Η Cortana για τα Windows 10 κάνει την εμφάνισή της

Η Cortana για τα Windows 10 κάνει την εμφάνισή της

Τα Windows 10 αναμένεται να κάνουν…

… την επίσημη έναρξη της εμπορικής τους πορείας στο δεύτερο μισό του 2015 και η Cortana κάνει την πρώτη της εμφάνιση.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το WinBeta, στην πρώιμη έκδοση Windows 10 build μπορεί κανείς να δει σε λειτουργία την Cortana για τα Windows 10, την ψηφιακή βοηθό του λειτουργικού συστήματος. Η Cortana θα έχει μεγάλο ρόλο στο νέο λειτουργικό, καθώς θα αναλαμβάνει τις ειδοποιήσεις, την επικοινωνία με επαφές, την εύρεση της γεωγραφικής θέσης και την πλοήγηση, ενώ θα μπορεί να εκτελεί εφαρμογές και να ενημερώνει τον χρήστη για τον καιρό.

Δεν είναι ακόμα γνωστό το πώς ακριβώς θα είναι ενσωματωμένη η Cortana στα Windows 10, αλλά δεν αποκλείεται να τη δούμε ως μία συντόμευση στην επιφάνεια εργασίας, έτοιμη ανά πάσα στιγμή να δεχτεί τις εντολές του χρήστη.

Πάντως, σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες πληροφορίες, εκτιμάται ότι δεν θα χρειαστεί να περιμένουμε πολύ για την έλευση των Windows 10, καθώς αυτά θα κάνουν την εμφάνισή τους στις αρχές της άνοιξης του 2015, ενώ στις αρχές του καλοκαιριού θα υπάρχει το developer preview. Αναμένεται, σύμφωνα με το CNET, να δούμε περίπου στο δεύτερο μισό του 2015 και την νέα έκδοση Microsoft Office 16.

Πηγή: pestaola.gr

Shares