλαγές σε πολλούς τομείς της ζωής μας.

Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες τάσεις στον χώρο των ψηφιακών τεχνολογιών και όπως όλα δείχνουν, αναμένεται να φέρει το αύριο στο σήμερα πιο σύντομα από όσο πιστεύαμε και να αλλάξει σταδιακά την καθημερινότητά μας -σύμφωνα με τους υπέρμαχούς της πάντα προς το καλύτερο. Το πώς θα συμβεί αυτό μπορεί να γίνει ήδη κατανοητό αν παρατηρήσει κάποιος τα projects πάνω στα οποία εργάζονται μερικοί από τους πλέον κορυφαίους επιστήμονες και μηχανικούς στον κόσμο. Ιδέες που γίνονται πραγματικότητα και υπόσχονται ένα καλύτερο και περισσότερο «πράσινο» μέλλον, με την αρχή να γίνεται από τον τομέα της αυτοκίνησης.

Για να αντιληφθεί κάποιος τον τρόπο με τον οποίο η Τεχνητή Νοημοσύνη αλλάζει ήδη τον τρόπο που ταξιδεύουμε, αρκεί απλώς να στραφεί στο Oxygene. Πρόκειται για ένα πρότυπο ελαστικό για πιο οικολογική και άνετη μετακίνηση, το οποίο σχεδιάστηκε από τη Goodyear και παρουσιάστηκε την περασμένη Άνοιξη στο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης.

Ο λόγος που αναφερόμαστε εκτενώς στο πρωτοποριακό αυτό concept ελαστικό σχετίζεται -μεταξύ άλλων- με το γεγονός ότι περιέχει ένα σύστημα Τεχνητής Νοημοσύνης το οποίο του επιτρέπει να ανακυκλώνει μόνο του τη δική του ηλεκτρική ενέργεια. Πιο αναλυτικά, το Oxygene είναι κατασκευασμένο από ανακυκλωμένα ελαστικά, περιέχει ζωντανά βρύα τα οποία απορροφούν υγρασία και νερό από την επιφάνεια του δρόμου και χάρη στην τεχνολογία που περιέχει, μπορεί να φωτοσυνθέτει και να απελευθερώνει οξυγόνο στον αέρα.

Με τη ατμοσφαιρική ρύπανση, λοιπόν, να απειλεί πλέον σε σοβαρό βαθμό τις σύγχρονες αστικές κοινωνίες, η είδηση και μόνο ότι ένα ελαστικό θα μπορούσε να βελτιώσει την ποιότητα της ζωής εκατομμυρίων ανθρώπων, προκαλεί σίγουρα αισιοδοξία σε ό,τι έχει να κάνει με τη χρήση Τεχνητής Νοημοσύνης και κυρίως με το μέλλον της αυτοκίνησης.

tex noi1

Σήμερα, τα premium ελαστικά που χρησιμοποιούμε μας προσφέρουν αναμφίβολα ασφάλεια, ποιότητα και αξιοπιστία σε κάθε κατηγορία. Αυτός είναι, άλλωστε, ο λόγος που την περίοδο που διανύουμε η πλειονότητα των οδηγών σπεύδει να εξοπλίσει τα οχήματά της με τα κατάλληλα ελαστικά προκειμένου να διαθέτει εκείνα που είναι βελτιστοποιημένα για όλες τις καιρικές συνθήκες, ακόμη και τις πιο ψυχρές. Από ελαστικά υψηλής απόδοσης για αντίξοες συνθήκες στο χιόνι μέχρι λάστιχα με εξαιρετική απόδοση και εξαιρετική πρόσφυση και κράτημα στις σκληρότερες χειμερινές συνθήκες. Η τεχνολογία έχει εξελιχθεί σήμερα σε βαθμό που μας επιτρέπει να κάνουμε στοχευμένες και παντός καιρού επιλογές. Αρκεί απλώς να αναφέρουμε ότι οι μηχανικοί της Goodyear δοκιμάζουν κάθε νέο σχεδιασμό ελαστικού, με περισσότερα από 50 κριτήρια απόδοσης προκειμένου να διασφαλίσουν ότι κάθε ελαστικό Goodyear εγγυάται μια βελτιωμένη εμπειρία οδήγησης.

Η αλήθεια είναι, όμως, πως ένα «έξυπνο» ελαστικό του μέλλοντος όπως το Oxygene, θα μπορούσε να διασφαλίσει τις ασφαλείς μετακινήσεις μας στην πόλη και παράλληλα μια πιο καθαρή ατμόσφαιρα, αναστρέφοντας ουσιαστικά την ομολογουμένως αρνητική άποψη που έχει επικρατήσει τα τελευταία χρόνια όσον αφορά στην οδήγηση και τις επιπτώσεις της στο περιβάλλον.

Για τη συνέχεια του άρθρου πατήστε εδώ: www.cnn.gr

Shares