”Εξωγήινο” όχημα με 24 ηλεκτρικούς κινητήρες και 5220 ίππους, ετοιμάζει Βουλγάρικη εταιρεία!!!

”Εξωγήινο” όχημα με 24 ηλεκτρικούς κινητήρες και 5220 ίππους, ετοιμάζει Βουλγάρικη εταιρεία!!!

Μια νεοφυής εταιρεία από τη Βουλγαρία υπόσχεται να μας μυήσει στον θαυμαστό κόσμο

της… εξωγήινης τεχνολογίας, μέσω ενός hypercar που ετοιμάζει, το οποίο έχει ως στόχο να αποτελέσει το αντίπαλο δέος του Devel Sixteen, του αυτοκινήτου υπερεπιδόσεων από το Ντουμπάι με τους 5.007 hp.

Η εταιρεία Alieno που στα ιταλικά σημαίνει «εξωγήινος», ιδρύθηκε το 2015 και παρότι δεν έχει προηγούμενη εμπειρία στον χώρο της αυτοκίνησης, ισχυρίζεται ότι ετοιμάζει το Arcanum, ένα όχημα με εξωγήινη τεχνολογία…

Τι ακριβώς όμως είναι το Arcanum;

«Το Alieno Arcanum είναι ένα αμιγώς ηλεκτρικό hypercar από το μέλλον με κτηνώδη τεχνική υπεροχή, η οποία αποτελεί τη βάση του DNA της μάρκας Alieno», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Αχμέντ Μάρτσεφ, ιδρυτής, CEO και CTO της εταιρίας. «Αυτό το πρώτο μας μοντέλο εκφράζει ξεκάθαρα την αποστολή της Alieno να κατασκευάσει hypercars με εξωγήινες τεχνολογίες από το μέλλον, στο παρόν. Το Alieno Arcanum δεν ακολουθεί κανόνες, αλλά δημιουργεί τους δικούς του, παρέχοντας μια εξαιρετικά συναρπαστική οδηγική εμπειρία και απόλαυση».

alieno2

Η εταιρεία υπόσχεται πράγματα και θαύματα για το διθέσιο σπορ όχημά της, το οποίο θα παραχθεί σε τέσσερις εκδόσεις με τεχνολογίες, ιπποδυνάμεις και επιδόσεις «εξωγήινες».

Σε κάθε τροχό του Arcanum θα υπάρχουν έξι μικροί ηλεκτροκινητήρες, όπερ σημαίνει 24 συνολικά!

Οι ιπποδυνάμεις αναλόγως με την έκδοση θα ξεκινούν από του 2.610 hp (4.440 Nm ροπής) και σταδιακά θα ανεβαίνουν στους 3.482 hp (5.920 Nm ροπής), στους 4.351 hp (7.400 Nm ροπής), με την κορυφαία έκδοση να αποδίδει 5.221 hp (8.800 Nm ροπής)!

Η εταιρεία δεν έδωσε λεπτομέρειες σχετικά με τις επιδόσεις των τεσσάρων εκδόσεων, παρά αρκέστηκε στο ότι η κορυφαία θα μπορεί να αναπτύξει μέγιστη ταχύτητα 488 χλμ/ώρα.

Η συστοιχία μπαταριών θα αποτελείται από κυψέλες γραφενίου και η χωρητικότητά της θα κυμαίνεται από 60 kWh έως 180 kWh. Στην τοπ εκδοχή του το Arcanum θα μπορεί να πραγματοποιήσει 1.020 χλμ. με μία πλήρη φόρτιση.

alieno3

Σύμφωνα με την εταιρεία, το ηλεκτρικό όχημα εφοδιάζεται με «ρομποτική ανάρτηση», ενώ το δύσκολο έργο του να χαλιναγωγήσει το ιπποφορβείο έχει αναλάβει ένα σύστημα πέδησης που συνδυάζει παραδοσιακό υδραυλικό σύστημα, ένα αναγεννητικό ηλεκτρομαγνητικό σύστημα και ένα «ρομποτικό» σύστημα με αέρα. Στις προαιρετικές επιλογές θα υπάρχει και σύστημα με αλεξίπτωτο!

«Το πρώτο μας μοντέλο είναι σίγουρα το πιο ισχυρό hypercar που έχει δει ποτέ ο κόσμος. Δεν είναι μόνο το πιο ισχυρό αυτοκίνητο, αλλά είναι ρομποτικό και πλήρως ηλεκτρικό. Αυτό σημαίνει ότι είναι πολύ πιο γρήγορο από ένα αυτοκίνητο παρόμοιας ισχύος που χρησιμοποιεί κινητήρα εσωτερικής καύσης. Αυτό οφείλεται στην υψηλή αποδοτικότητα των ηλεκτροκινητήρων και των καινοτομιών της Alieno technologies», δηλώνει με ενθουσιασμό ο επικεφαλής δοκιμαστής της εταιρείας, Ιβάν Κίροφ.

Οι παραγγελίες για το Arcanum έχουν ξεκινήσει με τις τιμές να ξεκινούν από τα 750.000 ευρώ και να φτάνουν μέχρι τα 1,5 εκατ. ευρώ στην κορυφαία έκδοση.

Πηγή: newsbeast.gr

Shares