Μεγάλη ζήτηση και κακοκαιρία προκάλεσαν εκτεταμένες διακοπές ρεύματος στα Χανιά

Μεγάλη ζήτηση και κακοκαιρία προκάλεσαν εκτεταμένες διακοπές ρεύματος στα Χανιά

Η μεγάλη ζήτηση σε ηλεκτρικό ρεύμα…

το βράδυ της παραμονής Πρωτοχρονιάς ήταν η βασική αιτία για διακοπές που σημειώθηκαν σε διάφορες περιοχές των Χανίων, σύμφωνα με τον Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ).

Σε ό,τι αφορά τα προβλήματα από την κακοκαιρία αυτά παρουσιάζονται κυρίως στον Ομαλό και στην Αγ. Ρουμέλη όπου λόγω της χιονόπτωσης και των ζημιών σε δυσπρόσιτες περιοχές τα συνεργεία της του ΔΕΔΔΗΕ δεν έχουν καταφέρει να προσεγγίσουν.

Ερωτηθείς σχετικά ο διευθυντής του ΔΕΔΔΗΕ Χανίων κ. Στέλιος Μαναρωλάκης ανέφερε πως “το δίκτυο γενικά λειτούργησε πολύ καλά. Τα προβλήματα που εντοπίσθηκαν είχαν να κάνουν με τις κεραυνοπτώσεις. Για αυτό το λόγο έχουμε ακόμα χωρίς ρεύμα την Αγία Ρουμέλη και τον Ομαλό. Στην Αγ. Ρουμέλη έχει πέσει ένα στύλος σε σημείο μη προσιτό και η αποκατάσταση της βλάβης θα γίνει την Δευτέρα. Επίσης έχουν καεί δύο μετασχηματιστές στους Λάκκους. Για τις διακοπές το βράδυ της παραμονής της πρωτοχρονιάς στο κέντρο της πόλης η αιτία ήταν οι χαμηλές θερμοκρασίες που ανάγκασαν πολλούς συμπολίτες μας να αυξήσουν την κατανάλωση ρεύματος για τη θέρμανση αλλά και οι προετοιμασίες της ημέρας. Τα προβλήματα αντιμετωπίσθηκαν σταδιακά”.

Ο διευθυντής του ΔΕΔΔΗΕ ευχαρίστησε το τεχνικό προσωπικό της επιχείρισης για την αυτοθυσία και την εργασία του κάτω από δύσκολες συνθήκες αλλά και τους καταναλωτές για την κατανόηση τους.

Πηγή: Χανιώτικα Νέα

Shares