”Διαφορές” της ΚΟΥΒΙΔΗΣ σε Ελλάδα και Κύπρο!!

”Διαφορές” της ΚΟΥΒΙΔΗΣ σε Ελλάδα και Κύπρο!!

ΚΟΥΒΙΔΗΣ. Όλοι σχεδόν γνωρίζουμε το υλικό ΚΟΥΒΙΔΗΣ είτε από προσωπικές μας αγορές είτε τον έχουμε ακουστά!

Η εταιρεία είναι από τις καλύτερες στον τομέα της στον κόσμο, όσο αφορά την κατασκευή σωλήνων ελαφρού και βαρέως τύπου για εγκαταστάσεις είτε ΕΗΕ είτε εξωτερικών χώρων, σε οδικά έργα, σε χωράφια, βουνά, πόλεις και λαγκάδια! Κουτιά διακλάδωσης, φρεάτια και πολλά άλλα είδη σε αυτόν τον τομέα.

Η εταιρεία δραστηριοποιείται σε αρκετές χώρες του κόσμου αντάξια και επάξια, αφού το υλικό είναι όντως από τα πιο ‘’δυνατά’’ της παγκόσμιας αγοράς. Άλλη μια εταιρεία Ελληνική, η οποία δείχνει στον ‘’ξένο’’ τι μπορεί να κάνει ο Έλληνας.

Όλα καλά μέχρι εδώ. Δε θα σταθώ άλλο στο τι είναι και τι κάνει η εταιρεία, γιατί όπως προανέφερα, επάξια τη γνωρίζει ο περισσότερος κόσμος τεχνικός και μη, στη χώρα μας.

Θα περάσουμε σε ένα πρόσφατο θέμα το οποίο αφορά τον Ηλεκτρολόγο και τον καταναλωτή, ένα θέμα που θίχτηκε στο διαδίκτυο, σε συζήτηση μεταξύ μελών ομάδων σχετικών με τον τομέα αυτόν. Μέλη ομάδων που χρησιμοποιούν στη δουλειά τους εκατοντάδες χιλιόμετρα του υλικού αυτού κάθε χρόνο. Χιλιάδες μέλη, ηλεκτρολόγοι, μηχανικοί, κατασκευαστές κτιρίων, εταιρείες μικρές ή μεγάλες, δρόμων και πολλών άλλων έργων, είναι αυτοί που χρησιμοποιούν την ΚΟΥΒΙΔΗΣ ώστε να τελειώνουν τα έργα τους με το καλύτερο δυνατό τρόπο και υλικό. Και εφόσον η ΚΟΥΒΙΔΗΣ είναι και Ελληνική εταιρεία πάνω απ όλα, γιατί όχι, να μην προτιμάμε την Ελληνική…. Εφόσον πέραν του ότι Ελληνική, είναι από τις καλύτερες παγκοσμίως.

Πρόσφατα, συνάδελφος βρέθηκε στην αγαπημένη μας Κύπρο για δουλειά και ‘’έπεσε’’ στα χέρια του κατάλογος της εταιρείας ΚΟΥΒΙΔΗΣ που κυκλοφορεί σαν υλικό σε πλήρη γκάμα και στην Κύπρο. Διαπίστωσε λοιπόν ο συνάδελφος ότι, το υλικό της εταιρείας πωλείται στην Κύπρο, στα μισά χρήματα, ορισμένοι κωδικοί ίσως και χαμηλότερα!!!

Ο Ελληνικός Τιμοκατάλογος

kouvidis1a

Ακούστηκαν και διαβάστηκαν αρκετά και από τις δύο πλευρές….

Θα πιάσω λίγα λογιστικά ίσως, λίγο φορολογικά και λίγα…. δεοντολογικά. Μπορεί κάποιοι να κουραστούν, αλλά επειδή είμαστε Έλληνες και η αντιμετώπιση από τις εταιρείες ειδικά τις Ελληνικές, περιμένουμε να είναι πιο …..Ελληνικές προς τον Έλληνα ειδικά, πρέπει λίγα πράγματα να τα αναπτύξουμε.

2008 στην Ελλάδα. Αγοράζαμε το υλικό σχεδόν στην ίδια τιμή. Οι φόροι και οι ληστρικές εισφορές του κράτους μας ήταν σαφώς μικρότερες και ο Έλληνας γενικότερα είχε ένα άλλο οικονομικό επίπεδο.

