Νέος συγκολλητής οπτικών ινών FURUKAWA S179A με χρόνο μόλις 6sec !!

Νέος συγκολλητής οπτικών ινών FURUKAWA S179A με χρόνο μόλις 6sec !!

Συγκόλληση οπτικών ινών. Πόσο σημαντικό στις μέρες μας;

Τεράστιας σημασίας τα εργαλεία που πρέπει να διαθέτει και να χρησιμοποιεί ο εγκαταστάτης οπτικών ινών. Ένα από αυτά είναι ο συγκολλητής. Σε κάθε σημείο που τερματίζεται οπτική ίνα, ή επεκτείνεται, χρειάζεται ειδικό εργαλείο ώστε να κολληθεί στο βύσμα, ή να συνεχίσει την πορεία της. Παρακάτω σας παρουσιάζουμε ένα τέτοιο εργαλείο της εταιρείας FITEL το Furukawa.

Το μοντέλο S179A είναι η πιό εξελιγμένη, μικρή σε μέγεθος και βάρος και ταχύτατη συσκευή με χρόνο συγκόλλησης μόνο 6 δευτερόλεπτα. Είναι ιδιαίτερα στιβαρό και ανθεκτικό με προστατευτικούς αποσβεστήρες που το καθιστούν ιδανικό για χρήση σε τοπικά δίκτυα και τηλεπικοινωνίες σε εσωτερικό ή εξωτερικό χώρο.

To S179Α είναι πλήρως αυτόματο. Πραγματοποιεί αυτόματα αναγνώριση του είδους της οπτικής ίνας (μονότροπη ή πολύτροπη), έλεγχο γωνίας κοπής των ινών, αναγνώριση της ευθυγράμμισης, πραγματοποιεί την συγκόλληση και κάνει έλεγχο απωλειών. Ολα αυτά σε μόλις 6 δευτερόλεπτα, με κατευθείαν ευθυγράμμιση στον πυρήνα της οπτικής ίνας για βέλτιστο αποτέλεσμα της συγκόλλησης και χωρίς κάν το πάτημα κουμπιού αφού όλα γίνονται αυτόματα μόλις κλείσει το ειδικό αντιανεμικό κάλυμα που προσφέρει προστασία απο άνεμο 15m/sec όταν η συσκευή χρησιμοποιείται σε εξωτερικό χώρο.

Διαθέτει έγχρωμη οθόνη 4.3’’ αφής για εύκολο χειρισμό και απεικόνιση ταυτόχρονα δύο αξόνων του σημείου τομής των ινών (X  και Y) με διάφορες μεγεθύνσεις, 104Χ, 278Χ, 556Χ.

Επιτρέπει επίσης αποθήκευση των τιμών για 20.000 συγκολλήσεις με παραμέτρους απώλειας συγκόλλησης, ημερομηνία, ώρα, τρόπο συγκόλλησης και άλλες παραμέτρους. Υπάρχει δυνατότητα αποθήκευσης και των εικόνων συγκόλλησης.

Μέσω ενσωματωμένου NFC (near field communication) αλλα και WiFi ο χειριστής μπορεί να ελέγχει όλη τη διαδικασία συγκόλλησης απο μακρυά βλέποντας ακριβώς την οθόνη της συσκευής και όλα τα στοιχεία στο κινητό ή το τάμπλετ του μέσω της ειδικής εφαρμογή της FURUKAWA (FITEL Smart App).

Το μικρό βάρος των 2 κιλών μαζί με την ενσωματωμένη μπαταρία, που διαρκεί για 200 συγκολλήσεις, επιτρέπει στον τεχνικό να κρατά τη συσκευή στα χέρια όταν ο χώρος δεν επιτρέπει εύκολη πρόσβαση ή δεν διαθέτει ηλεκτρική παροχή.

Το S179A προσφέρεται μαζί με κόφτη ακριβείας οπτικών ινών σε προστατευτική βαλίτσα μεταφοράς και είναι ετοιμοπαράδοτο στην Ελλάδα.

Στον παρακάτω σύνδεσμο η εταιρεία στην Ελλάδα:  http://www.optronics.gr/

Δείτε και ένα μικρό βίντεο επίδειξης του μοντέλου…

 

ΠΟΛΥΜΕΣΑ

Έκδοση βίντεο για smartphone…

Έκδοση βίντεο για υπολογιστή…

Shares