Σαν σήμερα – 2004 – 5 Στρατιώτες νεκροί στον Έβρο από ηλεκτροπληξία!!!

Σαν σήμερα – 2004 – 5 Στρατιώτες νεκροί στον Έβρο από ηλεκτροπληξία!!!

Πέντε στρατιώτες χάνουν τη ζωή τους από ηλεκτροπληξία στο φυλάκιο Μανίτσα του Έβρου

στην προσπάθειά τους να σηκώσουν τον ιστό της σημαίας και να τον τοποθετήσουν στη βάση του. Από λάθος χειρισμό, ο ιστός ακούμπησε στο μετασχηματιστής υψηλής τάσης της ΔΕΗ που βρισκόταν δίπλα με αποτέλεσμα οι στρατιώτες να χτυπηθούν από το ρεύμα.

Αναλυτικότερα η είδηση από άλλη ιστοσελίδα της εποχής…

Πέντε στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους, το πρωί της Μ.Πέμπτης, σε φυλάκιο στην περιοχή Κορνοφωλιά Λυκόφης, στο Σουφλί του Έβρου. Το δυστύχημα οφείλεται σε ηλεκτροπληξία που υπέστησαν οι άτυχοι στρατιώτες, στην προσπάθειά τους να τοποθετήσουν τον ιστό της σημαίας στη βάση της.

Οι πέντε στρατιώτες απανθρακώθηκαν, όταν κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες ο ιστός της σημαίας ήρθε σε επαφή με ηλεκτροφόρα καλώδια, που βρίσκονταν πάνω από τη βάση του ιστού.

Νεκροί είναι ο στρατιώτης Αντώνιος Χατζηροδιάς του Δημοσθένη, 20 ετών, από τη Θεσσαλονίκη, ο δεκανέας Νικόλαος Θεοδωρούδης του Θεοδώρου, 28 ετών, από την Νικησιανή Καβάλας, ο στρατιώτης Χαράλαμπος Δημητριάδης του Ανέστη, 26 ετών, από τη Δράμα, ο στρατιώτης Αγγελος Τσίπης του Δημητρίου, 20 ετών, από τις Συκιές Θεσσαλονίκης και ο στρατιώτης Γεώργιος Χρυσαφίδης του Νικολάου, 20 ετών, από τη Σκύδρα Πέλλας.

Μετά την ενημέρωσή του για το δυστύχημα, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Σπήλιος Σπηλιωτόπουλος κήρυξε πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις και έδωσε εντολή για έρευνα του περιστατικού.

Σε δηλώσεις του, ο κ. Σπηλιωτόπουλος εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των πέντε στρατιωτών και επισήμανε ότι το τραγικό γεγονός επιβεβαιώνει την ανάγκη μεταρρυθμίσεων στις Ένοπλες Δυνάμεις, με ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα, σε όλα τα επίπεδα της διοίκησης, καθώς και σε τεχνικούς τομείς

Shares