Electrologus Monokytariuss Karaergolavus

Electrologus Monokytariuss Karaergolavus

Μονοκύτταρος οργανισμός είναι ο ζωντανός οργανισμός

που αποτελείται από ένα και μόνο κύτταρο, σε αντιδιαστολή με έναν πολυκύτταρο οργανισμό, που αποτελείται από πολλά κύτταρα. Ιστορικά, οι μονοκύτταροι οργανισμοί μερικές φορές αναφερόταν ως «μονάδες»……

Οι κυριότεροι μονοκύτταροι οργανισμοί είναι οι παρακάτω:

  1. Τα ξενοφυφόρα (Xenophyophores), πρωτόζωα της συνομοταξίας τρηματοφόρα, είναι το μεγαλύτερα γνωστά παραδείγματα, με το Syringammina fragilissima να φθάνει μια διάμετρο ως και 20 εκατοστόμετρα.
  2. Ο νουμμουλίτης (Nummulite), επίσης τρηματοφόρο.
  3. Το βαλόνια βεντρικόσα (Valonia ventricosa), μια άλγη της τάξης των χλωροφυκών, που μπορούν να φθάσουν μια διάμετρο από 1 ως 4 cm.
  4. To ακεταμπουλάρια (Acetabularia), άλγη.
  5. Το κώλερπα (Caulerpa), άλγη.
  6. Η σφαιρική γκρόμια (Gromia sphaerica), μια αμοιβάδα.
  7. Η θειομαργαρίτα της Ναμίμπια (Thiomargarita namibiensis), το μεγαλύτερο βακτήριο, που φθάνει σε διάμετρο ως και 750 μικρόμετρα.
  8. Το Επουλοπίσκιο φισελσόνι (Epulopiscium fishelsoni), ένα βακτήριο.
  9. Ο Ηλεκτρολογάρας καραεργολάβος. Συνήθως θα τον συναντήσουμε ….παντού με ύψος έως 1.90, μπορεί και λίγο παραπάνω.

Ο Νο 9 με την πάροδο των αιώνων και την εξέλιξη των ειδών, πήρε ανθρώπινη μορφή, αλλά παραμένει με ένα κύτταρο. Δείτε στην παρακάτω φωτό την εξέλιξη του είδους…

5

Όπως θα δείτε στη φωτό απο πάνω, οι οργανισμοί αυτοί ζούν ανάμεσά μας περισσότερο από κάθε άλλο έμβιο όν και πολύ πριν ”εφευρεθούν” τα θηλαστικά!!!

Θα περάσουμε στο σημερινό μας άρθρο, να δούμε τον μονοκύτταρο νούμερο 9. Τον Μονοκύτταρο Καραεργολάβο Ηλεκτρολογάρα.

Στη Λατινική αναφέρεται ως: Monokytarius Electrologus Karaergolavus.

Είναι ο Αδειούχος ηλεκτρολόγος εγκαταστάτης ο οποίος προβαίνει σε πράξεις εγκληματικές κατά συνανθρώπων του.

Είναι ο Αδειούχος ηλεκτρολόγος εγκαταστάτης ο οποίος δε σέβεται τη δουλειά του, τον εαυτό του και τον πελάτη που τον ταΐζει, αυτόν και τα παιδιά του.

Είναι ο Αδειούχος ηλεκτρολόγος εγκαταστάτης, που ‘’πίνει’’ ότι παράγει η φύση.

Είναι ο Αδειούχος Ηλεκτρολόγος εγκαταστάτης, ο οποίος αν κάποιος συνάδελφός του, του κάνει παρατήρηση, μπορεί και να τον δείρει, γιατί θεωρεί σωστό αυτό που πράττει πάνω στη δουλειά του και ότι τα ρελέ τα έβγαλαν οι γερμανοί και οι γάλλοι γιατί είναι ….μισοκύτταροι , ενώ αυτοί είναι πάνω από τους ….μισό….. είναι ένα ολόκληρο κύτταρο !!!

Είναι ο ασυνείδητος Αδειούχος ηλεκτρολόγος εγκαταστάτης, ο οποίος κλέβει τους πελάτες του και στο τέλος τους απειλεί και τη ζωή…

Aφαιρεί ρελέ διαρροής από ηλεκτρικούς πίνακες, διότι πέφτουν από τις υγρασίες λέει….

Καρφώνει το ηλεκτρόδιο της γείωσης με κλίση 80 μοίρες επειδή έχει πέτρα από κάτω

Δε μετράει ποτέ γείωση, αλλά αν τον πιάσει η συγκίνηση κάποια φορά, μετράει τη γείωση 500ωμ μπορεί και παραπάνω και της ρίχνει ένα κουβά νερό και πέφτει στα 450!!

Δε μετράει ποτέ το ρελέ διαρροής, δεν τον ενδιαφέρει αν πέφτει ή όχι σε διαρροές.

