CMS – Σύστημα μέτρησης έντασης, κατανάλωσης και πολλά ακόμη!

CMS – Σύστημα μέτρησης έντασης, κατανάλωσης και πολλά ακόμη!

Circuit-Monitoring-Systems, Ένα νέο υλικό το οποίο θα κάνει θραύση, από την ABB

Οι αναλυτές ενέργειας γίνονται ολοένα και πιο απαραίτητοι στην αγορά, ειδικότερα στον βιομηχανικό – επαγγελματικό τομέα. Πριν λίγο καιρό σας είχα παρουσιάσει τα καταπληκτικά powertags από τη Schneider. Για όσους δε θυμούνται τι είναι τα powertags μπορείτε να επισκευθείτε την αντίστοιχη σελίδα μας στον παρακάτω σύνδεσμο: https://electricalnews.gr/nea-ylika/yliko-pinakon/item/808-powertag-ti-einai

Παρόμοιο (αν όχι ίδιο υλικό), είναι το σύστημα CMS της ABB.

Θα δούμε έναν κεντρικό ελεγκτή ο οποίος και μαζεύει τις πληροφορίες από όλα τα CMS που έχουμε τοποθετήσει στις γραμμές μας και συγκεκριμένα στην αναχώρηση της γραμμής στο επάνω μέρος της ασφάλειας (θα δείτε και στο συνημμένο βίντεο) και στέλνει αυτές τις πληροφορίες στο δίκτυο είτε σε τερματικό. Ο χειριστής έχει πρόσβαση σε όλες τις πληροφορίες που στέλνει ο ελεγκτής, συνολικά ή ακόμη και για το καθένα CMS !!

Από κατανάλωση ενέργειας, θερμοκρασίες, τάση, ένταση,  και πολλές άλλες πληροφορίες μπορούμε να έχουμε από αυτές τις θαυματουργές συσκευούλες…

Οι δυνατότητες εκτός από έλεγχο κατανάλωσης κλπ, μπορούμε να έχουμε ηχητική ή άλλη ένδειξη, όταν οι τιμές ξεφεύγουν από τα όρια! Πχ, έχουμε ένα κύκλωμα που σε κανονικές συνθήκες και σε πλήρη φόρτιση η θερμοκρασία του αγωγού είναι στους 25οC και ξαφνικά για αγνώστους λόγους η θερμοκρασία ξεφεύγει από το ανώτατο όριο που έχουμε ορίσει! τότε, το σύστημα θα δείξει alarm στο τερματικό ή θα ηχήσει κάποια σειρήνα!! Ακόμη και τη διακοπή του κυκλώματος μπορούμε να έχουμε ή και ολόκληρου του πίνακα, αναλόγως τη ρύθμιση! Μπορούμε να πούμε ότι δρα γρηγορότερα και από το AFDD (ανιχνευτή τόξου σφάλματος) το οποίο θα ρίξει το κύκλωμα όταν ο αγωγός έχει ήδη καεί!!

Φίσες σύνδεσης CMS με την κεντρική μονάδα…

Τα CMS όπως είπαμε πιο πάνω, τοποθετούνται σε κάθε γραμμή, θα παρατηρήσουμε όμως στο ρελέ διαρροής ότι χρησιμοποιούν ένα ανά φάση και ένα στον ουδέτερο, για πλήρη καταγραφή στα πάντα!

Παρακάτω σας επισυνάπτω τα στοιχεία που εμφνίζει η εταιρεία στον κατάλογό της…

Το νέο πρωτοποριακό σύστημα μέτρησης ρεύματος CMS με αισθητήρες υψηλής ακρίβειας, επιτρέπει την ταυτόχρονη μέτρηση της κατανάλωσης μέχρι και 64 ανεξαρτήτων γραμμών/φορτίων προσφέροντας εύκολη εγκατάσταση χωρίς περιττά καλώδια καθώς και μεταφορά των μετρήσεων μέσω πρωτοκόλλου Modbus του ρεύματος που απορροφάει η εγκατάσταση για εποπτεία σε κεντρικό σύστημα διαχείρισης δεδομένων. Το CMS αποτελεί την ιδανική λύση για εξοικονόμηση χώρου σε εφαρμογές μέτρησης ενέργειας πολλαπλών φορτίων όπου απαιτείται υψηλή ακρίβεια μέτρησης.

Χαρακτηριστικά

  • Επιτήρηση κάθε κλάδου ξεχωριστά.
  • Εύκολη αναγνώριση κλάδων που απορροφούν τη μεγαλύτερη ενέργεια.
  • Εύκολη εγκατάσταση ακόμα και σε υπάρχουσες εγκαταστάσεις.
  • Οι αισθητήρες μπορούν να εγκατασταθούν απευθείας σε μικροαυτομάτους της ABB ή με τη χρήση δεματικών επάνω σε οποιοδήποτε καλώδιο.
  • Ο ίδιος αισθητήρας μετράει AC και DC ρεύμα.

Πλεονεκτήματα

  • Καμία απαίτηση χώρου στον πίνακα για εγκατάσταση του CMS σε υπάρχουσες εγκαταστάσεις. Πολύ μικρές διαστάσεις των αισθητήρων ρεύματος (πλάτος: 17,3mm/25,4mm)
  • Εύκολη παραμετροποίηση από την οθόνη αφής της κεντρικής μονάδας.
  • Δυνατότητα επέκτασης έως και 64 αισθητήρων οποιαδήποτε στιγμή.
  • Δυνατότητα μέτρησης έντασης ρεύματος έως και 160 A AC/DC ανά κλάδο.

Ας δούμε όμως τα παρακάτω βίντεο να πάρουμε μια γεύση του CMS…

 

ΠΟΛΥΜΕΣΑ

Έκδοση βίντεο για smartphone…

 Έκδοση βίντεο για Υπολογιστή…

 

Shares