Κολλητήρι (σταθμός κόλλησης-αποκόλλησης) παρουσίαση.

Κολλητήρι (σταθμός κόλλησης-αποκόλλησης) παρουσίαση.

Το κολλητήρι είναι ένα από τα βασικότερα εργαλεία για τον ηλεκτρονικό και ηλεκτρολόγο.

Είτε πρόκειται για Επαγγελματία ή μελλοντικό επαγγελματία (μαθητή/φοιτητή), το κολλητήρι είναι απαραίτητο εργαλείο για την επιδιόρθωση αλλά και κατασκευή κυκλωμάτων.

Αν είστε ένας χρήστης ο οποίος αρκείται σε ένα απλό κολλητήρι τότε σίγουρα ένας σταθμός κόλλησης όπως αυτός που παρουσιάζουμε δεν θα σας αγγίξει.

Αν όμως είστε αυτός ή αυτή που ασχολείται, έντονα με τα ηλεκτρονικά (και όταν λέμε έντονα, δεν εννοούμε αποκλειστικά επαγγελματικά) τότε η λύση του σταθμού μοιάζει μονόδρομος!

Πριν αποκτήσουμε ως κανάλι τον συγκεκριμένο σταθμό, το εργαλείο μας ήταν ένα απλό κολλητήρι με σταθερή θερμοκρασία λειτουργίας. Για την αφαίρεση του καλάι είχαμε την κλασσική τρόμπα όπου για να βγάλεις την κόλληση από ένα εξάρτημα έπρεπε να κινηθείς γρήγορα και με ακρίβεια! (το οποίο είναι αστείο αν καλοσκεφτείς γιατί πολλές φορές αν δεν πετύχαινες το σημείο, έπρεπε να ξαναζεστάνεις με κίνδυνο να κάψεις το εξάρτημα ή την πλακέτα)

Για περισσότερα διαβάστε στον παρακάτω σύνδεσμο: Σταθμός κόλλησης – αποκόλλησης

Δείτε το πολύ ωραίο βίντεο – παρουσίαση ενός σταθμού κόλλησης που ”έπεσε στα χέρια μας” και δοκιμάστηκε από τον ηλεκτρολόγο μηχανικό: Γιώργο Χατζηγεωργίου…

ΠΟΛΥΜΕΣΑ

 
Shares