Αν δει ότι δε του φτάνει το καλώδιο ως τον πίνακα, το τσοντάρει με πολύ μικρότερης διατομής εντός σωλήνα να μη φαίνεται και στην άκρη δεύτερη τσόντα ώστε να φαίνεται σωστό στον πίνακα.

Τοποθετέι ότι χρώμα καλώδιο του έρθει στο μυαλό, ακόμη και όλα κίτρινα, δεν έχει πρόβλημα ,δίνει λύση πάντα σε τέτοια γιατί το μυαλό του ξυρίζει πραγματικά.

 

1b

Πως τον αναγνωρίζουμε;

Παρουσιάζεται συνήθως, βιαστικός, εριστικός, με υφάκι, μπορεί να φοράει παντόφλα μιτσούκο από τα ΑΒ Βασιλόπουλος ή από τα ΜΑΧ. Μερικές φορές έρχεται για βλάβη στο σπίτι σας και με στολή εργασίας. Μπορεί να έχει κοιλιά μέχρι τα γόνατα, αλλά μπορεί να είναι και μαγκάκος, να τον κάνετε σάκο για σκουπίδια. Μπορεί να τον περιμένεις και τρείς μήνες για να σου αφαιρέσει το ρελέ και ταυτόχρονα τη ζωή. Μπορεί να του μιλάτε, να του κάνετε ερωτήσεις και αυτός ταυτόχρονα, να μη σας κοιτάει και να στέλνει μήνυμα στη γκόμενα ή στον αντιπρόεδρο του.

Θα τον συναντήσουμε σε διάφορα ύψη. Μπορεί να σας εμφανιστεί 1,50 και φτάνει ακόμη και τα δύο μέτρα !! Δεν παύει όμως να είναι μονοκύτταρος. Απλά φουσκώνει είτε σε ύψος είτε σε πλάτος, γενικά είναι ένα πράμα.

Συνήθως κοκορεύεται ότι είναι ο καλύτερος τεχνίτης του Γαλαξία μας, αλλά και θα κατηγορήσει ακόμη και τον μπετατζή για ότι συμβαίνει στη δουλειά του. Είναι φαυλατάς, μπορεί να ακούει ραδιάκι στη δουλειά ή να πίνει μπύρες. Πολύ συχνό να είναι μπιροκοίλης.

Δε θα σας κουράσω άλλο με την ανάλυση, πιστεύω καταλάβατε πως θα τον αναγνωρίσετε, σας έδωσα αρκετά παραδείγματα.

Παρακάτω, σας αναφέρω μερικά ‘’κόλπα’’ που κάνει και φανερώνεται πεντακάθαρα …

Είναι κόλπα, για ‘’διευκόλυνση’’ του πελάτη – πολίτη – γονιού – κλπ:

Τοποθέτηση διακόπτη By pass

Τοποθετεί τέτοιους διακόπτες για να ‘’βολεύεται’’ ο πελάτης, καθώς επίσης να γλυτώνει την υποχρέωση ίσως, να τρέξει 2 η ώρα το ξημέρωμα για βλάβη

Αφαίρεση ρελέ διαρροής από τους ηλεκτρικούς πίνακες

Όταν ο πελάτης τον ζαλίζει (τον μονοκύτταρο οργανισμό) αυτός αποφασίζει ότι: Ρε φίλεεεεε; Ξέρεις τι μπορούμε να κάνουμε για να μην ταλαιπωρείσαι καθημερινά με αυτό το βρωμορελέ; Να το αφαιρέσουμε τελείως το ρημαδιασμένο.

ΝΥΑ καλώδια στο πάτωμα ή σε κήπους και ρελέ γιοκ!

Έλα τώρα μωρέ, θα βάλουμε ΝΥΑ. Γείωση και ρελέ δε χρειάζεται. Αφού θα δουλεύουν τα φώτα και θα παραδώσουμε το έργο και θα έχουμε πάρει το χρήμα, άστο να το φτιάξει ο επόμενος. Και αν βρέχει; Σιγά, το νερό θα ‘’γλύφει’’ τα καλώδια και θα γειώνει στο χώμα, άκου λέει γείωση!!

Ο χάρος βγήκε παγανιά…

4

Μπορεί να σας βάλει ΝΥΑ καλώδια σκέτα στο σοβά, επειδή του τελέιωσε η σωλήνα και μάλιστα να κάνει και διακλάδωση με μπόλικη ταινία και για να κάτσουν στο σοβά να τα χτυπάει και με σφυρί.

Αυτά τα tip κάνουν οι ‘’μάγκες’’ και μόνο!! Δεν είμαστε όλοι με τέτοιο εγκέφαλο, δεν είμαστε όλοι τόσο ‘’εξελιγμένα’’ όντα, δεν είμαστε όλοι τόσο ρε παιδί μου….. νοητικά ανάπηροι οργανισμοί, για να μπορέσουμε να κάνουμε τέτοια μαγκιά στον πελάτη μας ή στο σπίτι μας τέλοσπάντων, ή στον επαγγελματικό χώρο αυτού που μας εμπιστεύεται.

