Σύγχρονες και Ασύγχρονες Μηχανές – Ηλεκτρικοί κινητήρες (2ο μέρος)

Σύγχρονες και Ασύγχρονες Μηχανές – Ηλεκτρικοί κινητήρες (2ο μέρος)

Ανοίγω ένα νέο κεφάλαιο στο site μας, στο το οποίο θα εξηγήσω όσο μπορώ καλύτερα…

….τις ηλεκτρικές μηχανές (Ηλεκτροκινητήρες), με βάση πληροφορίες απο συναδέλφους, άλλες ιστοσελίδες, και άλλες πηγές, απο τις οποίες πάντα θα αναγράφεται ο αρθρογράφος ή η πηγή (ιστοσελίδα) που είναι αναρτημένο στο διαδίκτυο.

Οι ηλεκτροκινητήρες είναι, πιστεύω, ένα πολύ ιδιέτερο κομμάτι επάνω στη δουλειά μας, το οποίο είναι λίγοι αυτοί που το χαίρονται. Και οι τεχνικοί που κατασκευάζουν ή επισκευάζουν έναν Ηλεκτροκινητήρα είναι πραγματικά Επιστήμονες, με όλη τη σημασία της λέξεως.

Είναι ένα κομμάτι της δουλειάς μας που δεν έχω αγγίξει και ούτε θέλω να αγγίξω. Ο καθένας πρέπει να ασχολείται με τη δουλειά του και να προοδεύει πάνω σ αυτή. Ο Ηλεκτροκινητήρας είναι ένα εντελώς ξεχωριστό κομμάτι της ηλεκτρολογίας και απαιτεί γνώσεις και προϋπυρεσία αρκετή.

Όπως ο Εγκαταστάτης ηλεκτρολόγος χρειάζεται αρκετά χρόνια για να γίνει καλός επάνω στη δουλειά του, έτσι και ο τεχνικός ηλεκτροκινητήρων. Θα χρειαζόμασταν 2 ζωές για να πετύχουμε και στα δύο, διότι όσο και να νομίζουμε ότι είμαστε οι καλύτεροι ηλετρολόγοι ή άλλοι επαγγελματίες, πάντα θα μαθαίνουμε ή θα βγαίνει κάτι νέο στη δουλειά μας που απαιτεί χρόνο και μεράκι μέχρι να το φτάσουμε σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο. Μόλις το φτάσουμε εκεί …. εμφανίζεται κάτι άλλο.

Μη σας κουράζω άλλο όμως με δικές μου σκέψεις. Ας προχωρήσουμε να αναλύσουμε τους Σύγχρονους και ασύγχρονους κινητήρες

mixanes

Πατώντας στον παρακάτω σύνδεσμο, υπάρχει μία περίληψη για το τί είναι ο Ηλεκτροκινητήρας. Το είχα αναρτήσει πρίν λίγες ημέρες, απλά το βάζω πάλι σε μορφή συνδέσμου, για όσους δεν το έχουν διαβάσει, αλλά και να είναι συγκεντρωμένα εδώ, τι είναι ηλεκτροκινητήρες και σε ποιές κατηγορίες χωρίζονται…

Ηλεκτροκινητήρας

Οπότε οι ηλεκτροκινητήρες διακρίνονται σε δύο βασικές κατηγορίες στους κινητήρες συνεχούς ρεύματος και στους κινητήρες εναλλασσόμενου ρεύματος.

Οι ηλεκτροκινητήρες εναλλασόμενου ρεύματος χωρίζονται σε δύο κατηγορίες, τους Σύγχρονους κινητήρες και τους Ασύγχρονους κινητήρες

Σε αντίθεση με την ασύγχρονη μηχανή η οποία είναι απλής τροφοδότησης (καθόσον το τύλιγμα του δρομέα τροφοδοτείται εξ’αλληλεπαγωγής από το τύλιγμα του στάτη), η σύγχρονη μηχανή είναι διπλής τροφοδότησης

Στον επόμενο σύνδεσμο υπάρχει αρχείο σε μορφή PDF για το τί είναι οι Ασύγχρονες μηχανές …

Ασύγχρονοι κινητήρες

Στον επόμενο σύνδεσμο υπάρχει αρχείο σε μορφή PDF για το τί είναι οι σύγχρονες μηχανές …

Σύγχρονοι κινητήρες

Shares