Power Bank της APC – Πρόβλημα. Έχει κανείς αντίστοιχο;

Power Bank της APC – Πρόβλημα. Έχει κανείς αντίστοιχο;

Αφορμή για το άρθρο, ένα power bank επώνυμο που είχα εδώ και δύο και μισό χρόνια.

Πήρα τότε που είχε βγεί σε προσφορά ένα αρκετά επώνυμο Power Bank, στην τιμή των 32 περίπου ευρώ αντί 50 που είχε αρχική τιμή. Ήταν 10000Ah και φόρτιζε ένα smartphone 5,5” δυόμιση φορές!!

Θα πω αναγκαστικά και τη μάρκα διότι θα δείτε και φωτογραφίες. Πρέπει ο κόσμος να μαθαίνει τι, πως και γιατί συμβαίνει κάτι σε ότι θέλει να αγοράσει, οπότε να κρίνει και να αποφασίζει έχοντας και κάποια δείγματα από το υλικό που χρειάζεται.

Το powerbank που τα παιξε ήταν ένα APC 10000mAh

Ενώ όλα ξεκίνησαν καλά, και είχα άφθονη ενέργεια για το κινητό μου όπου και αν βρισκόμουν και ότι χρήση και αν του έκανα, ξαφνικά μετά από περίπου 8 μήνες αυτό άρχισε να φουσκώνει!!

Στην αρχή νόμιζα ότι απλά είχε πάρει την τελική του μορφή. Όμως δεν την είχε πάρει ακόμη όπως φάνηκε στην πορεία, αλλά συνέχισε να φουσκώνει! Νόμιζα ότι στο τέλος θα γεννήσει Power Bankakia …

Το να φουσκώνει μια μπαταρία δεν είναι και ότι καλύτερο. Έχουμε δει αρκετές εταιρείες κινητών τηλεφώνων να εκρήγνυνται οι μπαταρίες τους με αποτελέσματα άσχημα για τον κάτοχο, όταν αυτό γίνονταν την ώρα που τα είχε στο χέρι του.

Θεωρώ ότι η APC κατασκευάζει από τα πιο αξιόπιστα υλικά, όπως UPS προστατευτικά υπέρτασης και πολλά άλλα. Έχουν τη φήμη του καλύτερου προϊόντος. Ακριβό αλλά πολύ καλό και αξιόπιστο.

Περίμενα το ίδιο από το Power Bank που είχα όμως, ακόμα δύο φίλοι που αγόρασαν το ίδιο, έχουν ακριβώς το ίδιο πρόβλημα. Δεν έχω ακούσει περίπτωση έκρηξης τέτοιου προϊόντος, αλλά δεν περίμενα τέτοια συμπεριφορά από αυτό το υλικό και ειδικά από το πρώτο οχτάμηνο. Από τον πρώτο χρόνο και μετά άρχισε να πέφτει δραστικά η απόδοση, μέχρι που φτάσαμε ένα μήνα πριν, όπου φορτίζοντάς το στο τέρμα, βάζοντας το κινητό για φόρτιση σε 5 λεπτά άδειαζε το Power Bank!! Μάλλον επειδή μετά την αγορά του P Bank ήρθαν τα capital controlls έτσι κι αυτό, σα Bank που ήταν…. σου έδινε όλο και λιγότερο!!

Άρα; Μάπα το καρπούζι που λέμε; Προβληματικό υλικό; Και δε ξέρω κατά πόσο είναι επικίνδυνο. Ίσως κάποια εξήγηση από την εταιρεία μας απάλυνε τον …πόνο!! Καλό είναι να γνωρίζουμε όλοι οι αναγνώστες και οι κάτοχοι τέτοιων PB αν είναι επικίνδυνα ή όχι τα περιστατικά αυτά ή όχι και αν το ότι τα παίζει μέσα σε ένα χρόνο είναι φυσιολογικό ή όχι. Είπαμε, δεν περιμένουμε από μια συσκευή να κρατά εφ όρου ζωής, αλλά όχι μόνο ένα χρόνο!!

Στο βίντεο που θα δείτε είναι παγωμένο και ξεφόρτιστο. Όταν

Πριν το αγοράσετε λοιπόν κάντε μια έρευνα για την αξιοπιστία του υλικού.

Παρακάτω δείτε το βίντεο και θα καταλάβετε…

 

ΠΟΛΥΜΕΣΑ

Βίντεο για smartphone…

Βίντεο για υπολογιστή…

Shares