Ενέργεια στο σπίτι, από το αυτοκίνητο!

Ενέργεια στο σπίτι, από το αυτοκίνητο!

Το ενεργειακό όραμα της Nissan (Nissan Energy Vision) συνδέει τα ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα

με τα σπίτια (Vehicle-to-home – V2H), τις επιχειρήσεις (Vehicle-to-building – V2B) και τα ηλεκτρικά δίκτυα (Vehicle-to-grid – V2G), αναπτύσσοντας νέους τρόπους επαναχρησιμοποίησης των μπαταριών, με το λεγόμενο «Nissan Energy Storage» να προσδίδει μια «2η ζωή» στις μπαταρίες των ηλεκτροκίνητων οχημάτων.

Σύμφωνα με το σχέδιο που ονομάζεται «Nissan Energy», οι ιδιοκτήτες των ηλεκτροκίνητων οχημάτων της μάρκας, θα μπορούν να συνδέουν τα αυτοκίνητά τους με ενεργειακά συστήματα για να φορτίζουν τις μπαταρίες τους, να ηλεκτροδοτούν τις κατοικίες τους και τις επιχειρήσεις ή για να επιστρέφουν ενέργεια στα ηλεκτρικά δίκτυα. Η Nissan θα αναπτύξει παράλληλα νέους τρόπους επαναχρησιμοποίησης των μπαταριών των ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων.

Το εν λόγω σύστημα V2H, φορτίζει το συνδεδεμένο ηλεκτροκίνητο όχημα, το οποίο στη συνέχεια μοιράζεται την ενέργεια με το σπίτι. Κατά τη διάρκεια της ημέρας, οι ηλιακοί συλλέκτες παράγουν ηλεκτρική ενέργεια που χρησιμοποιείται για να φορτίσει η μπαταρία του Nissan LEAF, το οποίο αναλαμβάνει το ρόλο μιας μονάδας αποθήκευσης ενέργειας, ενόσω η ηλιακή ενέργεια αξιοποιείται. Όταν ο ήλιος δύσει, η παροχή του ηλεκτρικού ρεύματος στο σπίτι γίνεται μέσω του Nissan LEAF, προκειμένου να λειτουργήσει ο φωτισμός, ο κλιματισμός, οι τηλεοράσεις και όλες οι άλλες συσκευές.

Οι ανάγκες ενός τυπικού σπιτιού μπορούν να καλυφθούν χρησιμοποιώντας ένα μικρό ποσοστό της χωρητικότητας της μπαταρίας, αφήνοντας άφθονη ενέργεια διαθέσιμη για οδήγηση. Την επόμενη μέρα, ο κύκλος επαναλαμβάνεται.

Πηγή: troxoikaitir.gr

Shares