Χρήσιμες συμβουλές ασφαλείας για την περίοδο των διακοπών μας

Χρήσιμες συμβουλές ασφαλείας για την περίοδο των διακοπών μας

Μια και πλησιάζει ο καιρός που όλοι μας, είτε λίγο, είτε παραπάνω

θα αφήσουμε τα σπίτια μας και τους χώρους μας εκτεθιμένους στον κάθε κακόβουλο απατεώνα που μπορεί να το έχει βάλει στο στόχαστρο, καλό θα είναι να διαβάσουμε μερικές πολύ χρήσιμες συμβουλές από τον φίλο και συνεργάτη μας και Πρόεδρο του Συνδέσμου Αδειοδοτημένων Επιχειρήσεων Εγκατάστασης Συστημάτων Ασφαλείας, Κο Γεώργιο Μακρή.

Συμβουλές που μπορεί να φανούν αναγκαίες για την προστασία της περιουσίας του καθενός μας, καθώς τα κρούσματα ανα την χώρα έχουν πολλαπλασιαστεί ειδικά τα τελευταία χρόνια.

Σας μεταφέρω λοιπόν αυτούσιο το κείμενο που ανάρτησε στην σελίδα του ΣΑΕΕΣΑ (Συνδέσμου Αδειοδοτημένων Επιχειρήσεων Εγκατάστασης Συστημάτων Ασφαλείας)

