Ετοιμαστείτε Ταξιτζήδες, Έρχονται τα… ιπτάμενα!!

Ετοιμαστείτε Ταξιτζήδες, Έρχονται τα… ιπτάμενα!!

Φανταστείτε να καλείτε ραδιοταξι, να σας λένε σε 5 λεπτά

να είστε έξω…. και να προσγειώνεται το νεό Ηλεκτρικό ιπτάμενο ταξί στην ταράτσα σας στην Κηφισιά ας πούμε και σε 5 – 10 λεπτά, ανάλογα την…. εναέρια κίνηση, να είστε στην Ομόνοια!!!

Βέβαια, η προσγείωση σε μια ταράτσα θα απαιτήσει απομάκρυνση ηλιακών, κεραιών και πολλών άλλων κατασκευών που βρίσκονται σε ταράτσες. Όμως, θα είναι εκπληκτικό….

βέβαια, είναι λίγο τρομακτικό αν σκεφτούμε και τα αρνητικά όπως ας πούμε ένα ατύχημα στον αέρα…. εκεί δεν έχει…. σου ακούμπησα λίγο τον προφυλακτήρα ή κάνε λίγο πίσω… αλλά ας μη στεκόμαστε στα αρνητικά και στον φόβο, άλλωστε θα έχουν προβλέψει κάμποσα πράγματα οι κατασκευαστές…

Ναι, είναι γεγονός, Γερμανική εταιρεία συγκεκριμένα η Lilium παρουσίασε στο Μόναχο το ηλεκτρικό Ιπτάμενο ταξί! Ένα όχημα που μπορεί να απογειωθεί – προσγειωθεί κάθετα (πολύ σημαντικό, σε κάθε ταράτσα θα είναι δυνατή η πρόσβαση) και μπορεί να αναπτύξει ταχύτητα έως 300 χλμ ανα ώρα!!

Μπορεί να δεχτεί έναν πιλότο και 4 επιβάτες.

Η εταιρεία που ιδρύθηκε το 2015 έχει ήδη αντλήσει επενδύσεις πάνω από 100 εκατομμύρια ευρώ και έχει βάλει στόχο έως το 2025 να έχει στόλο αεροταξί που θα ελέγχονται μέσω App τύπου Uber!

Η εταιρεία αναφέρει ότι αν υπάρχει η ανάλογη ζήτηση, τα ναύλα μπορεί να πέσουν και στα 70 ευρώ ανα…. κούρσα!!! πχ σε απόσταση από το αεροδρόμιο της Ν Υόρκης έως το Μανχάταν!

Από θόρυβο, έρχεται στο 2% ενός ελικοπτέρου!!

Η παγκόσμια αγορά ιπτάμενων ταξί αναμένεται έως το 2040 να φτάσει ή και να ξεπεράσει τα 1,5 τρισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με εκτιμήσεις!!! Αρκετές εταιρείες ακόμη αναπτύσουν αεροταξί… είδωμεν

 

ΠΟΛΥΜΕΣΑ

  
Shares