Ρεύμα από δάκρυα και σάλιο!!

Ρεύμα από δάκρυα και σάλιο!!

Προβλέπω τις ποινές στο μέλλον να λέει ο Δικαστής:

Καταδικάζω τον κατηγορούμενο σε: Τρία χρόνια κλάμα!! Οπότε θα παράγει ρεύμα για το δημόσιο καλό! Ή γενικότερα να κλαίνε κόσμος μαζεμένος στις πλατείες για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας….

Μία είδηση του cnn.gr ….

Ιρλανδοί επιστήμονες  ανακάλυψαν έναν νέο τρόπο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειαςαπό τις εκκρίσεις των ματιών μας αλλά και πολλών άλλων μελών του σώματός μας.

Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι αυτό συμβαίνει χάρη στο ένζυμο της λυσοζύμης, η οποία παράγει ηλεκτρισμό όταν βρίσκεται υπό πίεση.

Η λυσοζύμη, εντοπίζεται σε δάκρυα, σάλιο, γάλα, βλέννα και ασπράδια αυγών. Δουλειά της είναι νακαταστρέφει το κυτταρικό τοίχωμα των βακτηρίων.

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Limerickδιαπίστωσαν ότι στην κρυσταλλωμένη της μορφή, με την κατάλληλη «χειραγώγηση», μπορεί να παράγει ηλεκτρικό φορτίο.

Με την εφαρμογή πίεσης σε μια μεμβράνη κρυστάλλων λυσοζύμης, συμπιεσμένη μεταξύ δύο γυάλινων πλακιδίων, η ομάδα μέτρησε την παραγωγή μιας μορφής ενέργειας, η οποία ονομάζεται πιεζοηλεκτρική, όπου ένα ηλεκτρικό φορτίο συσσωρεύεται σε απάντηση της εφαρμοζόμενης μηχανικής καταπόνησης.

Ο επικεφαλής ερευνητής Tofail Syed είπε: «Οι επιστήμονες μέχρι σήμερα προσπαθούσαν να κατανοήσουν την πιεζοηλεκτρική βιολογία χρησιμοποιώντας πολύπλοκες ιεραρχικές δομές όπως ιστούς, κύτταρα ή πολυπεπτίδια, αντί να ερευνήσουν απλούστερα θεμελιώδη δομικά στοιχεία.»

Shares