Δείκτης SAR κινητών τηλεφώνων 2018-9

Δείκτης SAR κινητών τηλεφώνων 2018-9

Έχουμε αναφερθεί και παλαιότερα (2016, 2017) για το δείκτη SAR των κινητών συσκευών

 

τηλεφώνου. Παραδοσιακά, αν ανατρέξουμε στα παλαιότερα άρθρα, η apple ξέρει πολύ καλά πως να ψήνει τους εγκεφάλους των ανθρώπων. Είχαμε πει και τότε ότι όταν αγοράζουμε κινητό, το σημαντικότερο χαρακτηριστικό που θα έπρεπε να κοιτάμε, θα έπρεπε να είναι ο δείκτης SAR.

Ειδικά όταν γίνεται χρήση από παιδιά. Ηδη, κοντεύουμε 30 χρόνια από την είσοδο των κινητών στη χώρα μας. Φυσικά δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί πόσα περιστατικά υγείας οφείλονται σε ένα κινητό τηλέφωνο, διότι και οι έρευνες στη χώρα μας είναι μηδενικές και σ αυτόν τον τομέα. Όμως εμείς, με βάση τις διεθνής μετρήσεις από επώνυμες εταιρείες, ας φυλάγουμε τα ρούχα μας για να έχουμε τα μισά.

Θα παρατηρήσετε επίσης ότι στις περισσότερες συσκευές κινητών, στα χαρακτηριστικά που δίνουν, απουσιάζει ο δείκτης SAR!! Λες και έχουν κάτι να κρύψουν και το χαρακτηριστικό SAR θα το δείτε με μια παύλα δίπλα! Κάντε μια απλή αναζήτηση συσκευών στο Skroutz πχ και παρατηρείστε σε πόσα κινητά δίνεται ο δείκτης SAR.

Αρχικά ας δούμε τι είναι ο δείκτης SAR…

Ο δείκτης SAR (Specific Absorption Rate), ή αλλιώς ρυθμός ειδικής απορρόφησης, είναι ένα μέγεθος που εκφράζει τον ρυθμό με τον οποίον απορροφάται η ακτινοβολία ραδιοσυχνοτήτων από τους ιστούς του ανθρώπινου σώματος.

Στην κινητή τηλεφωνία, χρησιμοποιούμε τον ρυθμό ειδικής απορρόφησης για να μετρήσουμε την ενέργεια που απορροφάει συγκεκριμένη μάζα ανθρώπινου ιστού, μέσα σε κάποιο χρονικό διάστημα. Επομένως μετράται σε μονάδες ισχύος ανά μάζα (W/kg).

Το SAR θα λέγαμε ότι είναι ένας απλός τρόπος για να μετρήσουμε τις δυνατότητες εκπομπής ραδιοκυμάτων ενός κινητού. Έτσι μπορούμε να βεβαιωθούμε ότι πληροί τις προϋποθέσεις που έχουν θεσπίσει οι υπεύθυνοι φορείς για την ασφάλειά μας.

Ας περάσουμε να δούμε μια μεγάλη λίστα με τα κινητά τηλέφωνα του 2018 και ποιος είναι ο δείκτης SAR του κάθε τηλεφώνου.

Πόση ακτινοβολία εκπέμπει το κάθε κινητό…

Έχω κρατήσει ένα απόκομμα. Δείχνει μερικά κινητά με τη μεγαλύτερη ακτινοβολία μερικά με τη μικρότερη. Παραδοσιακά η Apple έχει την μεγαλύτερη ακτινοβολία με 1w/kg, ενώ η Samsung τη μικρότερη, με ένα μέσον όρο στα 0,30w/kg. Το κινητό του 2018 που θα λάβουμε τη μικρότερη ακτινοβολία είναι το Sony Xperia XZ3 με μόλις 0,14w/kg!!! Θα παρατηρήσουμε όμως και κάποιες άλλες συσκευές, όπως το LG G7 με μόλις 0,22w/kg!

sar5

Ας πάμε λοιπόν στην παρακάτω ιστοσελίδα να δούμε αναλυτική λίστα με όλα τα κινητά του πλανήτη, σε τι τιμές SAR κυμαίνονται…

Δείκτης SAR των περισσότερων συσκευών

Shares