Αυτοί οι ‘’επαγγελματίες’’ είναι οργανισμοί μονοκύτταροι, οι οποίοι χρήζουν παρακολούθησης από την επιστήμη. Μη ξεχνάμε ότι η ζωή στον πλανήτη μας, λένε ότι ξεκίνησε από μονοκύτταρους οργανισμούς. Είμαστε λοιπόν τυχεροί από τη μια που έχουμε την τύχη, να έχουμε τέτοιους οργανισμούς ανάμεσά μας!!

Έχουμε ρελέ διαρροής αλλά επειδή πέφτει συχνά, ο μονοκύτταρος οργανισμός (ηλεκτρολόγος) μας προτείνει την αφαίρεσή του !! Η ενώ φτιάχνουμε μια καινούργια ηλεκτρολογική εγκατάσταση, δεν βάζουμε καν ρελέ διαρροής με ένα κάρο προφάσεις….. πολλές υγρασίες …. Αν πέσει και έχεις κόσμο τι θα κάνεις ….και πολλές τέτοιες …. μονοκύτταρες σκέψεις.

Να ξέρεις συμπολίτη μου απλέ θνητέ με άγνοια στα ηλεκτρολογικά, αν δεχθείς να σου αφαιρέσουν το ρελέ, κάποια στιγμή επειδή είναι πολλά τα χρόνια μέχρι τα γεράματα, στατιστικά και μόνο να το δείς, μπορεί να βρεθείς στην καλύτερη περίπτωση αν είσαι τυχερός στην κατάσταση της φωτο παρακάτω…

2

Bρε μονοκύτταρε, το ρελέ διαρροής γι αυτό το λόγο κατασκευάστηκε. Για να ‘’ανακαλύπτει’’ διαρροές και υγρασίες. Αλλά ο μονοκύτταρος σκέφτεται κατ αυτό τον τρόπο γιατί ….πονάει χέρι; Κόψει χέρι …..πονάει κεφάλι; Ε, κόφτο !!

Υπάρχουν περιοχές στη χώρα μας που επικρατεί η νοοτροπία του: ΔΕΝ βάζω ρελέ διαρροής σε κανέναν ηλεκτρολογικό πίνακα!!! Αυτό κατ αρχήν απαγορεύεται, ειδικά από τότε που το ρελέ διαρροής είναι υποχρεωτικό και μάλιστα σε κάθε είδους ηλεκτρολογική εγκατάσταση και αναφέρεται σε κάθε ΥΔΕ που εκπονείται εδώ και 6 περίπου χρόνια. Μάλιστα, το ρελέ διαρροής που προστατεύει τον άνθρωπο, θα πρέπει να είναι κάποιων προδιαγραφών, πχ το μέγιστο ρεύμα που θα διαρρεύσει και το ρελέ θα ανταποκριθεί, δε θα πρέπει να είναι πάνω από 30mA.

Προς τους συμπολίτες μας:

Αγαπητοί μου συμπολίτες, θύματα μονοκύτταρων οργανισμών, μη ακούτε τέτοιες αηδίες. Το ρελέ διαρροής, αν η εγκατάσταση είναι απολύτως όπως ορίζουν οι κανονισμοί, δεν υπάρχει περίπτωση να πέφτει, ακόμη και αν αφήσεις το λάστιχο να καταβρέχει φώτα, πρίζες , καλώδια, ακόμη και διακλαδώσεις (αν όλα αυτά είναι κατασκευασμένα με τρόπο σωστό και υλικά που πρέπει). Εαν η εγκατάσταση είναι παλιά, τότε πρέπει και σεις να βάλετε λιγάκι το χεράκι στην τσέπη, διότι ένα σπίτι – μαγαζί – ξενοδοχείο, δεν είναι για πάντα, θέλει και καμιά ανακαίνιση κάθε 30 χρόνια.

Προς τους Αδειούχους Ηλεκτρολόγους:

Αν υπάρχουν Αδειούχοι ηλεκτρολόγοι Εγκαταστάτες, που δεν μπορούν να φτιάξουν  μια εγκατάσταση που να βρέχεται απ το πρωί ως το βράδυ και να λειτουργεί το ρελεδάκι κανονικά, τότε να πάνε να καταθέσουν την άδειά τους και να δουλέψουν σε περισυλλογή σκουπιδιών.

Μπορεί το άρθρο μας, να ενοχλεί κάποιους ‘’επαγγελματίες’’, δε μας αφορά καθόλου. Το μόνο που μας αφορά, είναι να κατανοήσει ο πολίτης πόσο σημαντικά είναι μερικά μικρά πραγματάκια που μπορεί να κάνει για την ασφάλειά του και να μην παρασύρεται από…. Μονοκύτταρα όντα !!

Shares