Ισχυρά Ρεύματα

Ισχυρά Ρεύματα

Ισχυρά ρεύματα   σε μία οικιακή ή επαγγελματική εγκατάσταση, ονομάζονται…

οι τάσεις που μπορούν να προκαλέσουν ζημιά στον άνθρωπο. Αναφέρονται σε ρεύματα από 50V και άνω, αλλά περισσότερο αναφέρονται  απο 110V εώς 400volt ή και παραπάνω.

Η ηλεκτρολογική εγκατάσταση είναι ένα από τα βασικότερα μέρη της κατασκευής του σπιτιού σας, τόσο για την λειτουργία και την ασφάλεια της όσο και για το αισθητικό της αποτέλεσμα.

Σε μία κατοικία ξεκινάει απο πολύ νωρίς πλέον. Δηλαδή, απο τη Θεμελιακή γείωση, που πλέον είναι υποχρεωτική σε όλα τα νεόδμητα κτίρια. Πριν κάν πέσουν τα πρώτα μπετά στην οικοδομή, ξεκινάμε με την τοποθέτηση της θεμελιακής γείωσης, η οποία τοποθετείται επάνω στο σκυρόδεμα.

Υπάρχουν διάφορες εταιρείες με υλικό γειώσεων – αντικεραυνικής προστασίας κλπ. Μία εκ των εταιρειών αυτών είναι η ELEMCO   η οποία διαθέτει αρίστης ποιότητας υλικά για κάθε εφαρμογή προστασίας κτιρίου ή ανθρώπου απο ηλεκτροπληξίες, βραχυκυκλώματα, υπερτάσεις ή βυθίσεις τάσεων …

Βλ. Εικόνες για Θεμελιακή γείωση :

Συνεχίζεται με το σκάψιμο της τοιχοποιίας μας, ώστε να περαστούν οι σωληνώσεις που απαιτούνται για την μετέπειτα καλωδίωση. Ο τεχνίτης που θα σκάψει τον τοίχο σας, πρέπει να είναι άριστα εκπαιδευμένος σ αυτή τη δουλειά, ώστε να αποφεύγονται τυχόν ρωγμές στο σοφά, με την πάροδο του χρόνου:

 

Αφού οι τοίχοι σωληνωθούν και σοβαντιστούν, έρχεται η ώρα να περαστούν οι καλωδιώσεις.

Εκεί πρέπει να προσέξουμε διατομές, ποιότητα και αριθμό καλωδίων που απαιτούνται στην εγκατάσταση, για την κάθε μας συσκευή.

Εταιρείες προμήθειας ηλεκτρολογικού υλικού υπάρχουν αρκετές. Γενικά πρέπει να προσέχουμε την ποιότητα των υλικών που χρησιμοποιούμε σε μία ηλεκτρική εγκατάσταση, διότι έχουμε επαναλάβει και σε άλλα άρθρα μας ότι, η ηλεκτρική εγκατάσταση σε μία κατοικία γίνεται εσωτερικά της τοιχοποιίας μας και είναι δύσκολο, μετά, να αντικατασταθούν οι καλωδιώσεις! Αρα προτείνουμε πάντα, αρίστης ποιότητας υλικά και περισσότερες παροχές απο τις απολύτως αναγκαίες!

Αφού ολοκληρωθεί η καλωδίωση, σειρά έχει ο ελαιοχρωματιστής και κατόπιν, επιλέγουμε διακοπτικό υλικό ώστε να δώσουμε την τελευταία πινελιά στο σπίτι μας,

δηλ: Πρίζες, διακόπτες, θυροτηλέφωνα/θυροτηλεόραση κλπ.

 

Επίσης, υπάρχουν πολλές και σύγχρονες λύσεις, εφόσον έχουν περαστεί οι κατάλληλες καλωδιώσεις στην εγκατάστασή μας. Μία απο αυτές είναι το ”έξυπνο” σπίτι. Μπορούμε με την τοποθέτηση κατάλληλων εξαρτημάτων, να έχουμε δυνατότητες απομακυνσμένου ελέγχου της εγκατάστασής μας, η τον τοπικό έλεγχο, με μία μονάδα κάπου στο χώρο μας τοποθετημένη. Αυτές οι μονάδες υπάρχει η δυνατότητα να μας παρέχουν ακόμη και την κάτοψη της οικίας μας, πάνω σε μία οθόνη αφής επίτοιχη, στην οποία θα έχουμε μία πλήρη εικόνα των συσκευών – φωτιστικών που υπάρχουν στην κατοικία μας και απο κει θα μπορούμε να ανοίξουμε – να σβήσουμε – να ντιμάρουμε οποιαδήποτε κατανάλωση θέλουμε. όλα αυτά βέβαια, χρειάζονται υποδομή, μελέτη απο την αρχή της εγκατάστασης και πάντα, σε συνεννόηση με τον πελάτη και τις ανάγκες του.

Shares