Εύκαμπτη ηλιακή μπαταρία για wearables

Εύκαμπτη ηλιακή μπαταρία για wearables

Μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι κατασκευαστές wearables είναι η διατήρηση της αυτονομίας…

… σε ικανοποιητικά επίπεδα. Το πρόβλημα αυτό υπόσχεται να λύσει η πρόταση των ερευνητών του Πανεπιστημίου Northwest του Ιλινόις, σε συνεργασία με ομάδα ερευνητών από τη Νότιο Κορέα και την Κίνα. Οι ερευνητικές ομάδες έχουν αναπτύξει μία μπαταρία που είναι εύκαμπτη, φορτίζει με ηλιακή ενέργεια και μπορεί να προσαρμοστεί με άνεση σε οποιοδήποτε wearable. Θα μπορούσε να γίνει χρήση της σε εφαρμογές e-skin και e-clothes, ενώ τα επιμέρους υλικά είναι προσαρμοσμένα σε μια ελαστική επιφάνεια από σιλικόνη.

Αξίζει, μάλιστα, να σημειωθεί ότι η μπαταρία αυτή για τα wearables θα μπορούσε να τεντωθεί σε ποσοστό 30%, χωρίς να υπάρχει απώλεια στην παροχή ενέργειας, στοιχείο που θα μπορούσε να βοηθήσει και στην τοποθέτησή της σε wearables που προορίζονται για ακόμα πιο σκληρή χρήση. Μία άλλη πιθανή χρήση αυτής της διάταξης είναι σε συσκευές που χρησιμοποιούνται για το fitness ή για την παρακολούθηση της υγείας του κατόχου τους.

Τα wearables είναι μια αγορά που ξεκινά τώρα να αναπτύσσεται, ενώ έχει ήδη σημειώσει ανάπτυξη 67% από το 2015 έως το 2016, στοιχείο που έχει οδηγήσει σε πολλές εταιρείες να εκφράζουν τη θέλησή τους να μπουν στην κατηγορία.

 

Πηγή: pestaola.gr

Shares