Έχει πολύ ενδιαφέρον για όλους τους καταναλωτές – πολίτες…

”ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ/2019
ΙΟΥΛΙΟΣ & ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ είναι οι 2 Μήνες διακοπών για αυτούς που μπορούν.
Έφτασε και αυτό το καλοκαίρι και πρέπει να οργανώσουμε τις διακοπές μας. Το πρώτο πράγμα στην λίστα μας, είναι ο χώρος μας το σπίτι μας, που θα αφήσουμε πίσω. Ξεκινάμε λοιπόν από τα πλέον βασικά:
1. ΑΝ ΔΕΝ έχετε ήδη βάλει σύστημα ασφάλειας (συναγερμό) αποφασίστε το τώρα. Μετά θα είναι αργά.
2. ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ζητώντας μια σοβαρή και επίσημη μελέτη από έναν επαγγελματία εγκαταστάτη συστημάτων ασφαλείας (…όχι απλό πωλητή) που με την ΑΥΤΟΨΙΑ του θα χαρτογραφήσει τον χώρο και θα σας εξηγήσει απλά και κατανοητά τους κινδύνους (τα ευάλωτα σημεία) του σπιτιού σας που πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή. Μαζί του θα αποφασίσετε το επίπεδο ασφαλείας που θα έχει το σπίτι σας ανάλογα με τις καλύψεις. Παράδειγμα. Δεν αρκεί να βάλετε μαγν. Επαφές στις πόρτες και παράθυρα και από ένα ραντάρ σε κάθε δωμάτιο και τελειώσαμε. Πλέον ο σκοπός του συναγερμού είναι να ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΟΝ ΔΙΑΡΡΗΚΤΗ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ. Πως γίνεται αυτό ? Υπάρχουν τα κατάλληλα εξαρτήματα για την κάθε περίπτωση και για την προστασία της πόρτας εισόδου και για τις βεράντες και για κάποιο χρηματοκιβώτιο που ενδεχομένως έχετε μέσα στο σπίτι, τα οποία θα σας τα εξηγήσει ο τεχνικός που θα κάνει την ΑΥΤΟΨΙΑ (και όχι ο πωλητής).
3. ΕΠΙΣΗΣ το Κυριότερο πράγμα που πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη σημασία, είναι η εξασφάλιση αδιάλειπτης επικοινωνίας του συναγερμού με το Κέντρο Λήψεως Σημάτων (ΚΛΣ). Πλέον με τις ΝΕΕΣ σύγχρονες τηλεφωνικές συνδέσεις όλα τα VoIP Routers στην διακοπή ρεύματος ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ με αποτέλεσμα να μεταφέρεται το πρόβλημα και στην επικοινωνία του συναγερμού και αντιλαμβάνεστε τις …συνέπειες. Η ΛΥΣΗ υπάρχει και την ξέρει ο τεχνικός που θα κάνει την μελέτη της εγκατάστασης. Ειδική συσκευή GSM/GPRS.
4. ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ, Ζητήστε προσφορές μέσα από γνωστούς σας η συγγενείς που είναι ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΙ με την εταιρία που τους εξυπηρετεί και ΜΗΝ ψάχνετε το ….φθηνότερο σύστημα στο διαδίκτυο γιατί όλες οι …φθηνές προσφορές κρύβουν παγίδες που θα σας βάλουν σε περιπέτειες και πριν καλά καλά τελειώσει η εγκατάσταση θα συνειδητοποιήσετε ότι τελικά σας κόστισε ακριβότερη η ….φτηνή λύση που βρήκατε. Μια …φθηνή αγορά δεν είναι απαραίτητα και έξυπνη!.
5. ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΑ ΚΛΣ. (Κέντρα Λήψεως Σημάτων). Υπάρχουν πολλά και ορισμένα μάλιστα με δελεαστικές τιμές χωρίς να εξηγούν ακριβώς τις υπηρεσίες τους και τις παγίδες χρεώσεων. Λίγα είναι αυτά που θα ανταποκριθούν σωστά και θα ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΟΥΝ ΣΩΣΤΑ ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΑ τα σήματα του συναγερμού σας την ΚΡΙΣΙΜΗ ΣΤΙΓΜΗ. Υπάρχουν πολλές λεπτομέρειες (…ειδικά τεχνικές) που ΜΟΝΟ Ο ΤΕΧΝΙΚΟΣ που θα επιλέξετε μπορεί να σας εξηγήσει και να σας ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΕΙ και σε αυτό το θέμα που είναι ΕΞΙΣΟΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ. Ο συναγερμός σας βασίζεται πάνω σε ένα σωστό Κ.Λ.Σ. με επαγγελματισμό, έτσι ώστε να γίνει σωστή διαχείριση του συμβάντος όταν χρειαστεί.
6. ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΡΟΣΦΟΡΑ που λαμβάνετε εκτός από την ποιότητα υλικών που πρέπει να προσέξετε πρέπει ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ να ζητάτε και την επίσημη ΑΔΕΙΑ της εταιρίας (αρθρο2) και των τεχνικών όταν έρθουν για εγκατάσταση (αρθρο3). Οι ΑΔΕΙΕΣ εκδίδονται από το Υπ. Προστ. Του Πολίτη και ανανεώνονται κάθε 5 έτη μετά από ενδελεχή έλεγχο της ΓΑΔΑ, των προσωπικών στοιχείων του εγκαταστάτη για δικαστικές υποθέσεις, (παραβατική συμπεριφορά σε διαρρήξεις, ληστείες, εγκληματικές ενέργειες, κατοχή όπλων κλπ) μετά από τοξικολογικές εξετάσεις, και με βεβαίωση Ψυχιάτρου. Να γνωρίζετε ότι η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ (ΓΑΔΑ) γνωρίζει όλο το ποιον ενός ΝΟΜΙΜΟΥ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΜΕΝΟΥ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΤΗ.
7. ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ το site: www.saeesae.gr και τσεκάρετε τον εγκατάσταση που επιλέξατε αν είναι επίσημο μέλος του Συνδέσμου Αδειοδοτημένων Επιχειρήσεων Εγκατάστασης Συστημάτων Ασφαλείας Ελλάδας (Σ.Α.Ε.Ε.Σ.Α.Ε.).
8. ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΗΔΗ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟ, είναι απαραίτητο να γίνει ένα service και γενικός έλεγχος σε ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ.
9. ΚΑΛΕΣΤΕ τον Τεχνικό που ήδη σας εξυπηρετεί και την στιγμή που θα κλείσετε ραντεβού, ζητήστε του να έχει και την ΑΔΕΙΑ εργασίας μαζί του για να μην την ….ξεχάσει όταν έρθει.
10. ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΔΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟΣ και πρέπει να τον αντικαταστήσετε άμεσα, όσο καλός και να είναι, όσο ευχαριστημένοι και να είστε μαζί του. Η ΑΔΕΙΑ εκτός του ότι σας εξασφαλίζει όλα αυτά που μόλις αναφέραμε, σας προστατεύει και από πιθανές ακυρώσεις αποζημιώσεων ασφαλιστικών εταιριών, που πλέον μια-μια αρχίζουν και την ζητάνε μαζί με επίσημη έκθεση του εγκαταστάτη για να ….κόψουν η όχι την αποζημίωση.
11. Ο ΤΕΧΝΙΚΟΣ, εκτός από τον τυπικό έλεγχο πρέπει να τσεκάρει και τις μπαταρίες του συστήματος. Μια μπαταρία 2 ετών θεωρείται ηλικιωμένη και έχει χάσει το 80% της ενέργειας της, που σημαίνει ότι έχει μόλις λίγα λεπτά αυτονομίας.
12. Εάν έχουν φθαρεί τα αυτοκόλλητα σήμανσης έξω από την πόρτα σας και στην εξωτ. σειρήνα, ζητήστε αντικατάσταση. Κάθε σοβαρός επαγγελματίας τεχνικός έχει πάντα μαζί του.
13. Τέλος, ΜΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΤΑΙ στα sosial media (check-in) που πάτε και που βρίσκεστε. Το βλέπουν και οι επίδοξοι διαρρήκτες που είναι …πολλοί και καραδοκούν.
14. Ο Σ.Α.Ε.Ε.Σ.Α.Ε. σας εύχεται ΚΑΛΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ & ΚΑΛΗ ΞΕΚΟΥΡΑΣΗ και σας συμβουλεύει:
Όταν οδηγείτε, να είστε ήρεμοι, να σκέφτεστε ότι έχετε μέσα στο αυτοκίνητο σας τους ανθρώπους που ΥΠΕΡΑΓΑΠΑΤΕ ! και να αφήνετε …τον εγωισμό στο σπίτι.

Shares