”Καμπάνες” για κλοπή ηλεκτροφόρων καλωδίων

”Καμπάνες” για κλοπή ηλεκτροφόρων καλωδίων

Ποινή κάθειρξης 7 ετών επέβαλε χθες…

το Μονομελές Εφετείο Δωδεκανήσου στον S. E. του F. 31 ετών, υπήκοο Αλβανίας, που κρίθηκε ένοχος διακεκριμένης κλοπής και ποινή φυλάκισης 3 ετών με 3ετή αναστολή στον Α. Ο. του Ε. 33 ετών, για συνέργεια στο ως άνω αδίκημα. Αθώοι κρίθηκαν στην ίδια υπόθεση οι S. A. του B. 35 ετών, υπήκοος Αλβανίας, Π. Ε. του Ι. 30 ετών και ο Λ. Ν. του Κ. 39 ετών.

Οι ανωτέρω ενεπλάκησαν σε υπόθεση αφαίρεσης ηλεκτροφόρων καλωδίων της ΔΕΗ κατά τη διάρκεια της οποίας σκοτώθηκε από ηλεκτροπληξία ένας συνεργός τους, πατέρας 6 παιδιών.
Ο Λ. Ν. του Κ. 39 ετών κατηγορήθηκε για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος.

Την 8η Ιουνίου 2011, τις πρώτες πρωινές ώρες, η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου ενημερώθηκε από αστυνομικό του Α.Σ. Σαλάκου ότι ο ιατρός του Κ.Υ. Έμπωνας τους ενημέρωσε ότι την 00:45 ώρα της ίδιας μέρας δύο άγνωστοι άντρες και μια γυναίκα μετέφεραν με μια κλούβα χρώματος λευκού, έναν νεαρό άντρα ο οποίος ήταν λιπόθυμος και του ζήτησαν να τον εξετάσει.

Ο γιατρός εξέτασε τον λιπόθυμο άνδρα και διαπίστωσε ότι ήταν νεκρός συνεπεία ηλεκτροπληξίας και ζήτησε απ’ αυτούς που τον μετέφεραν, αφού τους ενημέρωσε για το θάνατό του, να του προσκομίσουν τα στοιχεία του.
Αντί τούτου, όμως, έσπευσαν να εξαφανιστούν.

Μετά από λίγη ώρα επέστρεψαν στο Κέντρο Υγείας ο πρώτος και η γυναίκα με τα στοιχεία του θανόντος. Οι αστυνομικοί που είχαν ενημερωθεί σχετικώς τους προσήγαγαν ενώ εξακριβώθηκε ότι ο θανών ονομαζόταν Παναγιωτόπουλος Μιχαήλ του Βασιλείου 37 ετών, κάτοικος εν ζωή στον καταυλισμό ΡΟΜΑ των Αγ. Αποστόλων.

Από την προανάκριση προέκυψε ότι ο θανών μαζί με τους τρεις πρώτους κατηγορούμενους την 7η Ιουνίου 2011 και περί ώρα 23:30 μετέβησαν στην περιοχή Κάμειρος Σκάλα με σκοπό να αφαιρέσουν καλώδια από κολώνα της ΔΕΗ. Για το σκοπό αυτό προμηθεύτηκαν το πρωί της ίδιας ημέρας από τον τέταρτο κατηγορούμενο μία κλούβα και μία πτυσσόμενη σκάλα έναντι χρηματικού ποσού.

Στην προσπάθειά τους να τοποθετήσουν τη σκάλα πάνω στην κολώνα της ΔΕΗ αυτή ακούμπησε σε καλώδιο με αποτέλεσμα ο Παναγιωτόπουλος να υποστεί ηλεκτροπληξία και να πέσει στο σημείο λιπόθυμος.
Επίσης, από περαιτέρω προανάκριση προέκυψε ότι ο θανών και ο πρώτος κατηγορούμενος αφαίρεσαν προ δέκα ημερών περίπου από οικόπεδο του κ. Δημητρίου Μανωλάκη του Σταύρου στην Κρητηνία, ποσότητα ρεταλιών χαλκού 100 περίπου κιλών τα οποία στη συνέχεια πώλησαν στον πέμπτο κατηγορούμενο.

Από την ίδια προανάκριση προέκυψε ότι οι δράστες σκόπευαν να κερδίσουν από την κλοπή των καλωδίων 500 ευρώ. Ως συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορούμενων παρέστησαν οι δικηγόροι κκ Γ. Φλεβάρης και Ν. Μπόλκας.

Πηγή: dimokratiki.gr

Shares