Νεκρά δύο ζώα από Ηλεκτροπληξία, μετά από πτώση καλωδίου ΔΕΗ!!

Νεκρά δύο ζώα από Ηλεκτροπληξία, μετά από πτώση καλωδίου ΔΕΗ!!

Ένα σοβαρό συμβάν είχαμε το μεσημέρι της Κυριακής από πτώση καλωδίου της ΔΕΗ

στους Αμπελόκηπους αφού υπέστησαν ηλεκτροπληξία δύο ζώα. Και τα δύο ήταν οικόσιτα και πρόκειται για ένα άλογο και ένα σκύλο που είχαν την ατυχία να βρεθούν σε κείνο το σημείο.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από τον ιδιοκτήτη τους, τα ζώα ήταν σε κοντινή απόσταση από το σπίτι και σε περιφραγμένο οικόπεδο που στην άκρη είχε ελαιόδεντρα. Το καλώδιο έπεσε πάνω στο άλογο το οποίο υπέστη ηλεκτροπληξία και μετά από λίγο επαναλήφθηκε το σκηνικό με το σκύλο ο οποίο πλησίασε να δει τι γίνεται. Ο σκύλος ακούμπησε το άλογο και υπέστη κι αυτός ηλεκτροπληξία.

Στο σημείο κλήθηκε η νομοκτηνίατρος για αυτοψία, ενώ ειδοποιήθηκε η αστυνομία για την καταγραφή του συμβάντος.

Ο ιδιοκτήτης των ζώων επικοινώνησε με τη ΔΕΗ την οποία κάλεσε να παρέμβει για να διορθώσει τη ζημιά στο εναέριο καλώδιο που είχε πέσει ώστε να μην υπάρξει κίνδυνος και για άλλα άτομα.

Οι τεχνικοί διέκοψαν την ηλεκτροδότηση στο σημείο για να παρέμβουν και η αποκατάσταση έγινε αργότερα για να πάρει ρεύμα η περιοχή.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στον –Ε- ο κ. Δημήτρης Μάργαρης, είναι ευτύχημα που δεν θρηνήσαμε ανθρώπινα θύματα γιατί αν ήταν κοντά ο ίδιος ή άλλα μέλη της οικογένειάς του θα μπορούσε να πάνε να δούμε τι συνέβη στο άλογο ή στο σκυλί και να πάθαιναν κι αυτοί ηλεκτροπληξία!

Πηγή: ermisnews.gr

Shares