Ανιχνευτής ψεύδους τεχνητής νοημοσύνης στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ !!

Ανιχνευτής ψεύδους τεχνητής νοημοσύνης στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ !!

Στα πλαίσια του ευρωπαϊκού iBorderCtrl

Πριν από περίπου ένα μήνα είχαμε αναφέρει το νέο πειραματικό σύστημα τεχνητής νοημοσύνης της Ευρωπαϊκής Ένωσης το οποίο θα λειτουργεί ως ανιχνευτής ψεύδους στα σημεία εισόδου της επικράτειάς της. Μαζί με την Ουγγαρία και τη Λετονία και η Ελλάδα θα ήταν μία από τις χώρες όπου θα δοκιμαζόταν πρώτα αυτή η νέα τεχνολογία.

Η στιγμή έφτασε και ανακοινώθηκε πως το νέο σύστημα θα εφαρμοστεί από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ πιλοτικά για έξι μήνες. Οι ταξιδιώτες που θέλουν να εισέλθουν στη χώρα θα απαντούν στις ερωτήσεις ενός εικονικού υπαλλήλου ασφαλείας με σκοπό να διαπιστωθούν ανακρίβειες στις απαντήσεις, ώστε η τεχνητή νοημοσύνη να καταλάβει αν ο ταξιδιώτης ψεύδεται.

iBorderCTRL

Το πρόγραμμα είναι αξίας 4 εκατομμυρίων ευρώ και θα χρησιμοποιηθεί κατά μήκος των ελληνικών συνόρων με την Αλβανία, τη FYROM, τη Βουλγαρία, και την Τουρκία. Το σύστημα θα εφαρμοστεί και σε πεζούς, λεωφορεία και αυτοκίνητα από το ΚΕ.ΜΕ.Α, του Υπουργείου Εσωτερικών. Σε δεύτερη φάση θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα η Κύπρος, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Πολωνία, η Ισπανία, και η Γερμανία.

Πηγή: unboxholics.com

Shares