Ο πρώτος αερόσακος για κινητά!!!

Ο πρώτος αερόσακος για κινητά!!!

Το κινητό τηλέφωνο είναι θέλοντας και μη εξαιρετικά πολύτιμο αντικείμενο της ζωής μας.

Είναι όμως ταυτόχρονα και ιδιαίτερα «ευαίσθητη» συσκευή και με δεδομένο ότι το χρησιμοποιούμε συνεχώς καθόλη την διάρκεια της μέρας οι πιθανότητες ενός ατυχήματος, να μας πέσει από τα χέρια ή να πέσει από το σημείο που το έχουμε ακουμπήσει, είναι πολλές και συμβαίνει άλλωστε καθημερινά στους περισσότερους κατόχους κινητών τηλεφώνων.

O Φίλιπ Φρενζέλ, φοιτητής μηχανολογίας του Πανεπιστημίου Aalen στην Γερμανία είδε το κινητό του τηλέφωνο να γίνεται κυριολεκτικά θρύψαλα όταν του έπεσε από τα χέρια και αποφάσισε να βρει ένα τρόπο αυτό να μην ξανασυμβεί.

Έτσι δημιούργησε τον πρώτο… αερόσακο για κινητά τηλέφωνα. Πρόκειται για μια θήκη που διαθέτει αισθητήρες οι οποίοι όταν η συσκευή βρεθεί σε διαδικασία ελεύθερης πτώσης ενεργοποιούν αμέσως ένα μηχανισμό προστασίας.

kinita aerosakoi

kinita aerosakoi2

Αρχικά ο Φρένζελ πειραματίστηκε με αφρώδη υλικά αλλά δεν μπόρεσε να αναπτύξει κάποιο μηχανισμό προστασίας με αυτά. Ετσι κατέληξε σε ένα μηχανισμό με πτυσσόμενα μεταλλικά ελάσματα που εκτείνονται με τέτοιο τρόπο ώστε να προστατεύουν περιμετρικά τη συσκευή από την πρόσκρουση στο έδαφος.Η εφεύρεση έχει κερδίσει το κορυφαίο βραβείο από το German Mechatronics Society, τον οργανισμό που ασχολείται με έργα Μηχατρονικής, συνδυασμό των επιστημών της Μηχανολογίας, Ηλεκτρονικής – Ηλεκτρολογίας και Πληροφορικής.

Να σημειωθεί ότι και η Apple κατέθεσε μια αίτηση ευρεσιτεχνίας για σχετική τεχνολογία προστασίας των iPhone με την οποία όταν η συσκευή βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση ξεπετάγονται από το εσωτερικό της κάποια ελάσματα για να την περιορίσουν τις επιπτώσεις της σύγκρουσης με το έδαφος.

Πηγή: tovima.gr

ΠΟΛΥΜΕΣΑ

 
Shares