Πώς να εξαλείψετε τα νεκρά σημεία του οικιακού Wi-Fi

Πώς να εξαλείψετε τα νεκρά σημεία του οικιακού Wi-Fi

Η χρήση Wi-Fi στο σπίτι αποτελεί…

… τον καλύτερο τρόπο για σύνδεση στο Internet, ωστόσο δεν είναι λίγες οι φορές που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα των νεκρών σημείων.

Τα νεκρά σημεία είναι οι γωνίες και οι εσοχές όπου το ασύρματο σήμα δεν φτάνει, αποτελώντας τις «τρύπες» του ασύρματου οικιακού δικτύου. Μπορεί να είναι η μία γραμμή σήματος στο υπόγειο, η αργή σύνδεση στην κουζίνα ή το ατελείωτο buffering όταν θέλουμε να παρακολουθήσουμε ένα βίντεο στο κρεβάτι: όπου και να βρίσκονται, τα νεκρά σημεία επιβραδύνουν την δουλειά μας και περιορίζουν τις κινήσεις μας.

Η D-Link, διαθέτοντας λύσεις για κάθε ανάγκη δικτύωσης, συγκέντρωσε τα πιο κοινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι χρήστες και προτείνει συμβουλές και προϊόντα που βοηθούν τους χρήστες να δυναμώσουν το δίκτυό τους και να εξαλείψουν τα νεκρά σημεία για πάντα, χωρίς περιττές ενέργειες και επιπλέον έξοδα.

Πρόβλημα: Η απόδοση του ασύρματου δικτύου υστερεί, ανεξαρτήτως σημείου μέσα στο σπίτι.
Λύση: Εάν δεν έχετε αναβαθμίσει το modem router σας τα τελευταία χρόνια, η λύση πιθανά να βρίσκεται στην αναζήτηση μίας πιο σύγχρονης συσκευής, που θα υποστηρίζει την τεχνολογία 802.11ac, για μεγάλες ταχύτητες ασύρματης δικτύωσης, έως και 1900 megabits ανα δευτερόλεπτο (Mbps). Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να κάνετε streaming HD ταινιών χωρίς buffering, να κάνετε κλήσεις Skype ή Facetime χωρίς διακοπές και να παίζετε online ταχύτερα από ποτέ. Τα AC Wi-Fi Modem Router της D-Link προσφέρουν αυτή τη δυνατότητα, ενώ η εταιρία προτείνει ειδικά το DSL-3580L AC1200, ή DSL-3590L AC1900, τα οποία αποτελούν την ιδανική λύση πραγματικής αναβάθμισης του δικτύου σας, προσφέροντας σας δωρεάν την cloud υπηρεσία mydlink, ώστε να διαχειρίζεστε το δίκτυό σας από παντού.

zwave-dlink

Πρόβλημα: Θέλετε να συνδέσετε το desktop ή το laptop σας στο δίκτυο τεχνολογίας AC, το οποίος όμως δεν διαθέτει το πρότυπο Wireless AC.
Λύση: Στην περίπτωση αυτή αρκεί να αναζητήσετε μία αξιόπιστη λύση, που θα λειτουργήσει ως ασύρματη κάρτα δικτύου AC, όπως το AC1200 USB Adapter DWA-182, ή το DWA-192 AC1900 της D-Link. Πρόκειται για προϊόντα που συνδέονται με την θύρα USB του desktop ή του laptop σας προσφέροντας υψηλότατες ταχύτητες σε συνδυασμό με ένα AC modem router σαν το DSL-3580L η DSL-3590L της D-Link.

Πρόβλημα: Το ασύρματο δίκτυό σας δεν καλύπτει όλο το σπίτι.
Λύση: Για να μετατραπεί η αδύναμη ασύρματη σύνδεσή σας, σε ένα πανίσχυρο ασύρματο δίκτυο, που καλύπτει όλο το σπίτι, χρειάζεται μία συσκευή extender ειδικά σχεδιασμένη για αυτή τη λειτουργία. Η D-Link προτείνει το βραβευμένο DAP-1520 Wi-Fi Range Extender, με ενσωματωμένες, το οποίο μεγιστοποιεί την ταχύτητα και την απόδοση της σύνδεσης, προσφέροντας δύο ζώνες σύνδεσης, στα 2.4 GHz και στα 5GHz. Απλά συνδέοντας το σε μια πρίζα, ο χρήστης έχει ένα ολοκληρωμένο δίκτυο.

Πρόβλημα: Θέλετε ενσύρματη σύνδεση για κάποια συσκευή, αλλά χωρίς να χρησιμοποιήσετε καλώδια.
Λύση: Για αποφυγή καλωδίων Ethernet, η λύση βρίσκεται στην τεχνολογία PowerLine, που μετατρέπει την ηλεκτρολογική εγκατάσταση του σπιτιού σε ένα δίκτυο υψηλών ταχυτήτων. Το PowerLine AV2 1000 Gigabit Starter Kit (DHP-P01AV) με passthrough της D-Link, περιλαμβάνει δυο μικρές συσκευές, που μόλις συνδεθούν, προσφέρουν γρήγορο Internet με ταχύτητες έως και 1000Mbps, επεκτείνοντας περαιτέρω την κάλυψη του δικτύου.

Πηγή: pestaola.gr

Shares