Σύνδεση εργοταξιακής παροχής – βίντεο

Σύνδεση εργοταξιακής παροχής – βίντεο

Στο παρακάτω βίντεο, θα δούμε τον Γιάννη από ΔΕΔΔΗΕ,

σκαρφαλωμένο σε μια κολώνα, να συνδέει ένα καλώδιο με το οποίο θα τροφοδοτήσει ένα εργοταξιακό.

Κάθε μέρα, δουλεύοντας υπό τάση τις περισσότερες φορές, σε χαμηλή και μέση τάση έως 20 000V, οι άνθρωποι αυτοί σκαρφαλωμένοι σε κολώνες, προσπαθούν είτε να διορθώσουν καθημερινές βλάβες στο δίκτυο, είτε να εγκαταστήσουν νέες παροχές. Καθημερινά περιστατικά, με 200000 κόσμο σε περιόδους αιχμής,με πολύ λίγο το προσωπικό, μερικοί άνθρωποι μόνο, τρέχουν και σκαρφαλώνουν καθημερινά επί χρόνια ώστε να έχουμε τις λιγότερες διακοπές στην ηλεκτροδότηση και βελτιόνωντας το απαρχαιωμένο δίκτυο. Κάνουν ότι μπορούν, ότι περνά απ το χέρι τους, αγαπούν αυτό που κάνουν και φυσικά, με κίνδυνο της ζωής τους.

Δεν είναι εύκολη η δουλειά του εναερίτη. Λίγοι έχουν τα κότσια και την ψυχραιμία να σκαρφαλώνουν σε δίκτυα υπό τάση και να εργάζονται λες και….. φτιάχνει φραπέ υπάλληλος του Γρηγόρη ! Και μη νομίσετε ότι τα ύψη είναι αυτά μόνο που θα δείτε στο βίντεο. Το βίντεο αναφέρεται μόνο σε εγκατάσταση εργοταξιακής παροχής. Όσο ανεβαίνουν τα volt ανεβαίνει και το ύψος της κολώνας. Σε δίκτυα μάλιστα υψηλής και υπερυψηλής τάσης, εκεί, αυτοί οι άνθρωποι φαντάζουν εξωπραγματικοί. Συντηρήσεις σε μεγάλα ύψη, με χρήση ειδικών μηχανημάτων, ακόμη και ελικοπτέρων.

Θεωρώ, ότι είναι το σημαντικότερο προσωπικό της ΔΕΗ, οι εναερίτες και αυτοί που δουλεύουν στα εργοστάσια παραγωγής. Μην ακούτε ΔΕΗ και φαντάζεστε την ή τον υπάλληλο που σας εξυπηρετούσε παλαιότερα στο γραφείο με δυσανασχέτηση και ύφος εντελώς δημοσίου. Εδώ μιλάμε για ανθρώπους μάχιμους. Παράγουν προαγματικό έργο. Στα γραφεία ας πούμε βρίσκεται η άεργος ισχύς (η οποία είναι τεράστια, το μεγαλύτερο ποσοστό είναι ….άεργο) ενώ στα εργοστάσια παραγωγής και στη συντήρηση δικτύου η ενεργός ισχύς (φανταστείτε το και έτσι)

Shares