  1. Οι φόροι έχουν κυριολεκτικά πολλαπλασιαστεί, ο Έλληνας πονάει αφόρητα και το υλικό το αγοράζουμε σχεδόν στα ίδια χρήματα! Όλα καλά ως εδώ. Αν και κανονικά, όπως ρίχνει ο επαγγελματίας και έχει εξεφτελίσει τις τιμές του εδώ, θα έπρεπε αντίστοιχα και οι εταιρείες να ρίξουν το κόστος τους ανάλογα. Θα μου πεις, πως θα πληρώσουν τους αυξανόμενους φόρους; Ε, πως θα τους πληρώσουμε κι εμείς. Για όλους ισχύει το ίδιο σε μια οικονομική κατάσταση που επικρατεί σε μια χώρα.

Άρα τι έχουμε μέχρι τώρα; Έχουμε μείωση των εσόδων των ελεύθερων επαγγελματιών των μισθωτών και των συνταξιούχων περίπου στο 50% με πολλαπλασιασμό φόρων και εισφορών και από την άλλη, σταθερές ή και ελαφρώς παραπάνω χρέωση στο υλικό από τις εταιρείες. Οπότε αύξηση στην ουσία.

Ας περάσουμε στην Κύπρο. 2008 ευημερία και στην Κύπρο > περνά η Κύπρος μια κρίση οικονομική > ξεπερνάει γρήγορα η Κύπρος την κρίση και επανέρχεται στο σήμερα με μισθούς σαφώς υψηλότερους από το μισθό ενός Έλληνα. Κοντά στο χιλιάρικο ο βασικός της Κύπρου και παρατηρούμε το εξής:

Ο ΚΥΒΙΔΗΣ πουλάει ακριβώς στη μισή τιμή (τιμή καταλόγου) το υλικό του στην Κύπρο. Φυσικά και πάλι δεν είναι αυτό που μας ενοχλεί (παρόλα τα παραδείγματα) γιατί παγκόσμια αγορά είναι όσο θέλουμε τα πουλάμε τα προϊόντα μας.

Δε θα το ρίξω στο Πατριωτικό…. Δε κάνουν αυτά βλέπετε στις εποχές μας, αλλά ας το πάρουμε φορολογικά. Μια χώρα όπως η Κύπρος έχει πολύ χαμηλότερους φορολογικούς συντελεστές ή λοιπές κρατήσεις εισφορές κλπ. Οπότε έχουμε ακόμη ένα από την πλευρά αυτή. Δεν μπορείς σαν σοβαρή εταιρεία να ισχυριστείς χαμηλότερο φορολογικό συντελεστή, γιατί τότε εκτίθεσαι για τις πολύ υψηλότερες τιμές του κοντινού παρελθόντος.

Ένα πολύ σημαντικό στοιχείο είναι η ανάπτυξη! Ανάπτυξη; Ποια ανάπτυξη; Παρ όλα αυτά θα παρατηρήσουμε τεράστιους τζίρους της εταιρείας στη χώρα μας το 2017 σε σχέση με την Κύπρο. Και γιατί αυτό θα μου πείτε ορισμένοι; Μα λογικό είναι μόνο και μόνο βάση πληθυσμού και μόνο και έργων που κατασκευάζονται σε κάθε χώρα. Άρα και πάλι ερχόμαστε σε ακόμη ένα μείον! Όσο αυξάνεται η παραγωγή σου και ο τζίρος σου, θεωρούσα έως σήμερα ότι μπορείς να κατεβάσεις και τις τιμές σου, να γίνεις ακόμη πιο ανταγωνιστικός. Αντιθέτως θα παρατηρήσουμε ότι πουλώντας 10 κομμάτια πουλάς με 10 ευρώ και πουλώντας 2 κομμάτια τα πουλάς 20 λεπτά!!!

