Καταργείται το Νυχτερινό τιμολόγιο; !!!

Καταργείται το Νυχτερινό τιμολόγιο; !!!

Κάθομαι και σας γράφω ότι εδώ και μερικά χρόνια έχει καταργηθεί το

καλώδιο της ένδειξης Νυχτερινού ή μειωμένου (όπως θέλετε πείτε το) τιμολογίου και μερικές μέρες μετά αρχίζουν τα δημοσιεύματα, από τις 20/12/2017 κυκλοφορεί η είδηση ότι το νυχτερινό τιμολόγιο θα καταργηθεί τελείως!! Δηλαδή, όλη η κατανάλωση που κάνουμε τη νύχτα, όλες οι συσκευές που έχουμε ρυθμίσει να λειτουργούν τις νύχτες, θερμοσίφωνες, πλυντήρια, θερμοσυσωρευτές ή γενικότερα ενεργοβόρες συσκευές, θα λειτουργούν πλέον και θα χρεώνονται με ημερήσια κανονική χρέωση δίχως καμία έκπτωση.

Ελπίζουμε αυτή η είδηση να είναι μούφα, αλλά από τι διαβάζουμε σε πολλές μεγάλες ιστοσελίδες….. πρόκειται να έρθει ακόμη μια επιβάρυνση για τον πολίτη!

Όπου υπάρχει καπνός λέει, υπάρχει φωτιά. Όταν κάτι αρχίζει και κυκλοφορεί, είναι στα σκαριά για ψήφιση από τους κοπρίτες που καταρρακώνουν τον Έλληνα.

Φυσικά η ΔΕΗ δεν νομίζω να είναι υπεύθυνη για κάτι τέτοιο (θέλω να πιστεύω), εντολές από πλευράς 300ίων παίρνουν κι αυτοί και το μεταφέρουν σε εμάς όλους!

Αν γίνει κάτι τέτοιο, είναι πραγματικά να μην πληρώνεις απολύτως τίποτα. Μόνο έτσι θα μπουν τα πράγματα σε τάξη. Τι θα κάνουν; Θα κόψουν το ρεύμα 10 εκατομμυρίων ανθρώπων; Αλλά πουουουου συνεννόηση για μαζική ‘’έφοδο’’…..

Διαβάστε δημοσιεύσεις προ ολίγων ημερών από διάφορες ιστοσελίδες….

ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΝΥΧΤΕΡΙΝΟΥ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ;

Αυξήσεις φέρνει η κυβέρνηση στους λογαριασμούς της ΔΕΗ, με αφορμή την τροπολογία που ψηφίστηκε για την ρύθμιση των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας, χωρίς ωστόσο να προβεί σε σχετική ανακοίνωση.

Ειδικότερα, με την εν λόγω τροπολογία αυξάνεται η χρέωση για ΥΚΩ στο νυχτερινό ρεύμα και εξισώνεται με αυτήν που ισχύει την υπόλοιπη μέρα.

Σύμφωνα με πηγές της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας, υπήρχε πάγια χρέωση για ΥΚΩ στη νυχτερινή κατανάλωση, ύψους 8,89 ευρώ ανά κιλοβατώρα, με απόφαση του 2011, ωστόσο, εξισώνοντας την χρέωση με αυτή της υπόλοιπης ημέρας, το ποσό εκτοξεύεται.

Την ίδια ώρα, καταναλωτές καταγγέλλουν πως δεν αναφέρεται πουθενά στα τιμολόγια η χρέωση ΥΚΩ για το νυχτερινό ρεύμα, που ισχύει από το 2011.

Το υπουργείο Ενεργείας αναφέρει από την πλευρά του πως «ακόμα και με τη νέα επιβάρυνση, οι ΥΚΩ είναι φθηνότερες από αυτές που ίσχυαν στο παρελθόν».

ΠΑΜΕ ΡΕΘΥΜΝΟΥ: «ΚΑΤΑΡΓΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΝΥΧΤΕΡΙΝΟ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ ΣΤΟ ΡΕΥΜΑ»

Η γραμματεία του ΠΑΜΕ στο Ρέθυμνο με ανακοίνωσή της, καταγγέλλει το «νέο χτύπημα στις λαϊκές οικογένειες που έχουν νυχτερινό ρεύμα», τονίζοντας ότι η επίθεση στο λαϊκό εισόδημα «είναι αμείωτη και διαρκής».

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση ου ΠΑΜΕ Ρεθύμνου:

«Πριν σβήσει το μελάνι από τους πανηγυρισμούς της κυβέρνησης για τον τελευταίο δήθεν μνημονιακό προϋπολογισμό, με τροπολογία που κατατέθηκε χθες, έρχεται νέο χτύπημα στις λαϊκές οικογένειες που έχουν νυχτερινό ρεύμα, με νέες χρεώσεις που θα ισχύσουν από την 1 Γενάρη του 2018.

Η τροπολογία του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας προβλέπει ότι για τη νυχτερινή κατανάλωση, η νέα κλίμακα θα είναι ίδια με την ημερήσια. Αυτό σημαίνει εκτίναξη της χρέωσης για όσους έχουν νυχτερινό ρεύμα με δραστικές αυξήσεις που θα φουσκώνουν τους ήδη φουσκωμένους λογαριασμούς της ΔΕΗ.

