Το μικρότερο τρανσίστορ του κόσμου είναι…έτοιμο!!

Το μικρότερο τρανσίστορ του κόσμου είναι…έτοιμο!!

Δε θα κατασκευαστούν ποτέ πια μικρότερα τρανσίστορς

εκτός αν ανατραπούν οι ως τώρα νόμοι της φυσικής.

Ετοιμαστείτε για τεράστιες αλλαγές στον κόσμο των ηλεκτρονικών συστημάτων!! Κάθε υπολογιστής, τηλεόραση, οποιαδήποτε ηλεκτρονική συσκευή ”διαθέτει” τρανσίστορς, τότε θα γίνουν τεράστιες αλλαγές στο επόμενο διάστημα.

Η νέα επιτυχία ανήκει στον καθηγητή φυσικής Thomas Schimmel και στην ομάδα του. Τρανσίστορ που πλησιάζει σε μέγεθος το άτομο! Τα τρανσίστορς αυτά λειτουργούν σε θερμοκρασία δωματίου καταναλώνοντας πολύ λιγότερη ενέργεια από τα μέχρι τώρα τρανσίστορς!

Είναι δύο επαφές μεταλλικές. Το κενό μεταξύ των επαφών είναι όσο ένα άτομο μετάλλου!! Η επαφή κλείνει ή ανοίγει ελεγχόμενα με ηλεκτρικό παλμό χρησιμοποιώντας ένα άτομο αργύρου.  Όταν ο παλμός σταματήσει το τρανζίστορ αλλάζει πάλι κατάσταση(ανοιχτό ή κλειστό)

Τεράστιο πλεονέκτημα του τρανζίστορ ατόμου είναι ότι λειτουργεί εκτός περιβαλλοντικών συνθηκών απολύτου μηδενός (-273 βαθμούς) και σε θερμοκρασίες δωματίου (25)

Το τρανσίστορ ατόμου αποτελείται αποκλειστικά από μεταλλικό στοιχείο, δε γίνεται χρήση ημιαγωγών, με αποτέλεσμα εξαιρετικά χαμηλές τάσεις λειτουργίας οπότε και χαμηλή κατανάλωση.

Δείτε παρακάτω το πρωτότυπο άρθρο…

sciencedaily.com

Shares