Μετά σκέφτομαι και το εξής, Μήπως λοιπόν η ΚΟΥΒΙΔΗΣ εδώ είναι έντιμος απέναντι στους Έλληνες, αλλά οι μεγάλοι προμηθευτές έχουν μια κοινή πολιτική; Και πάλι όμως αυτό καταρρίπτεται διότι οι τιμές που θα δείτε είναι τιμές ΚΑΤΑΛΟΓΟΥ!! Από τον κατάλογο ο προμηθευτής κάνει την έκπτωση που θέλει, ανάλογα και τον πελάτη. Θεωρώ λοιπόν ότι όποια έκπτωση και να σου κάνει ο Έλληνας μεγάλος προμηθευτής (τους γνωρίζετε τους ‘’μεγάλους’’ Έλληνες του κλάδου) και ΚΑΜΙΑ έκπτωση να μην κάνει ο Κύπριος ‘’μεγάλος’’ προμηθευτής στον Κύπριο ηλεκτρολόγο, πάλι ΔΕΝ φτάνουμε σε μια συνάφεια πραγμάτων.

Ένα ακόμη που σκέφτομαι είναι ότι η εταιρεία έδρα εργοστάσιο κλπ είναι εδώ, πως πωλείται στο 1/3 σε ξένη χώρα; Μου θυμίζει κάτι σκάνδαλα με τα γιαούρτια αν θυμάστε κάποτε, είχε πχ 1 ευρώ εδώ η φαγε και στην Ευρώπη 50 λετπά (δε θυμάμαι ακριβώς νούμερα αλλά τέτοιες ήταν οι διαφορές!!! αλλά γιατί όλα σε μας ρε παιδί μου…. αυτό μου τη δίνει, πάντα παίρνουμε τα λιγότερα από όλους και πληρώνουμε τα περισσότερα….η χώρα του ανάποδου…

Ο Κυπριακός τιμοκλατάλογος

kouvidis1b

 

Για την προστασία όλων των Ελλήνων καταναλωτών και για την προστασία του Έλληνα Ηλεκτρολόγου κάνω αυτή την προσπάθεια μήπως και λάβουμε απαντήσεις για αυτή την τρομακτική διαφορά τιμών μεταξύ Ελλάδας – Κύπρου. Και φυσικά ο Έλληνας ηλεκτρολόγος να σταματήσει να αγοράζει ότι του πλασάρουν οι μεγάλοι προμηθευτές και να ζητάνε από μόνοι τους άλλες εταιρείες. Όταν λοιπόν υπάρξει ανταγωνισμός, τότε έρχεται και η μείωση τιμών.

Εξάλλου υπάρχουν σχεδόν αντίστοιχες ποιοτικά εταιρείες στο χώρο οι οποίες μάλιστα είναι στη μισή τιμή το υλικό τους και εξίσου καλό. Δε μπορώ να ονομάσω άλλη εταιρεία γιατί θα τη διαφημίσω, αλλά να είστε σίγουροι ότι με μια ερώτηση στον προμηθευτή σας θα βρείτε αντίστοιχο υλικό.

Θα μου πείτε τώρα ότι με το άρθρο αυτό διαφημίζω τον Κουβίδη….. όχι, ο Κουβίδης είναι καταξιωμένος και εδραιωμένος στο χώρο, δε χρειάζεται διαφήμιση από εμάς. Αυτό που χρειάζεται είναι να φερθεί λιγάκι δεοντολογικά απέναντι στον Έλληνα ηλεκτρολόγο που τον ανέδειξε. Εμείς ως τώρα σε καλά έως σοβαρά έργα προτιμούμε την εταιρεία του. Ας σκεφτεί κι αυτός τον Έλληνα Ηλεκτρολόγο-καταναλωτή.

Ας δούνε τα σωματεία μας τους καταλόγους και ας κάνουν κάποιες συνελεύσεις προς το καλό των χιλιάδων Ελλήνων ηλεκτρολόγων, όπου στην ουσία, αυτοί ανέδειξαν την ΚΟΥΒΙΔΗΣ.

Παρακάτω σας επισυνάπτουμε τους 2 καταλόγους σε μορφή PDF, μπορείτε να τους κατεβάσετε ώστε να συγκρίνετε όλη τη γκάμα υλικών. Οι κατάλογοι είναι του 2017 πριν τον Αύγουστο όπου και άλλαξε το υλικό με νέες παραλαβές και κωδικούς..…

Ελληνικός Τιμοκατάλογος 2017 (έως τον Ιούλιο που άλλαξε το υλικό) 

Κυπριακός Τιμοκατάλογος 2017 (έως τον Ιούλιο που άλλαξε το υλικό) 

Shares