AFDD – S-ARC1 (Βίντεο)

AFDD – S-ARC1 (Βίντεο)

Θα θυμάστε όλοι αυτή την υπέροχη συσκευή που σας παρουσιάζουμε

εδώ και 6 περίπου μήνες και που στην Ευρώπη κυκλοφορεί αρκετά χρόνια. Επίσης είχαμε πει ότι στην Αμερική χρησιμοποιείται πριν από το έτος 2000, ενώ σε χώρες της Ευρώπης είναι ήδη υποχρεωτικό εδώ και μερικά χρόνια, για όλους τους ηλεκτρικούς πίνακες.

Θεωρούμε ότι, μετά από επανειλημμένες αναφορές για το συγκεκριμένο υλικό από τη σελίδα μας, συγκινήθηκαν οι εταιρείες και μπράβο τους γι αυτό και φέρνουν επιτέλους και στη χώρα μας αυτή την περιβόητη συσκευή AFDD !!

Μακάρι να ακολουθήσουν και άλλες εταιρείες το παράδειγμα της ΑΒΒ και να εισάγουν επιτέλους το υλικό αυτό. Το οποίο μην ξεχνάμε ότι βάση πληροφοριών θα γίνει υποχρεωτικό εξάρτημα στον ηλεκτρικό μας πίνακα.

Το υλικό αυτό, της ABB, είναι ένας ανιχνευτής τόξου με στοιχεία μικροαυτόματου. ΠΡΟΣΟΧΗ όμως. Το εν λόγω υλικό ΔΕΝ είναι και ρελέ διαρροής, αλλά χρειάζεται παράλληλη τοποθέτηση και ρελέ διαρροής στον ηλεκτρικό μας πίνακα ώστε να έχουμε και προστασία από ηλεκτροπληξία. Θα παρατηρήσετε σε άλλο άρθρο μας, που παρουσιάσαμε το AFDD της EATON ότι είναι ταυτόχρονα AFDD και RCD μαζί. Αυτό σημαίνει ότι με ένα τέτοιο υλικό καλύπτουμε από ARC και Διαρροές όλο τον ηλεκτρολογικό μας πίνακα.

Δείτε στον παρακάτω σύνδεσμο προηγούμενες αναφορές στο AFDD (άρθρο για το AFDD της EATON): AFDD EATON

Στην περίπτωση της ABB, το υλικό που σας παρουσιάζουμε και είναι αρκετά πρωτότυπο και απαραίτητο, τοποθετείται μόνο σε αντικατάσταση μικροαυτόματων. Δηλαδή: Έχουμε έναν πίνακα με ένα ρελέ διαρροής και 10 αυτόματες ασφάλειες. Αυτό που μπορούμε να κάνουμε με αυτό το υλικό, είναι να αντικαταστήσουμε τις 10 ασφάλειες με δέκα τέτοια υλικά! Αυτό αυτομάτως σημαίνει και υψηλό κόστος. Όταν μια αυτόματη ασφάλεια των 6KA  έχει τιμή καταλόγου 10 ευρώ, μια αντικατάσταση με AFDD κοστίζει 150 ευρώ κατάλογο!! Σημαίνει αυτομάτως απαγορευτικό κόστος για μια οικιακή ηλεκτρική εγκατάσταση.

Δείτε όμως στον σύνδεσμο παρακάτω τι ακριβώς κάνει το S-ARC1: S-ARC1 ABB

Στην περίπτωση της EATON, έχουμε πίνακα ίδιο μ αυτόν που προαναφέραμε και για να έχουμε απόλυτη προστασία χρειαζόμαστε μόνο μια τέτοια συσκευή, αντί του ρελέ διαρροής θα αγοράσουμε μόνο μια συσκευή τέτοιου είδους. Άρα, στην περίπτωση S-ARC1 κόστος 10 αυτόματες αντικατάσταση = τιμή καταλόγου 1500 ευρώ!!! Ενώ στην περίπτωση της EATON αυτομάτως μόνο με μια τέτοια συσκευή το κόστος μας μετά βίας θα φτάσει τα 180 ευρώ αγορά. Είναι λιγάκι ακριβότερο το AFDD+RCD από την απλή AFDD συσκευή.

Επειδή η ABB προειδοποιεί για απαγόρευση αναδημοσίευσης του φυλλαδίου του καταλόγου που αναγράφει τιμές και κωδικούς (πλήρη Ελληνική μετάφραση ο κατάλογος) δεν σας επισυνάπτω  το φύλλο. Όμως με μια απλή ερώτηση στον προμηθευτή σας, μπορείτε να μάθετε και να αγοράσετε πλέον μια συσκευή ανίχνευσης τόξου Ηλεκτρικής εγκατάστασης, οι κωδικοί έχουν ήδη ανοίξει!

Σήμερα, εμείς  παραγγείλαμε το υλικό αυτό από τον προμηθευτή μας, ώστε να κάνουμε κάποιες δοκιμές και να σας τις παρουσιάσουμε. Ο κωδικός που παραγγείλαμε είναι ο: 82740 S-ARC1 M C20 με τιμή καταλόγου 148,00 ευρώ.

Μακάρι και άλλες σελίδες του χώρου να επιμένουν για υλικό που κυκλοφορεί στις Ευρωπαϊκές αγορές και εμάς μας έχουν ξεχασμένους. Μη ξεχνάμε ότι χάριν στον Έλληνα έχουν γραφή και ομιλία όλες οι χώρες της Ευρώπης, οπότε καλό θα ήτανε να δίνουν μια μικρή προτεραιότητα στη χώρα μας όσο αφορά εισαγωγή νέου υλικού καθώς και πλήρη μετάφραση στα Ελληνικά. Θα ομολογήσω ότι η ABB έχει κάνει καλή δουλειά σε αυτό το κομμάτι, το περισσότερο υλικό της έχει κατατοπιστικότατες οδηγίες στην Ελληνική.

Ας δούμε μερικά πολύ ενδιαφέροντα βίντεο παρακάτω με AFDD διαφόρων εταιρειών…

 

Βίντεο για smartphone…

siemens

ABB

EATON

Βίντεο για υπολογιστή…

siemens

ABB

EATON

Shares