Πέρα από το πλήγμα στο λαϊκό εισόδημα, με τη νέα τιμολόγηση  διευκολύνεται η απελευθέρωση της ενέργειας και η εμπορευματοποίηση της. Αποδεικνύεται πως οι νέες ιδιωτικοποιήσεις που ετοιμάζονται, σημαίνουν ακριβότερες υπηρεσίες και αγαθά για τα λαϊκά νοικοκυριά.

Η 3η αξιολόγηση είναι το σκαλοπάτι για την 4η αξιολόγηση, με ακόμη πιο σκληρά μέτρα, επιβεβαιώνοντας ότι η επίθεση είναι αμείωτη και διαρκής».

ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΡΕΥΜΑΤΟΣ

Στο μέτωπο των ΥΚΩ αλλάζουν ο υπολογισμός, οι κλίμακες και οι χρεώσεις. Συγκεκριμένα κάθε φορά που ο καταναλωτής θα ξεπερνά μια κλίμακα κατανάλωσης, θα επιβαρύνεται με τη χρέωση της υψηλότερης κλίμακας, μόνο για την υπερβάλλουσα ποσότητα που «έκαψε», και όχι για το σύνολο της ενέργειας που κατανάλωσε, όπως ισχύει σήμερα. Δηλαδή η χρέωση θα γίνεται πλέον κλιμακωτά, και όχι ενιαία, εξασφαλίζοντας εκπτώσεις ως και 58% ή 50 ευρώ το τετράμηνο.

Από την 1η Ιανουαρίου 2018 καθιερώνονται τρεις αντί για τέσσερις κλίμακες, ως εξής :

Η πρώτη κλίμακα θα είναι από 0 έως 1.600 Kwh, και η χρέωση παραμένει στα 6,9 ευρώ/ MWh.

Η δεύτερη θα είναι από 1.600 έως 2.000 Kwh, και η χρέωση διαμορφώνεται στα 50 ευρώ/ MWh.

Η τρίτη θα είναι από 2.000 Kwh και άνω, και η χρέωση διαμορφώνεται στα 85 ευρω/ MWh.

Στο εξής όμως η χρέωση θα γίνεται κλιμακωτά. Ετσι, αν κάποιος καταναλώσει 1.700 κιλοβατώρες, θα επιβαρυνθεί με 11,04 ευρώ για τις πρώτες 1.600, και με 5 ευρώ για τις επόμενες 100, δηλαδή με 16,04 ευρώ συνολικά. Αντίστοιχα αν κάποιος «κάψει» 2.100 κιλοβατώρες, θα επιβαρυνθεί με 11,04 ευρώ για τις πρώτες 1.600, με 20 ευρώ για τις επόμενες 400, και με 8,5 ευρώ για τις επόμενες 100. Σύνολο 39,54 ευρώ.

ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ

Για το Κοινωνικό Τιμολόγιο τα κριτήρια γίνονται πιο αυστηρά, χωρίς να αποκλείεται από τους σημερινούς 680.000 δικαιούχους, να χάσουν την υφιστάμενη έκπτωση 30-35% ακόμη και πάνω από 100.000 άτομα. Καθιερώνονται για πρώτη φορά κριτήρια αντικειμενικής αξίας ακίνητης περιουσίας, με τις πληροφορίες να μιλούν για 180.000 ευρώ, που σημαίνει ότι θα εξέρχονται όσοι τα υπερβαίνουν, δηλαδή καταναλωτές που, κατά το ΥΠΕΝ, δεν αντιμετωπίζουν συνθήκες ένδειας.

Στα υφιστάμενα εισοδηματικά κριτήρια (ετήσιο οικογενειακό εισόδημα έως 12.000 ευρώ) θα προσμετρούνται πλέον και όλα τα αφορολόγητα ή αυτοτελώς φορολογούμενα εισοδήματα, όπως επίσης τα εισοδήματα και η περιουσία όσων ατόμων φιλοξενεί ο κύριος δικαιούχος.

Στην ίδια λογική καθιερώνονται για πρώτη φορά εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια και για τους πολύτεκνους. Από εκεί και πέρα, το ΚΟΤ θα αποτελείται από δύο βασικές κατηγορίες: Η πρώτη αφορά τους δικαιούχους Κοινωνικού Επιδόματος Αλληλεγγύης (περίπου 200.000) με έκπτωση στο ρεύμα έως 70%, και η δεύτερη θα περιλάβει όλα τα υπόλοιπα νοικοκυριά με χαμηλά εισοδήματα, με μικρές διαφοροποιήσεις ως προς τα όρια που ισχύουν σήμερα.

 

Σαν electricalnews.gr Σύντομα θα έρθουμε σε επικοινωνία με τη ΔΕΗ για διευκρινήσεις. Θα σας ενημερώσουμε εκ νέου…

Δε χρειάζεται να βάλουμε την πηγή, κυκλοφορεί σε όλο το διαδίκτυο, κάντε μια απλή αναζήτηση στο google και θα το διαπιστώσετε. Εύχομαι κάποια στιγμή ο Έλληνας να αντιδράσει…… 

Shares